Murat Toprak Yazdı : Gelecek
Murat Toprak Yazdı : Gelecek
Gelecek denildi mi? İnsanın aklına gözünün önünde serpilip büyümeye çalışan çocukları gelir. Hayatı kıymetli ve yaşanılır kılan, çekilen zorlukların, feda edilen bir yaşamın tek sebebi büyüttüğümüz evlatlarımızın gözlerinde ki o ışıltı ve mutluluktur.
Elbette hayat herkese adil davranmaz.
Ekonomik durumlar her insanın hayatını, sosyal yaşamını olumlu etkilediği gibi tam tersi olumsuz bir duruma da sokar. Para insanın neye, nasıl ulaşacağına yardımcı olur. Bu bilgiye ve görgüye dönüşürse eğitim başarılı bir hal alır. Parasal olarak şartların altında olan birinin bilgiye ve görgüye ulaşamayacağını düşünmek tabiri caizse züppe bir ifadedir.
Çünkü bir çocuğun bilgi ve görgü seviyesi Ailede başlar.
Aile önemlidir.
Okul zaruridir.
Hayat elzemdir.
Yazar Miyase Sertbarut, Yuan Huan’ın Kulübesi adlı kitabından çok güzel bir söz paylaşmak istiyorum.
Yazar Şöyle diyor: Dünya en büyük hikâyedir ve yazılmaya devam etmektedir.
Dünya da en güzel ve en masum hayal kuranlar çocuklardır. Çocukların hayallerinin suya düşmemesi, hikâyelerinin travmaya dönüşmemesinin tek dayanağı huzurlu bir aile ortamı, kaliteli bir eğitim sistemi ve bol bol kitap okumaktan geçer.
Uzmanların günde şu kadar litre su içmelisiniz tavsiyesinin yanına şu kadar sayfayı anlayarak, üzerinde düşünerek salt bir okuma yapmadan sözcükleri ve hikâye metnini hayal dünyasında canlandırılarak okumak,çocukların ve gençlerin geleceği için çok önemlidir.
Gazi Mustafa Kemal iki büyük Milli Bayramı çocuklara ve gençlere armağan ederken elbette hem zamanının şartlarını hem de geleceğe olan engin bakış açısıyla değerlendirerek vermiştir.
Atatürk Şöyle der: Gençler! Cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.
Anne ve baba ’ya yüklenen misyon aynı şekilde memleketin her köşesinde fikri ve vicdanı hür,yetiştirdiği her çocuğu kendi evladı gibi sahiplenen Başöğretmenin yolunda aydınlık geleceklere yön veren ve vermeye devam eden Öğretmenlerimiz sayesinde olacaktır.
Okumanın önemini en iyi şekilde bilen ve anlatan yine öğretmenlerimizdir. Okunacak kitapların seçiminde özellikle hassas davranmaları gerekmektedir. Bunu bilen ve uygulayan öğretmenlerimiz çocuklarımızın geleceğine yaptıkları yatırım paha biçilmez bir önem ifade eder.
Çağımızın gençliğine sevgi ve saygı değerleriyle ulaşabiliriz. Okumanın önemini kavrayan ve anlayan nesil bizim geleceğe umutla bakmamızı sağlayan en önemli adımdır. Her gencin bilmesi gereken yoluna ışık tutacak bir sayıyı yazacağım.
3997
Bu sayı bütün ömrü cephelerde ve yollarda geçmiş Milletinin istikbali için durmadan yılmadan ömrünü feda etmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 ciltlik bir eser haline getiren Anıtkabir Derneği'nin Atatürk'ün Okuduğu Kitaplar başlığı altındaki eserinde verilen okuduğu kitapların sayısıdır.
Kitap okumak için önümüzde ki engelleri bir bir yıkmalıyız. Bütün gün işten kafamı kaldıramadım. Eve gelince de kitap okumak bana çok zor geliyor demek şudur. Ben artık yeni bir bilgi öğrenmek istemiyorum demektir. Aynı çatının altında büyüttüğümüz evlatlarımıza en önemli rol modeli olduğumuzun farkına varalım. Ebeveynlerin yarım saat dahi bir okuma saati belirlediği düzenin çocuk gelişimi için bulunmaz bir nimet olduğuna eminiz.
Değer verdiğimiz Memleketimizin daha iyi, daha yaşanabilir bir Ülke olmasını istiyor isek okuyan, araştıran, gözlemleyen bizim farkına varamadığımız durumları tespit edecek göğsümüzü kabartmanın yanında sağlıklı nefes almamızı sağlayacak bir dünya için.
Öğrenmenin yaşı yoktur diyeceğiz. Evlerimiz de gücümüzün yettiği kadar bir kitaplık, kütüphane kuracağız.
O zaman senlik, benlik kavgasını bırakır, bir olmanın bütün olmanın farkına varırız.
Murat Toprak
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.