Kadın Emek Pazarı Cacabey Meydanında

YAŞAM 20.08.2024 - 09:32, Güncelleme: 20.08.2024 - 09:06
 

Kadın Emek Pazarı Cacabey Meydanında

Kırşehir'de kadınları el emeği ürünlerinin sergilendiği ve satışa sunulduğu Kadın Emek Pazarı Cacabey Meydanı'nda açıldı.

Cacabey Meydanı'nda kurulan Kadın Emek Pazarı'nın açılışına Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekili Metin İlhan, Kent Konseyi Başkanı Müfit Göçen, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hülya Coşkuntuna ve CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Karayel katıldı. 30 Ağustos tarihine kadar açık duracak olan Kadın Emek Pazarı ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Ekicioğlu, '' Bilindiği üzere toplumsal yaşamımızda kadın-erkek eşitliği temel bir haktır. Kadınların erkeklerle sadece kâğıt üzerinde değil, toplumsal yaşamın her alanlarında eşit hak ve fırsatlara sahip olmalarını, eşit muamele görmelerini, özgür ve eşit insanlar olarak aynı zamanda ekonomik alana katkı sunacak üretimlerini de Kırşehir Belediyesi olarak önemsiyoruz.Kadın Emek Buluşması’nda emekçi kadınlarımız üretmiş oldukları ürünleri hemşehrilerimize sunmakla kendilerinin ekonomik alanda da varolduklarını göstermekte ve isterlerse neler yapabileceklerini kanıtlamaktadırlar. Şu bilinmelidir ki bizim Belediyecilik anlayışımızda kadınların kendi yaşamlarını istedikleri şekilde düzenlemelerini çok önem arz etmektedir.Kadınlar aile içinde, kamusal yaşamda ve de iş hayatında daha eşitlikçi bir ilişki talep etmektedir. Kadınlar daha güçlü, daha bilinçli ve daha sorumlu olduğu zaman toplum da daha güçlü olacaktır.Sosyoekonomik kalkınmanın tartışmasız ön koşulunun kadın emeğinden geçtiğinin bilinciyle, bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Kadın Emek Buluşması’nın tüm emekçi kadınlarına vermiş oldukları emekten dolayı teşekkür ediyorum'' sözlerini kaydetti.    
Kırşehir'de kadınları el emeği ürünlerinin sergilendiği ve satışa sunulduğu Kadın Emek Pazarı Cacabey Meydanı'nda açıldı.

Cacabey Meydanı'nda kurulan Kadın Emek Pazarı'nın açılışına Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekili Metin İlhan, Kent Konseyi Başkanı Müfit Göçen, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hülya Coşkuntuna ve CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Karayel katıldı.

30 Ağustos tarihine kadar açık duracak olan Kadın Emek Pazarı ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Ekicioğlu, '' Bilindiği üzere toplumsal yaşamımızda kadın-erkek eşitliği temel bir haktır. Kadınların erkeklerle sadece kâğıt üzerinde değil, toplumsal yaşamın her alanlarında eşit hak ve fırsatlara sahip olmalarını, eşit muamele görmelerini, özgür ve eşit insanlar olarak aynı zamanda ekonomik alana katkı sunacak üretimlerini de Kırşehir Belediyesi olarak önemsiyoruz.Kadın Emek Buluşması’nda emekçi kadınlarımız üretmiş oldukları ürünleri hemşehrilerimize sunmakla kendilerinin ekonomik alanda da varolduklarını göstermekte ve isterlerse neler yapabileceklerini kanıtlamaktadırlar. Şu bilinmelidir ki bizim Belediyecilik anlayışımızda kadınların kendi yaşamlarını istedikleri şekilde düzenlemelerini çok önem arz etmektedir.Kadınlar aile içinde, kamusal yaşamda ve de iş hayatında daha eşitlikçi bir ilişki talep etmektedir. Kadınlar daha güçlü, daha bilinçli ve daha sorumlu olduğu zaman toplum da daha güçlü olacaktır.Sosyoekonomik kalkınmanın tartışmasız ön koşulunun kadın emeğinden geçtiğinin bilinciyle, bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Kadın Emek Buluşması’nın tüm emekçi kadınlarına vermiş oldukları emekten dolayı teşekkür ediyorum'' sözlerini kaydetti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
DİKEN
(20.08.2024 11:13 - #9411)
Ne varsa kadınlarımızda var... Ülkemizin bu kötü gidişatını da, günü zamanı geldiğinde inşallah kadınlarımız değiştirecek.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.