Kırşehir'deki Değerli Arazi Özelleştiriliyor

GÜNDEM 09.03.2022 - 09:45, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'deki Değerli Arazi Özelleştiriliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararname resmi gazetede yayımlandı.Buna göre mülkiyeti TEDAŞ'a ait olan toplam 18 bin 886 metrekarelik arazi özelleştirme kapsamına alındı.

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait 8 ilde yer alan çok sayıda gayrimenkulün satışı için Cumhurbaşkanlığı kararı çıktı. Türkiye Şeker Fabrikaları, Maliye'ye bağlı hazine arazileri, Elektrik Üretim A.Ş'ye ait bazı gayrimenkullerin özelleştirme yöntemiyle satışına karar verildi. Türkiye'nin çeşitli illerinde yer alan kamu şirketleri ve hazineye ait çok sayıda gayrimenkul için özelleştirme kararı alındı. Özelleştirme yapılacak yerler arasında Kırşehir'deki Ankara-Kayseri karayolu üzerinde bulunan TEDAŞ arazisi de bulunuyor.   Resmi gazetede yayımlanan kararnamede şu ifadelere yer verildi ;  Ekli listede belirtilen, mülkiyeti, Maliye Hazinesi adına kayıtlı taşınmazların ve mülkiyeti Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. adına kayıtlı taşınmazların ; 1) Özelleştirme kapsam ve programına alınmasına, 2) Satış , kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri ya da birkaçının birlikte uygulanarak özelleştirilmesine, 3) Özelleştirme işlemlerinin 31/12/2025 tarihine kadar tamamlanmasına, 4046 sayılı özelleştirme uygulamaları hakkında kanunun 3 üncü ve geçici 29 uncu maddeleri ile 703 syılı kanun hükmünde kararnamenin 8'inci maddesi gereğince karar verilmiştir.    
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararname resmi gazetede yayımlandı.Buna göre mülkiyeti TEDAŞ'a ait olan toplam 18 bin 886 metrekarelik arazi özelleştirme kapsamına alındı.

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait 8 ilde yer alan çok sayıda gayrimenkulün satışı için Cumhurbaşkanlığı kararı çıktı. Türkiye Şeker Fabrikaları, Maliye'ye bağlı hazine arazileri, Elektrik Üretim A.Ş'ye ait bazı gayrimenkullerin özelleştirme yöntemiyle satışına karar verildi. Türkiye'nin çeşitli illerinde yer alan kamu şirketleri ve hazineye ait çok sayıda gayrimenkul için özelleştirme kararı alındı. Özelleştirme yapılacak yerler arasında Kırşehir'deki Ankara-Kayseri karayolu üzerinde bulunan TEDAŞ arazisi de bulunuyor.

 

Resmi gazetede yayımlanan kararnamede şu ifadelere yer verildi ; 

Ekli listede belirtilen, mülkiyeti, Maliye Hazinesi adına kayıtlı taşınmazların ve mülkiyeti Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. adına kayıtlı taşınmazların ;

1) Özelleştirme kapsam ve programına alınmasına,

2) Satış , kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri ya da birkaçının birlikte uygulanarak özelleştirilmesine,

3) Özelleştirme işlemlerinin 31/12/2025 tarihine kadar tamamlanmasına, 4046 sayılı özelleştirme uygulamaları hakkında kanunun 3 üncü ve geçici 29 uncu maddeleri ile 703 syılı kanun hükmünde kararnamenin 8'inci maddesi gereğince karar verilmiştir.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.