Çalınan Motosikleti Sahibi Bile Tanıyamadı

YAŞAM 08.07.2024 - 22:14, Güncelleme: 08.07.2024 - 22:24
 

Çalınan Motosikleti Sahibi Bile Tanıyamadı

Kırşehir'de çalınan motosikleti 1 hafta sonra sahibi bile tanıyamadı.

30 Haziran 2024 Pazar günü gece yarısı sıralarında Kırşehir Medrese Mahallesi Mithat Saylam Caddesinde bir apartmanın önüne park edilen motorsiklet bulunamadı. Bunun üzerine apartmandaki guvenlik kameralari izlendi. Görüntülerde motorsikletin bir kişi tarafından binanın önünden çalıştırılarak götürüldüğü görüldü.  GÖRÜNTÜLER POLİSE DEĞİL SOSYAL MEDYAYA VERİLİNCE OLAYIN SEYRİ DEĞİŞTİ  Buraya kadar sıradan basit bir Hırsızlık olayı gibi görünen olay, polise şikayetçi olmak yerine görüntülerin sosyal medyada paylaşılması ile farklı bir görünüm aldı.Görüntüleri sosyal medyada gören Kırşehir İl Emniyet Asayiş Şube Hırsızlık Bürosu ekipleri bir taraftan motorsikletin sahibini bularak müracaatını alırken diğer taraftan da hırsızları ve motorsikleti aramaya başladı. BİR HAFTA KAMERALAR İZLENDİ, SOKAK SOKAK HIRSIZLARIN İZİ SÜRÜLDÜ  Hırsızlık Büro ekipleri 152 saatlik kamera görüntüsünü izledi ve sokak sokak hırsızları aradı. Elde ettikleri verilerden yola çıkarak araştırmalarını bir bölgede yoğunlaştıran polis ekipleri şüphelilerin bir oto yıkama yerinde çalıştığını tespit etti. OTO YIKAMACIYA OPERASYON Motorsikleti çalan kişilerin oto yıkamacıda çalıştığı bilgisini elde eden polis ekipleri bu işyerine operasyon düzenledi. Operasyon neticesi once Y.K.Ş. ve A.A. yı sonra da M.A.Ü. isimli yaşı küçük şüphelileri yakalayan polis ekipleri çalınan motorsikleti ise M.A.Ü.nin ikamet ettiği binanın garajinda buldu. BİR BİNANIN GARAJINDA BULUNAN MOTORSİKLETİ KİMSE TANIYAMADI Şüphelilerden M.A.Ü.'nün ikamet ettiği binanın garajinda bulunan motorsikletin çalınan motorsikletle hiç bir benzerliği kalmamıştı. Motorsikletin dış kısmında bulunan kırmızı kaplaması ve diğer bütün parçalar sökülüp atılmış, motor şase numarasının bir kısmı da silinmişti. SOSYAL MEDYADA YAYINLANAN GÖRÜNTÜLERDE KENDİLERİNİ GÖRÜNCE YAKALANMAMAK İÇİN ÇALDIKLARI MOTORSİKLETİ İSKELETİNE KADAR SÖKTÜLER  Görüntülerin sosyal medyada yayınlandığını gören hırsızlar panikleyerek yakalanmamak için  motorsikletin dış kısmındaki bütün parçaları söküp atarak onu kimsenin tanıyamayacağı hale getirdiler. Sahibinin bile tanıyamayacağı kadar değiştirilen ve şase numaraları kismen silinen motorsikletin sahibine teslim edilecek. UZMANLAR BU TÜRDEN OLAYLARDA ÖNCE RESMİ MAKAMLARA BASVURULMASINI, SOSYAL MEDYADAKİ PAYLAŞIMLARA İSE DİKKAT EDİLMESİNİ ÖNERİYOR  Uzmanlar bu tür durumlarda  mağdur olan kişilerin dikkat çekmek, daha çok takipçi kazanmak vb. sebepler uğruna önceliği polise değil de sosyal medyaya vermesinin çok sakıncalı sonuçları olabileceğine dikkat çekiyor. Hazırlık soruşturmalarının gizli yürütüldüğüne vurgu yapan uzmanlar  suçluların bu şekilde yayınlanan görüntüler üzerine hem delilleri karartmak hem de izlerini kaybettirmek için avantaj sağlayabilecekleri gibi diğer taraftan aynı kişiye tekrar zarar verebilecekleri konusunda vatandaşları uyardı.  
Kırşehir'de çalınan motosikleti 1 hafta sonra sahibi bile tanıyamadı.

30 Haziran 2024 Pazar günü gece yarısı sıralarında Kırşehir Medrese Mahallesi Mithat Saylam Caddesinde bir apartmanın önüne park edilen motorsiklet bulunamadı. Bunun üzerine apartmandaki guvenlik kameralari izlendi. Görüntülerde motorsikletin bir kişi tarafından binanın önünden çalıştırılarak götürüldüğü görüldü. 

GÖRÜNTÜLER POLİSE DEĞİL SOSYAL MEDYAYA VERİLİNCE OLAYIN SEYRİ DEĞİŞTİ 
Buraya kadar sıradan basit bir Hırsızlık olayı gibi görünen olay, polise şikayetçi olmak yerine görüntülerin sosyal medyada paylaşılması ile farklı bir görünüm aldı.Görüntüleri sosyal medyada gören Kırşehir İl Emniyet Asayiş Şube Hırsızlık Bürosu ekipleri bir taraftan motorsikletin sahibini bularak müracaatını alırken diğer taraftan da hırsızları ve motorsikleti aramaya başladı.

BİR HAFTA KAMERALAR İZLENDİ, SOKAK SOKAK HIRSIZLARIN İZİ SÜRÜLDÜ 
Hırsızlık Büro ekipleri 152 saatlik kamera görüntüsünü izledi ve sokak sokak hırsızları aradı. Elde ettikleri verilerden yola çıkarak araştırmalarını bir bölgede yoğunlaştıran polis ekipleri şüphelilerin bir oto yıkama yerinde çalıştığını tespit etti.

OTO YIKAMACIYA OPERASYON
Motorsikleti çalan kişilerin oto yıkamacıda çalıştığı bilgisini elde eden polis ekipleri bu işyerine operasyon düzenledi. Operasyon neticesi once Y.K.Ş. ve A.A. yı sonra da M.A.Ü. isimli yaşı küçük şüphelileri yakalayan polis ekipleri çalınan motorsikleti ise M.A.Ü.nin ikamet ettiği binanın garajinda buldu.

BİR BİNANIN GARAJINDA BULUNAN MOTORSİKLETİ KİMSE TANIYAMADI
Şüphelilerden M.A.Ü.'nün ikamet ettiği binanın garajinda bulunan motorsikletin çalınan motorsikletle hiç bir benzerliği kalmamıştı. Motorsikletin dış kısmında bulunan kırmızı kaplaması ve diğer bütün parçalar sökülüp atılmış, motor şase numarasının bir kısmı da silinmişti.

SOSYAL MEDYADA YAYINLANAN GÖRÜNTÜLERDE KENDİLERİNİ GÖRÜNCE YAKALANMAMAK İÇİN ÇALDIKLARI MOTORSİKLETİ İSKELETİNE KADAR SÖKTÜLER 
Görüntülerin sosyal medyada yayınlandığını gören hırsızlar panikleyerek yakalanmamak için  motorsikletin dış kısmındaki bütün parçaları söküp atarak onu kimsenin tanıyamayacağı hale getirdiler. Sahibinin bile tanıyamayacağı kadar değiştirilen ve şase numaraları kismen silinen motorsikletin sahibine teslim edilecek.

UZMANLAR BU TÜRDEN OLAYLARDA ÖNCE RESMİ MAKAMLARA BASVURULMASINI, SOSYAL MEDYADAKİ PAYLAŞIMLARA İSE DİKKAT EDİLMESİNİ ÖNERİYOR 
Uzmanlar bu tür durumlarda  mağdur olan kişilerin dikkat çekmek, daha çok takipçi kazanmak vb. sebepler uğruna önceliği polise değil de sosyal medyaya vermesinin çok sakıncalı sonuçları olabileceğine dikkat çekiyor. Hazırlık soruşturmalarının gizli yürütüldüğüne vurgu yapan uzmanlar  suçluların bu şekilde yayınlanan görüntüler üzerine hem delilleri karartmak hem de izlerini kaybettirmek için avantaj sağlayabilecekleri gibi diğer taraftan aynı kişiye tekrar zarar verebilecekleri konusunda vatandaşları uyardı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.