Kırşehir'de 1 Mayıs İşçi Bayramı Böyle Kutlandı

GÜNDEM 01.05.2024 - 17:24, Güncelleme: 01.05.2024 - 17:24
 

Kırşehir'de 1 Mayıs İşçi Bayramı Böyle Kutlandı

1 Mayıs İşçi Bayramı Kırşehir'de Sendika ve siyaasi partilerin katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları için Masal Park'tan başlayan korteje çok sayıda işçi ve memur sendikası ile birlikte siyasi partiler katıldı.     Lise Caddesi'ne kadar devam eden yürüyüş, lise caddesinin ardından Cacabey'de son buldu.Cacabey Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde sendika temsilcilerinin konuşmalarının ardından konser verildi.     Petrol-İş Sendikası önünde gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamasında ise işçiler davul ve zurna eşliğinde oynadılar.       1 Mayıs kutlamalarına katılan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi ; “Hayatın en önemli unsurlarının başında, bizleri dışarıya olan bağımlılıklarımızdan kurtaracak olan üretim gelmektedir. Üretimin en önemli bileşeni ise kuşkusuz alın teriyle çalışanlardır.  Çalışanların hak ettikleri yaşam standardına kavuşmaları sosyal adaleti sağlayacağı gibi, toplumsal anlamda da birçok sorunun ortadan kalkmasını sağlar. Dünyanın pek çok yerinde adalet ve eşitlik kavramları hiçe sayılıyor ve ağırlaşan sömürünün sebep olduğu olumsuz koşullar ise emekçileri derinden etkiliyor. Ülkemizde de özellikle son yıllarda, ne yazık ki milyonlarca vatandaşımızın iş bulamadığı, çalışma haklarının kısıtlandığı, ücret dağılımındaki adaletsizliğin gün geçtikçe arttığı bir dönemden geçiyoruz. Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusundaki şartlarının iyileştirilmesi ise hepimizin temennisidir. Emeğin en yüce değer olduğu bilincinden hareketle; ülkemizin kalkınması noktasında, üretimin temel taşı olan bütün emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününü kutluyor; herkese sağlıklı ve güzel bir gelecek diliyorum.”    
1 Mayıs İşçi Bayramı Kırşehir'de Sendika ve siyaasi partilerin katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları için Masal Park'tan başlayan korteje çok sayıda işçi ve memur sendikası ile birlikte siyasi partiler katıldı.

 

 

Lise Caddesi'ne kadar devam eden yürüyüş, lise caddesinin ardından Cacabey'de son buldu.Cacabey Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde sendika temsilcilerinin konuşmalarının ardından konser verildi.

 

 

Petrol-İş Sendikası önünde gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamasında ise işçiler davul ve zurna eşliğinde oynadılar.

 

 

 

1 Mayıs kutlamalarına katılan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi ;

“Hayatın en önemli unsurlarının başında, bizleri dışarıya olan bağımlılıklarımızdan kurtaracak olan üretim gelmektedir. Üretimin en önemli bileşeni ise kuşkusuz alın teriyle çalışanlardır. 

Çalışanların hak ettikleri yaşam standardına kavuşmaları sosyal adaleti sağlayacağı gibi, toplumsal anlamda da birçok sorunun ortadan kalkmasını sağlar.

Dünyanın pek çok yerinde adalet ve eşitlik kavramları hiçe sayılıyor ve ağırlaşan sömürünün sebep olduğu olumsuz koşullar ise emekçileri derinden etkiliyor. Ülkemizde de özellikle son yıllarda, ne yazık ki milyonlarca vatandaşımızın iş bulamadığı, çalışma haklarının kısıtlandığı, ücret dağılımındaki adaletsizliğin gün geçtikçe arttığı bir dönemden geçiyoruz. Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusundaki şartlarının iyileştirilmesi ise hepimizin temennisidir.

Emeğin en yüce değer olduğu bilincinden hareketle; ülkemizin kalkınması noktasında, üretimin temel taşı olan bütün emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününü kutluyor; herkese sağlıklı ve güzel bir gelecek diliyorum.”  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.