Ziya Selçuk'a Göre Asıl Yük Öğretmen Maaşlarıymış

EĞİTİM 29.08.2020 - 23:59, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ziya Selçuk'a Göre Asıl Yük Öğretmen Maaşlarıymış

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğitimde asıl yük öğretmen maaşı ile ilgilidir. Öğretmen maaşlarından dolayı yatırıma fırsat kalmıyor" deyince sosyal medyadan Bakana büyük tepki gösterildi.

Katıldığı basın toplantısında eğitim giderleri ve öğretmenlerin maaşlarına ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Seçuk, asıl yükün öğretmen maaşlarıyla ilgili olduğunu ifade ederek, "Maaşlardan dolayı yatırıma fırsat kalmıyor" dedi. Bakan Selçuk, yapğtığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Eğitimde asıl yük öğretmenin maaşıyla ilgilidir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesine bakarsanız, yatırım bütçesinin çok çok küçük olduğunu görürsünüz. Neye göre; personel maaşına göre... Bu tüm okullar için böyledir. Yani asıl yük kira varsa kirada ve öğretmen maaşındadır. Geri kalan yük vergi yüküdür ve elektrik su parasıdır. Eğer vergi yükü devam ederse, eğer maaş devam ederse büyük ihtimal bizim masraflarımızda büyük bir azalma olmaz." ''ZİYA SELÇUK İSTİFA'' Milli Eğitim Bakanının sözlerinin ardından sosyal medyada ''Ziya Selçuk İstifa'' etiketiyle binlerce yorum yapıldı.          
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğitimde asıl yük öğretmen maaşı ile ilgilidir. Öğretmen maaşlarından dolayı yatırıma fırsat kalmıyor" deyince sosyal medyadan Bakana büyük tepki gösterildi.

Katıldığı basın toplantısında eğitim giderleri ve öğretmenlerin maaşlarına ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Seçuk, asıl yükün öğretmen maaşlarıyla ilgili olduğunu ifade ederek, "Maaşlardan dolayı yatırıma fırsat kalmıyor" dedi.

Bakan Selçuk, yapğtığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Eğitimde asıl yük öğretmenin maaşıyla ilgilidir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesine bakarsanız, yatırım bütçesinin çok çok küçük olduğunu görürsünüz. Neye göre; personel maaşına göre... Bu tüm okullar için böyledir. Yani asıl yük kira varsa kirada ve öğretmen maaşındadır. Geri kalan yük vergi yüküdür ve elektrik su parasıdır. Eğer vergi yükü devam ederse, eğer maaş devam ederse büyük ihtimal bizim masraflarımızda büyük bir azalma olmaz."

''ZİYA SELÇUK İSTİFA''

Milli Eğitim Bakanının sözlerinin ardından sosyal medyada ''Ziya Selçuk İstifa'' etiketiyle binlerce yorum yapıldı.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.