Zincir Marketlerin Fiyatlarını Karşılaştırdık

EKONOMİ 06.10.2021 - 10:43, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Zincir Marketlerin Fiyatlarını Karşılaştırdık

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alışveriş yaptığı ve fiyatlarını uygun bularak önerdiği Tarım Kredi Kooperatifi marketindeki ürünlerin fiyatları diğer marketlerle kıyaslandı. Yapılan karşılaştırmada Tarım Kredi marketlerindeki bazı ürünlerin diğer marketlerdeki ürünlere nazaran daha pahalı olduğu gözlendi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu ailesiyle birlikte alışveriş yaptığı ve 1.002 lira ödediği Üsküdar Kısıklı'daki Tarım Kredi Kooperatifi marketi ile 5 zincir marketteki 13 ürünün fiyatları karşılaştırıldı.     İŞTE SEÇİLEN ÜRÜNLER Yapılan araştırmada 5 litre ayçiçek yağı, 5 kg toz şeker, 1 kg Osmancık pirinç, 1 litre riviera zeytinyağı, 830 gram domates salçası, 2 buçuk kg kırmızı mercimek, 1 kg köftelik bulgur, 1 kg kuru fasulye, 1 litre süt, 1 kg çay, 1 kg siyah zeytin, 5 kg un, 1 paket makarna ve 400 gr kakaolu fındık kremasından oluşan alışveriş sepetinin tutarı Tarım Kredi Kooperatifi marketinde 329.34 TL iken, diğer zincir marketlerde ise daha uygun fiyatlara doldurmak mümkün oldu.   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ARTIRIN TALİMATI Cumhurbaşkanı Erdoğan, market çıkışı basın mensuplarına şu değerlendirmeyi yapmıştı: "Tabii bunların süratle çoğaltılması noktasında Tarım Kredi Kooperatiflerine verdiğimiz talimatlar var. Süratle, 500 metrekareden olmak üzere Türkiye genelinde ilk etapta bin kadar bu tür marketlerin yapılması talimatını verdik. Bunları süratle çoğaltacağız. Ve böylece vatandaşımıza ucuz ve kaliteli ürünü ulaştırmanın ve piyasayı da balanse etmenin inşallah gayreti içerisinde olacağız. Şu anda da bizzat burada yaptığım alışverişte bunu gördüm. Bundan dolayı da mutluyum."   500 MARKET HEDEFİ HENÜZ TUTMADI Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası Türkiye genelinde 500 mağaza hedefiyle ilk şubesini 2017 yılında açan kooperatif marketler, henüz hedefi tutturamadı. Gıda ürünleri fiyatlarının dengelemesinde önemli rol oynaması beklenen kooperatif marketler, 4 yılda 159 mağazaya ulaştı. Ancak 4 yılda zincir marketler şube sayılarını 4 binli rakamlardan 10 binlere çıkartarak sayılarını katladılar.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alışveriş yaptığı ve fiyatlarını uygun bularak önerdiği Tarım Kredi Kooperatifi marketindeki ürünlerin fiyatları diğer marketlerle kıyaslandı. Yapılan karşılaştırmada Tarım Kredi marketlerindeki bazı ürünlerin diğer marketlerdeki ürünlere nazaran daha pahalı olduğu gözlendi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu ailesiyle birlikte alışveriş yaptığı ve 1.002 lira ödediği Üsküdar Kısıklı'daki Tarım Kredi Kooperatifi marketi ile 5 zincir marketteki 13 ürünün fiyatları karşılaştırıldı.

 

 

İŞTE SEÇİLEN ÜRÜNLER

Yapılan araştırmada 5 litre ayçiçek yağı, 5 kg toz şeker, 1 kg Osmancık pirinç, 1 litre riviera zeytinyağı, 830 gram domates salçası, 2 buçuk kg kırmızı mercimek, 1 kg köftelik bulgur, 1 kg kuru fasulye, 1 litre süt, 1 kg çay, 1 kg siyah zeytin, 5 kg un, 1 paket makarna ve 400 gr kakaolu fındık kremasından oluşan alışveriş sepetinin tutarı Tarım Kredi Kooperatifi marketinde 329.34 TL iken, diğer zincir marketlerde ise daha uygun fiyatlara doldurmak mümkün oldu.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ARTIRIN TALİMATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, market çıkışı basın mensuplarına şu değerlendirmeyi yapmıştı: "Tabii bunların süratle çoğaltılması noktasında Tarım Kredi Kooperatiflerine verdiğimiz talimatlar var. Süratle, 500 metrekareden olmak üzere Türkiye genelinde ilk etapta bin kadar bu tür marketlerin yapılması talimatını verdik. Bunları süratle çoğaltacağız. Ve böylece vatandaşımıza ucuz ve kaliteli ürünü ulaştırmanın ve piyasayı da balanse etmenin inşallah gayreti içerisinde olacağız. Şu anda da bizzat burada yaptığım alışverişte bunu gördüm. Bundan dolayı da mutluyum."

 

500 MARKET HEDEFİ HENÜZ TUTMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası Türkiye genelinde 500 mağaza hedefiyle ilk şubesini 2017 yılında açan kooperatif marketler, henüz hedefi tutturamadı. Gıda ürünleri fiyatlarının dengelemesinde önemli rol oynaması beklenen kooperatif marketler, 4 yılda 159 mağazaya ulaştı. Ancak 4 yılda zincir marketler şube sayılarını 4 binli rakamlardan 10 binlere çıkartarak sayılarını katladılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.