Zafer Satılmış, ''Kırşehir'de Sağlık Bitmiş''

SAĞLIK 04.03.2022 - 09:06, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Zafer Satılmış, ''Kırşehir'de Sağlık Bitmiş''

Kırşehir İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Satılmış, Kırşehir Şehit Polis Fahrettin Yılmaz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde yaşadıkları süreci anlatarak Kırşehir'deki sağlık sistemini eleştirdi.

Kırşehir’in sağlık alanında çektiği çileyi hiçbir il çekmemiştir diyerek sözlerine başlayan İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Satılmış, '' Bugün akşam Diş Hastanesine gitmek zorunda kaldım. Keşke gitmeseydim. Çocuğum 5 yaşında diş ağrısından perişan halde.Sürekli dişin ağrıması, ağlamasıyla bizde onunla birlikte dayanamayıp hasteneye götürdük. Gitmez olsaydık, hastane de bir diş hekimi nöbetçi ama belli ki onu silah zoruyla nöbete getirmişler. Ancak bu kadar olur. Bir doktor 5 yaşındaki çocukla neden ilgilenmez. Çocuğun diş ağrısını anlatıyoruz, elini bile vurmadı, ağzına bile bakmadı. Yapılacak bir şey yok, şimdi bir şey yapamayız diyerek bizi yollamak istedi. Geçen aylarda yine akşam saatinde yeğenimizi götürmüştük, ağrı kesici sprey, krem falan ile müdahale etmişlerdi. Bunları da anlattık doktora, yapamam dedi. Çocuk ağlıyor perişan ama doktor hanım yapamayız deyip duruyor. Allah rızası için böyle bir şey olabilir mi, yarına sıra alın dedi. Çocuk yarına dayanacak halde olsa ben zaten yarın getiririm bu saatte hastane de ne işim var. Böyle doktorların yaptıkları ile özellikle ve kasten yanlış yapılıyor. İnsanlar özele sevk etmek istiyorsunuz parası olmayan gariban ne yapacak ne anlamı kalıyor diş hastanesinin. o zaman o hastaneyi kapatalım gitsin. Alkollü, yada zarar veren bir insan gelir çekinirsin, 5 yaşındaki çocuğa nasıl bakılmaz. Yarına sıra aldık, bu çocuk sabaha kadar ne yapsın. Yarın gittikten sonra da 15-20 gün sonrasına müdahale yada operasyon günü verdiklerini duyuyoruz, inşallah öyle olmaz.Ben bu akşam bir kez daha gördüm ki Kırşehir'in sağlığı çökmüş, bitmiş yazıklar olsun. Buradan Valimiz İbrahim Akın’ın, İl Sağlık Müdürü Ali Bulut’un ve Diş Hastanesi Başhekimi Müge Şahin’in gereğini yapılmasını istiyorum. Hepsine açık çağrımdır. Başka Ailelerin’de mağdur olmaması için bu konunun kesinlikle takipçisi olacağım'' şeklinde ifadelere yer verdi.  
Kırşehir İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Satılmış, Kırşehir Şehit Polis Fahrettin Yılmaz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde yaşadıkları süreci anlatarak Kırşehir'deki sağlık sistemini eleştirdi.

Kırşehir’in sağlık alanında çektiği çileyi hiçbir il çekmemiştir diyerek sözlerine başlayan İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Satılmış, '' Bugün akşam Diş Hastanesine gitmek zorunda kaldım. Keşke gitmeseydim. Çocuğum 5 yaşında diş ağrısından perişan halde.Sürekli dişin ağrıması, ağlamasıyla bizde onunla birlikte dayanamayıp hasteneye götürdük. Gitmez olsaydık, hastane de bir diş hekimi nöbetçi ama belli ki onu silah zoruyla nöbete getirmişler. Ancak bu kadar olur. Bir doktor 5 yaşındaki çocukla neden ilgilenmez.

Çocuğun diş ağrısını anlatıyoruz, elini bile vurmadı, ağzına bile bakmadı. Yapılacak bir şey yok, şimdi bir şey yapamayız diyerek bizi yollamak istedi. Geçen aylarda yine akşam saatinde yeğenimizi götürmüştük, ağrı kesici sprey, krem falan ile müdahale etmişlerdi. Bunları da anlattık doktora, yapamam dedi. Çocuk ağlıyor perişan ama doktor hanım yapamayız deyip duruyor. Allah rızası için böyle bir şey olabilir mi, yarına sıra alın dedi. Çocuk yarına dayanacak halde olsa ben zaten yarın getiririm bu saatte hastane de ne işim var.

Böyle doktorların yaptıkları ile özellikle ve kasten yanlış yapılıyor. İnsanlar özele sevk etmek istiyorsunuz parası olmayan gariban ne yapacak ne anlamı kalıyor diş hastanesinin. o zaman o hastaneyi kapatalım gitsin. Alkollü, yada zarar veren bir insan gelir çekinirsin, 5 yaşındaki çocuğa nasıl bakılmaz. Yarına sıra aldık, bu çocuk sabaha kadar ne yapsın. Yarın gittikten sonra da 15-20 gün sonrasına müdahale yada operasyon günü verdiklerini duyuyoruz, inşallah öyle olmaz.Ben bu akşam bir kez daha gördüm ki Kırşehir'in sağlığı çökmüş, bitmiş yazıklar olsun.


Buradan Valimiz İbrahim Akın’ın, İl Sağlık Müdürü Ali Bulut’un ve Diş Hastanesi Başhekimi Müge Şahin’in gereğini yapılmasını istiyorum. Hepsine açık çağrımdır. Başka Ailelerin’de mağdur olmaması için bu konunun kesinlikle takipçisi olacağım'' şeklinde ifadelere yer verdi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.