Yüzde 25'i Dinleyen Yok ; Kırşehir'de Kiralara Yüzde 100 Zam Yapılıyor

EKONOMİ 05.08.2022 - 16:26, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Yüzde 25'i Dinleyen Yok ; Kırşehir'de Kiralara Yüzde 100 Zam Yapılıyor

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, şehirde fahiş şekilde artış gösteren işyeri kiraları ile ilgili açıklama yaptı.

Birlik Başkanı Öztürk, esnafların sokakların ışığı olduğunu ve esnaf olmadan da ekonominin temelinin sarsılacağını söyledi. Öztürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi :   ''YÜZDE 100 ZAM YAPIP DÜKKANI BOŞALT DİYORLAR'' "2 yıllık bir pandemi sürecinden geçtik. Esnafımız şuan enflasyonla mücadele ediyor. Bunun da üzerine işyeri sahipleri kiralara fahiş zamlar yapıyor. Esnafımız geçimini zor sağlarken kira derdini de çekiyor. Yapılan bu zamların hukuki dayanağı da yoktur. Mevcut sistemde işyeri sahibi TÜFE 12 ay ortalaması üzerinde zam isteyemez. Mülk sahiplerinin yüzde 100 oranında zam yaparak kirasını ödeyemeyecek durumda olan esnafa 'dükkanı boşalt' demesinin hiçbir dayanağı yoktur.Devletimiz bununla ilgili düzenleme yaparak kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlandırmıştır.Ancak iş yeri kiralarına yapıln yüzde artış bile esnafımızın sırtında ağır bir yük oluşturmaktadır." dedi.   STOPAJLAR KALDIRILMALI İşyeri kiralarından alınan stopaj vergisinin de tamamen kaldırılması gerektiğini belirten Öztürk, "Kiracı esnaflarımızdan alınan stopaj vergisi tamamen kaldırılmalıdır. Bu vergi esnafımızın sırtında bir yüktür" ifadelerini kullandı.
Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, şehirde fahiş şekilde artış gösteren işyeri kiraları ile ilgili açıklama yaptı.

Birlik Başkanı Öztürk, esnafların sokakların ışığı olduğunu ve esnaf olmadan da ekonominin temelinin sarsılacağını söyledi. Öztürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi :

 

''YÜZDE 100 ZAM YAPIP DÜKKANI BOŞALT DİYORLAR''

"2 yıllık bir pandemi sürecinden geçtik. Esnafımız şuan enflasyonla mücadele ediyor. Bunun da üzerine işyeri sahipleri kiralara fahiş zamlar yapıyor. Esnafımız geçimini zor sağlarken kira derdini de çekiyor. Yapılan bu zamların hukuki dayanağı da yoktur. Mevcut sistemde işyeri sahibi TÜFE 12 ay ortalaması üzerinde zam isteyemez. Mülk sahiplerinin yüzde 100 oranında zam yaparak kirasını ödeyemeyecek durumda olan esnafa 'dükkanı boşalt' demesinin hiçbir dayanağı yoktur.Devletimiz bununla ilgili düzenleme yaparak kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlandırmıştır.Ancak iş yeri kiralarına yapıln yüzde artış bile esnafımızın sırtında ağır bir yük oluşturmaktadır." dedi.

 

STOPAJLAR KALDIRILMALI

İşyeri kiralarından alınan stopaj vergisinin de tamamen kaldırılması gerektiğini belirten Öztürk, "Kiracı esnaflarımızdan alınan stopaj vergisi tamamen kaldırılmalıdır. Bu vergi esnafımızın sırtında bir yüktür" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.