YURT DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERE İSTİKLAL MARŞINI ÖĞRETTİ

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.11.2019 - 12:20, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

YURT DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERE İSTİKLAL MARŞINI ÖĞRETTİ

Ahi Evran Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezinde Üniversite öncesi dil eğitimi maksadıyla ders gören dünyanın farklı bölgelerinden öğrenciler Kırşehir Yazarlar ve Şairler Derneğinin düzenlemiş olduğu şiir gecesine katılım sağladılar. Şiir programının sonunda izleyenlere bir sürprizleri vardı. Kazakistan, Türkmenistan, Afganistan, İran ve Iraklı ögrenciler İstiklal Marşıni gür bir sesle okudular. Heyecanlanan bazı öğrencilerin imdadına seyircinin moral alkışı yetişti. Yaklaşık yüz öğrenci ile programa katılan Türkçe Öğretim Merkezi öğrencileri programın sonunda Kırşehir Valisi İbrahim Akın ve Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioglu ile hatıra fotoğrafı çekindiler. TÖMER'de Öğretim Görevlileri Muhammed Mazhar Şahin, Kübra Merve Taş ve Ali Kıribiş "Dilimizi, kültürümüzü, değerlerimizi bu gönül dostlarımıza aksettirmeye çalışıyoruz. Bu vesileyle merkezimizde eğitim gören farklı ülkelerden yaklaşık iki yüz öğrencimiz ile bir kültür aktarımını da gerçekleştiriyoruz. Her geçen gün sayımız artmakta. Kırşehir'in dünyaya açılan kapı olması icin bu öğrencilerimize en güzel eğitimi verme gayreti içerisindeyiz. Bu süreci başlatan ve gelişmesindeki her aşamasına katkı sağlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya'ya, Üniversite yönetimimize, TÖMER Müdürümüz Doç. Dr. Remzi Can'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi. TÖMER'de yaklaşık iki yüz öğrenci bulunmakta ve seviyelerine uygun sınıflarda eğitim almaktalar. Bu merkezin gün geçtikçe ögrenci sayısı artmakta. Kültürel faaliyetlerin çok yoğun olduğu TÖMER, şehrimizin, kültürümüzün, dilimizin dünyaya açılan kapısı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ahi Evran Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezinde Üniversite öncesi dil eğitimi maksadıyla ders gören dünyanın farklı bölgelerinden öğrenciler Kırşehir Yazarlar ve Şairler Derneğinin düzenlemiş olduğu şiir gecesine katılım sağladılar. Şiir programının sonunda izleyenlere bir sürprizleri vardı. Kazakistan, Türkmenistan, Afganistan, İran ve Iraklı ögrenciler İstiklal Marşıni gür bir sesle okudular. Heyecanlanan bazı öğrencilerin imdadına seyircinin moral alkışı yetişti. Yaklaşık yüz öğrenci ile programa katılan Türkçe Öğretim Merkezi öğrencileri programın sonunda Kırşehir Valisi İbrahim Akın ve Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioglu ile hatıra fotoğrafı çekindiler. TÖMER'de Öğretim Görevlileri Muhammed Mazhar Şahin, Kübra Merve Taş ve Ali Kıribiş "Dilimizi, kültürümüzü, değerlerimizi bu gönül dostlarımıza aksettirmeye çalışıyoruz. Bu vesileyle merkezimizde eğitim gören farklı ülkelerden yaklaşık iki yüz öğrencimiz ile bir kültür aktarımını da gerçekleştiriyoruz. Her geçen gün sayımız artmakta. Kırşehir'in dünyaya açılan kapı olması icin bu öğrencilerimize en güzel eğitimi verme gayreti içerisindeyiz. Bu süreci başlatan ve gelişmesindeki her aşamasına katkı sağlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya'ya, Üniversite yönetimimize, TÖMER Müdürümüz Doç. Dr. Remzi Can'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi. TÖMER'de yaklaşık iki yüz öğrenci bulunmakta ve seviyelerine uygun sınıflarda eğitim almaktalar. Bu merkezin gün geçtikçe ögrenci sayısı artmakta. Kültürel faaliyetlerin çok yoğun olduğu TÖMER, şehrimizin, kültürümüzün, dilimizin dünyaya açılan kapısı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.