Yüreğimiz Yanıyor : 33 Şehit !

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.02.2020 - 06:38, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Yüreğimiz Yanıyor : 33 Şehit !

Suriye'nin İdlib kentinde askerlerimize yönelik rejim kuvvetleri tarafından yapılan hava saldırısında çok sayıda askerimiz şehit oldu çok sayıda askerimiz ise yaralandı. Hatay Valisi Doğan açıklamasında, "İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 33 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur" ifadelerini kullandı... İdlib'den gün boyu şehit olduğuna dair haberler geliyordu. Resmi açıklama Hatay Valisi Rahmi Doğan'dan geldi. Vali Doğan, İdlib'te 33 askerin şehit olduğunu 34 askerin de yaralandığını açıkladı. Şehit sayısının zaman geçtikçe artması endişesi gerçek oldu. Önce 9 olarak açıklanan sayı daha sonra 22, ardından 29 olarak duyuruldu. Hatay Valisi Doğan, son ve kesin şehit sayısının 33 olduğunu aktardı. Doğan, yaralı askerlerin hayati tehlikesi olmadığını aktardı. Hatay Valisi Doğan ilk açıklamasında, "İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 9 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur" ifadelerini kullandı. Doğan daha sonra bir açıklama daha yaparak şehit sayısının 22'ye yükseldiğini açıkladı. Doğan gecenin ilerleyen saatlerinde 7 ağır yaralı askerin daha şehit olduğunu açıklayarak şehit sayısının 29'a yükseldiğini duyurdu. Vali Doğan son açıklamasında şehit sayısının 33'e yükseldiğini aktardı. Hatay Valisi Doğan şunları söyledi: "Ağır yaralılarımız var, yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiye'ye aldık. Tedavileri devam ediyor. Hastanelerimizde yaralılarımız için herhangi bir kan ihtiyacı yoktur. Tüm tedbirler alınmış, tüm sağlık personelimiz görevi başındadır. Yaralılarımıza gerekli müdahaleler yapılmaktadır." ANKA Haber Ajansı’nın haberine göre, İdlib M4 otoyolunun güneyinde Türk askerlerinin bulunduğu konvoya hava saldırısı düzenlendi. Bakan Akar ve kuvvet komutanları İdlib'deki harekat için sınırın sıfır noktasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile geldikleri Suriye sınırının sıfır noktasında, İdlib'deki rejim hedeflerine yönelik kara ve hava destek vasıtalarıyla gerçekleştirilen harekatı yerinde sevk ve idare ediyor.  Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "Güvenlik Zirvesi" sonrasında, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz ile Suriye sınırına gitti.  İdlib'deki faaliyetlerin sevk ve idare edildiği Hatay'daki Taktik Komuta Yeri'ne geçen Akar, son duruma ilişkin 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla'dan brifing aldı, talimatlar verdi.  Bakan Akar, rejim hedeflerine yönelik kara ve hava destek vasıtalarıyla gerçekleştirilen harekatı yerinden sevk ve idare ediyor.  https://www.kirsehirhaberturk.com/sehitlerimizin-kimlikleri-belli-oluyor.html

Suriye'nin İdlib kentinde askerlerimize yönelik rejim kuvvetleri tarafından yapılan hava saldırısında çok sayıda askerimiz şehit oldu çok sayıda askerimiz ise yaralandı.

Hatay Valisi Doğan açıklamasında, "İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 33 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur" ifadelerini kullandı...

İdlib'den gün boyu şehit olduğuna dair haberler geliyordu. Resmi açıklama Hatay Valisi Rahmi Doğan'dan geldi. Vali Doğan, İdlib'te 33 askerin şehit olduğunu 34 askerin de yaralandığını açıkladı.

Şehit sayısının zaman geçtikçe artması endişesi gerçek oldu. Önce 9 olarak açıklanan sayı daha sonra 22, ardından 29 olarak duyuruldu. Hatay Valisi Doğan, son ve kesin şehit sayısının 33 olduğunu aktardı. Doğan, yaralı askerlerin hayati tehlikesi olmadığını aktardı.

Hatay Valisi Doğan ilk açıklamasında, "İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 9 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur" ifadelerini kullandı. Doğan daha sonra bir açıklama daha yaparak şehit sayısının 22'ye yükseldiğini açıkladı. Doğan gecenin ilerleyen saatlerinde 7 ağır yaralı askerin daha şehit olduğunu açıklayarak şehit sayısının 29'a yükseldiğini duyurdu. Vali Doğan son açıklamasında şehit sayısının 33'e yükseldiğini aktardı.

Hatay Valisi Doğan şunları söyledi:

"Ağır yaralılarımız var, yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiye'ye aldık. Tedavileri devam ediyor. Hastanelerimizde yaralılarımız için herhangi bir kan ihtiyacı yoktur. Tüm tedbirler alınmış, tüm sağlık personelimiz görevi başındadır. Yaralılarımıza gerekli müdahaleler yapılmaktadır."

ANKA Haber Ajansı’nın haberine göre, İdlib M4 otoyolunun güneyinde Türk askerlerinin bulunduğu konvoya hava saldırısı düzenlendi.

Bakan Akar ve kuvvet komutanları İdlib'deki harekat için sınırın sıfır noktasında

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile geldikleri Suriye sınırının sıfır noktasında, İdlib'deki rejim hedeflerine yönelik kara ve hava destek vasıtalarıyla gerçekleştirilen harekatı yerinde sevk ve idare ediyor. 

Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "Güvenlik Zirvesi" sonrasında, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz ile Suriye sınırına gitti. 

İdlib'deki faaliyetlerin sevk ve idare edildiği Hatay'daki Taktik Komuta Yeri'ne geçen Akar, son duruma ilişkin 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla'dan brifing aldı, talimatlar verdi. 

Bakan Akar, rejim hedeflerine yönelik kara ve hava destek vasıtalarıyla gerçekleştirilen harekatı yerinden sevk ve idare ediyor. 

https://www.kirsehirhaberturk.com/sehitlerimizin-kimlikleri-belli-oluyor.html
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.