Yunus Emre Türbesi Atıl Vaziyette

KÜLTÜR 27.08.2022 - 14:08, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Yunus Emre Türbesi Atıl Vaziyette

Yotube'dan yayınladığı videolarla, Kırşehir'in tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtan Rabia Gül bu kez de Kırşehir'e bağlı Ulupınar Köyü sınırları içerisinde bulunan Yunus Emre'nin metfun bulunduğu türbeyi ziyaret etti ve takipçileriyle paylaştı.Görüntülerde, Aksaray Valiliği tarafındna başlatılan proje çalışmalarının durduğu ve türbenin bulunduğu ziyarettepe'nin atıl bir halde olduğu gözlendi.Bilindiği üzere Aksaray Valiliği daha önce Kırşehir tarafından yaptırılan bölümleri yıkmış ve tabelalardan da Kırşehir adını kaldırmıştı. Tepenin Hacıbektaş'a bakan kısmında bulunn türbeyi görüntüleyen Rabia Gül, Hacıbektaş-ı Veli ile Yunus Emre arasında geçen ''Buğday mı İsterseni Himmet mi?'' hikayesini de takipçileriyle paylaştı.  

Yotube'dan yayınladığı videolarla, Kırşehir'in tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtan Rabia Gül bu kez de Kırşehir'e bağlı Ulupınar Köyü sınırları içerisinde bulunan Yunus Emre'nin metfun bulunduğu türbeyi ziyaret etti ve takipçileriyle paylaştı.Görüntülerde, Aksaray Valiliği tarafındna başlatılan proje çalışmalarının durduğu ve türbenin bulunduğu ziyarettepe'nin atıl bir halde olduğu gözlendi.Bilindiği üzere Aksaray Valiliği daha önce Kırşehir tarafından yaptırılan bölümleri yıkmış ve tabelalardan da Kırşehir adını kaldırmıştı.

Tepenin Hacıbektaş'a bakan kısmında bulunn türbeyi görüntüleyen Rabia Gül, Hacıbektaş-ı Veli ile Yunus Emre arasında geçen ''Buğday mı İsterseni Himmet mi?'' hikayesini de takipçileriyle paylaştı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.