Yozgat Havaalanı'nın Alt Yapı Çalışmaları Tamamlanmak Üzere

GÜNDEM 15.08.2022 - 21:06, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Yozgat Havaalanı'nın Alt Yapı Çalışmaları Tamamlanmak Üzere

Yozgat bölgesinden gelen habere göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 3 Haziran 2018'de temeli atılan Yozgat Havalimanı'nın gelecek yıl tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.

Kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Deremumlu-Fakıbeyli köyü mevkisinde yapımı süren havalimanının altyapı çalışmalarının yüzde 90'ı tamamlandı.Uluslararası standartlara sahip havalimanının, Yozgat merkez ve ilçelerinin yanı sıra çevre illere de hizmet sunacağı belirtiliyor.Üstyapı ihalesi gerçekleştirilen ve müteahhit firma ile sözleşmesi imzalanan havalimanının 2023'te hizmete açılması planlanıyor.   YOZGAT MERKEZ NÜFUSU 2021 108 BİN, KIRŞEHİR 150 BİN Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattının daha uygun olan Kırşehir yerine Yozgat'tan geçirildiğini paylaşmıştık.Yüksek hızlı tren hattı ile birlikte Yozgat'a bir de havalimanı kazandırılıyor.Ancak Yozgat'ın merkez nüfusu 2021 yılı verilerine göre 108 bin iken Kırşehir'in merkez nüfusu 150 bin.   MUSTAFA KENDİRLİ, ''2002'DEN ÖNCE HAVALİMANI YOKTU'' DEMİŞTİ Öte yandan Kırşehir AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden yayın yapan bir kanala yaptığı açıklamada, '' Türkiye 2002'den önceki Türkiye değil.Yolumuz yoktu, havalimanımız yoktu, üniversitelerimiz yoktu, okullarımızda derslikler yoktu'' ifadelerini kullanmıştı.Havalimanının Kırşehir'e değil de Yozgat'a yapılması akıllara Mustafa Kendirli'nin bu sözlerini getirdi.    
Yozgat bölgesinden gelen habere göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 3 Haziran 2018'de temeli atılan Yozgat Havalimanı'nın gelecek yıl tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.

Kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Deremumlu-Fakıbeyli köyü mevkisinde yapımı süren havalimanının altyapı çalışmalarının yüzde 90'ı tamamlandı.Uluslararası standartlara sahip havalimanının, Yozgat merkez ve ilçelerinin yanı sıra çevre illere de hizmet sunacağı belirtiliyor.Üstyapı ihalesi gerçekleştirilen ve müteahhit firma ile sözleşmesi imzalanan havalimanının 2023'te hizmete açılması planlanıyor.

 

YOZGAT MERKEZ NÜFUSU 2021 108 BİN, KIRŞEHİR 150 BİN

Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattının daha uygun olan Kırşehir yerine Yozgat'tan geçirildiğini paylaşmıştık.Yüksek hızlı tren hattı ile birlikte Yozgat'a bir de havalimanı kazandırılıyor.Ancak Yozgat'ın merkez nüfusu 2021 yılı verilerine göre 108 bin iken Kırşehir'in merkez nüfusu 150 bin.

 

MUSTAFA KENDİRLİ, ''2002'DEN ÖNCE HAVALİMANI YOKTU'' DEMİŞTİ

Öte yandan Kırşehir AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden yayın yapan bir kanala yaptığı açıklamada, '' Türkiye 2002'den önceki Türkiye değil.Yolumuz yoktu, havalimanımız yoktu, üniversitelerimiz yoktu, okullarımızda derslikler yoktu'' ifadelerini kullanmıştı.Havalimanının Kırşehir'e değil de Yozgat'a yapılması akıllara Mustafa Kendirli'nin bu sözlerini getirdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.