Yine Yüreğimiz Yandı : 10 Şehit

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.09.2016 - 10:48, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Yine Yüreğimiz Yandı : 10 Şehit

Dün Mardin ve Şırnak'ta hain terör örgütünün saldırıları sonucu şehit olan 10 askerimizin isimleri ve memleketleri belli oldu. MARDİN ŞEHİTLERİ Mardin’in Derik ilçesinde teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada 4 Asker Şehit Olmuştu. Derik-Kızıltepe karayolunun Derik ilçesi girişindeki Tepedağ köyü yakınlarında, teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının, asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi soncu meydana gelen patlamada, 4 asker şehit olmuş, 4’ü asker, 2’si korucu 7 güvenlik görevlisi yaralanmıştı. Yaralılar, Derik, Kızıltepe ve Diyarbakır’daki hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alınmıştı. Şehitlerimizden Enes Kaya birliğine gitmeden önce evinin duvarına Türk Bayrağını çizmişti. Şehit Uzm..Cvş Enes Kaya(26) (Konya) Ilgın Şehit Uzm..Cvş Sedat Yıldız(28) Osmaniye Şehit Uzm..Cvş Mustafa Alpaslan(28) (Adana) Kozan Şehit J. Astsubay. Çvş. Ömer Faruk Darbaş(22) Çorum ŞIRNAK ŞEHİTLERİ Şırnak’ta bir grup PKK’lı terörist tarafından, güvenlik noktasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırı ve ardından yaşanan çatışmada, ilk bilgilere göre, 6 güvenlik görevlisi şehit olmuştu. Olay, saat 11.00 sıralarında, yeni Şırnak-Van karayolu Şırnak Cezaevi yakınlarında, kentteki sokağa çıkma yasağı nedeniyle kurulan güvenlik noktasında meydana geldi. Edinilen ilk bilgilere göre, bir grup PKK’lı terörist, burada görev yapan asker ve koruculara roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırının ardından çatışma çıktı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik görevlisi gönderilirken, çatışmanın yaklaşık 6 saattir sürdüğü öğrenildi. Saldırı ve çatışmada, 6 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, bölgede yaralıların olduğu da öğrenildi. Şehit Uzm..Çvş Burak Perçin()(Samsun) Şehit Uzm..Çvş Mehmet Alda(23) Kayseri- Melikgazi Şehit Uzm..Çvş Süleyman Güneri(23) Aydın-Çine Şehit Uzm..Çvş Hüseyin Tosun()(İstanbul) Şehit Uzm..Çvş Tolga Özdinç(26) Adana Şehit J. Astsubay Yunus Çiçek(22) Afyonkarahisar
Dün Mardin ve Şırnak'ta hain terör örgütünün saldırıları sonucu şehit olan 10 askerimizin isimleri ve memleketleri belli oldu.

MARDİN ŞEHİTLERİ Mardin’in Derik ilçesinde teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada 4 Asker Şehit Olmuştu.

Derik-Kızıltepe karayolunun Derik ilçesi girişindeki Tepedağ köyü yakınlarında, teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının, asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi soncu meydana gelen patlamada, 4 asker şehit olmuş, 4’ü asker, 2’si korucu 7 güvenlik görevlisi yaralanmıştı. Yaralılar, Derik, Kızıltepe ve Diyarbakır’daki hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alınmıştı. Şehitlerimizden Enes Kaya birliğine gitmeden önce evinin duvarına Türk Bayrağını çizmişti.

Şehit Uzm..Cvş Enes Kaya(26) (Konya) Ilgın Şehit Uzm..Cvş Sedat Yıldız(28) Osmaniye Şehit Uzm..Cvş Mustafa Alpaslan(28) (Adana) Kozan Şehit J. Astsubay. Çvş. Ömer Faruk Darbaş(22) Çorum ŞIRNAK ŞEHİTLERİ Şırnak’ta bir grup PKK’lı terörist tarafından, güvenlik noktasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırı ve ardından yaşanan çatışmada, ilk bilgilere göre, 6 güvenlik görevlisi şehit olmuştu.

Olay, saat 11.00 sıralarında, yeni Şırnak-Van karayolu Şırnak Cezaevi yakınlarında, kentteki sokağa çıkma yasağı nedeniyle kurulan güvenlik noktasında meydana geldi. Edinilen ilk bilgilere göre, bir grup PKK’lı terörist, burada görev yapan asker ve koruculara roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırının ardından çatışma çıktı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik görevlisi gönderilirken, çatışmanın yaklaşık 6 saattir sürdüğü öğrenildi. Saldırı ve çatışmada, 6 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, bölgede yaralıların olduğu da öğrenildi. Şehit Uzm..Çvş Burak Perçin()(Samsun) Şehit Uzm..Çvş Mehmet Alda(23) Kayseri- Melikgazi Şehit Uzm..Çvş Süleyman Güneri(23) Aydın-Çine Şehit Uzm..Çvş Hüseyin Tosun()(İstanbul) Şehit Uzm..Çvş Tolga Özdinç(26) Adana Şehit J. Astsubay Yunus Çiçek(22) Afyonkarahisar
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.