Yıldırım Kaya'dan Hamza Yerlikaya İle İlgili Meclise Önerge

SİYASET 30.12.2020 - 10:15, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Yıldırım Kaya'dan Hamza Yerlikaya İle İlgili Meclise Önerge

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya sahte lise diploması kullanarak üniversiteye kayıt yaptırdığına dair mahkeme kararı yıllar sonra ortaya çıkan güreşçi Hamza Yerlikaya'nın adının verildiği okullardan ve sosyal tesislerden silinmesi için TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım KAYA, sahte lise diploması kullanarak üniversiteye kayıt  Kaya, yaptığı açıklamada Hamza Yerlikaya’nın sahte lise diploması kullandığı haberlerine ‘unutulma hakkı’ gerekçe gösterilerek erişim engeli getirilmesine sert tepki göstererek, “Sahte diploma haberlerine erişim engeli getirildiğinde sahte diploma gerçek mi olacak? Mahkeme kararı yok hükmünde mi sayılacak? İnsanların hafızları mı silinecek? Sen unutturmaya çalışsan da Google unutmaz?” ifadelerini kullandı.   Kaya verdiği soru önergesinde, “Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi, AKP 23. Dönem Milletvekili ve eski güreşçi Hamza Yerlikaya’nın lise diplomasının sahte olduğu;  üniversiteye de sahte lise diplomasi ile kayıt yaptırdığı, gerçekte ise ortaokul mezunu olduğu; 19 yıldır gizlenen mahkeme kararına Cumhuriyet Gazetesi’nin ulaşmasıyla 18.12.2020 tarihinde ortaya çıkmıştır.” dedi. “Hamza Yerlikaya’nın diplomasının sahte olduğuna, Ankara 7. Ceza Mahkemesi tarafından 22.02.2001 tarihinde karar verilmiştir.” diyen Kaya soru önergesinde “Kendisi de mahkemede, tanımadığı bir şahsın İmrahor Meslek Lisesi’nden alınmış diplomayı kendisine verdiğini, bu diploma ile Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na kaydını yaptırdığını söylemiştir.” ifadelerine de yer verdi. “Eğitim camiasından, eğitim sendikalarımızdan ve eğitime gönül veren vatandaşlarımızdan sahte diploma kullanan Hamza Yerlikaya’nın adının okullarımızdan ve sosyal tesislerden kaldırılması yönünde yoğun talep gelmektedir.” diyen Kaya, TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şu soruları sordu: 1. Sahte diploma kullanan Hasan Yerlikaya’nın adı okullarımızdan ve sosyal tesislerden silinecek midir? 2. Sahte diploma alıp üniversiteye kayıt yaptıran bir kişinin adının okullarımızda kalması eğitimin ruhuna aykırı değil midir?
CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya sahte lise diploması kullanarak üniversiteye kayıt yaptırdığına dair mahkeme kararı yıllar sonra ortaya çıkan güreşçi Hamza Yerlikaya'nın adının verildiği okullardan ve sosyal tesislerden silinmesi için TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım KAYA, sahte lise diploması kullanarak üniversiteye kayıt 
Kaya, yaptığı açıklamada Hamza Yerlikaya’nın sahte lise diploması kullandığı haberlerine ‘unutulma hakkı’ gerekçe gösterilerek erişim engeli getirilmesine sert tepki göstererek, “Sahte diploma haberlerine erişim engeli getirildiğinde sahte diploma gerçek mi olacak? Mahkeme kararı yok hükmünde mi sayılacak? İnsanların hafızları mı silinecek? Sen unutturmaya çalışsan da Google unutmaz?” ifadelerini kullandı.  

Kaya verdiği soru önergesinde, “Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi, AKP 23. Dönem Milletvekili ve eski güreşçi Hamza Yerlikaya’nın lise diplomasının sahte olduğu;  üniversiteye de sahte lise diplomasi ile kayıt yaptırdığı, gerçekte ise ortaokul mezunu olduğu; 19 yıldır gizlenen mahkeme kararına Cumhuriyet Gazetesi’nin ulaşmasıyla 18.12.2020 tarihinde ortaya çıkmıştır.” dedi.

“Hamza Yerlikaya’nın diplomasının sahte olduğuna, Ankara 7. Ceza Mahkemesi tarafından 22.02.2001 tarihinde karar verilmiştir.” diyen Kaya soru önergesinde “Kendisi de mahkemede, tanımadığı bir şahsın İmrahor Meslek Lisesi’nden alınmış diplomayı kendisine verdiğini, bu diploma ile Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na kaydını yaptırdığını söylemiştir.” ifadelerine de yer verdi.

“Eğitim camiasından, eğitim sendikalarımızdan ve eğitime gönül veren vatandaşlarımızdan sahte diploma kullanan Hamza Yerlikaya’nın adının okullarımızdan ve sosyal tesislerden kaldırılması yönünde yoğun talep gelmektedir.” diyen Kaya, TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şu soruları sordu:

1. Sahte diploma kullanan Hasan Yerlikaya’nın adı okullarımızdan ve sosyal tesislerden silinecek midir?

2. Sahte diploma alıp üniversiteye kayıt yaptıran bir kişinin adının okullarımızda kalması eğitimin ruhuna aykırı değil midir?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.