Yıkılan Direklere Neden Müdahale Edilmiyor ?

YAŞAM 10.03.2022 - 12:38, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Yıkılan Direklere Neden Müdahale Edilmiyor ?

Kırşehir'de çıkan fırtına sonucu devrilen elektrik direkleri o gün bugündür yıkık şekilde bekliyor.Ancak direklere neden müdahale edilmediği ya da herhangi bir elektrik kesintisine sebep olup olmayacağı da merak ediliyor.

Yaklaşık 2,5 ay önce Kırşehir'de yaşanan fırtına nedeniyle yıkılan TEİAŞ'a ait direkler o gün bugündür o şekilde beklemeye devam ediyor.Yüksek gerilim hattının geçtiği ve  Kayseri-Ankara hattı boyunca önemli bir kısmının devrildiği direklere neden müdahale edilmediği ile ile ilgili kafalarda soru işaretleri oluşuyor.Özellikle Isparta'da uzun süre kesilen elektriklerin Kırşehir'de devrilen elektrik direkleri ile ilgilisi olup olmadığı da merak ediliyordu.   DİREKLERE NEDEN MÜDAHALE EDİLMİYOR Alınan bilgiye göre TEİAŞ'a ait yüksek gerilim hattı dağıtım direkleri, elektriğin toplandığı ve evlere dağıtımının yapıldığı toplanma yerlerini besliyor.Ancak bu noktaları besleyen başka yüksek gerilim hatları da mevcut  olduğu için elektrik direklerinin yıkılması elektrik kesintilerine neden olmuyor sadece alternatifleri azaltıyor.Alınan bilgiye göre söz konusu direkleri yenilemek için projelendirme ve ihale çalışmalarının devam ediyor ve hava koşullarının da iyileşmesiyle birlikte direk yenileme çalışmaları da gerçekleştirilecek.Özellikle büyük vinç ve kepçelerin çalışabilmesi için toprağın da önemli ölçüde kurumasının gerektiği bildiridi.          
Kırşehir'de çıkan fırtına sonucu devrilen elektrik direkleri o gün bugündür yıkık şekilde bekliyor.Ancak direklere neden müdahale edilmediği ya da herhangi bir elektrik kesintisine sebep olup olmayacağı da merak ediliyor.

Yaklaşık 2,5 ay önce Kırşehir'de yaşanan fırtına nedeniyle yıkılan TEİAŞ'a ait direkler o gün bugündür o şekilde beklemeye devam ediyor.Yüksek gerilim hattının geçtiği ve  Kayseri-Ankara hattı boyunca önemli bir kısmının devrildiği direklere neden müdahale edilmediği ile ile ilgili kafalarda soru işaretleri oluşuyor.Özellikle Isparta'da uzun süre kesilen elektriklerin Kırşehir'de devrilen elektrik direkleri ile ilgilisi olup olmadığı da merak ediliyordu.

 

DİREKLERE NEDEN MÜDAHALE EDİLMİYOR

Alınan bilgiye göre TEİAŞ'a ait yüksek gerilim hattı dağıtım direkleri, elektriğin toplandığı ve evlere dağıtımının yapıldığı toplanma yerlerini besliyor.Ancak bu noktaları besleyen başka yüksek gerilim hatları da mevcut  olduğu için elektrik direklerinin yıkılması elektrik kesintilerine neden olmuyor sadece alternatifleri azaltıyor.Alınan bilgiye göre söz konusu direkleri yenilemek için projelendirme ve ihale çalışmalarının devam ediyor ve hava koşullarının da iyileşmesiyle birlikte direk yenileme çalışmaları da gerçekleştirilecek.Özellikle büyük vinç ve kepçelerin çalışabilmesi için toprağın da önemli ölçüde kurumasının gerektiği bildiridi.

 

 


 

 


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.