YGS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? Sonuçlar için net tarih

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.03.2017 - 12:56, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

YGS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? Sonuçlar için net tarih

İki milyonu aşan adayın başvurduğu YGS sınavı bugün gerçekleşti. Sınavda adaylara 160 soru için 160 dakika verildi. Bugünkü sınavda ilk kez yeni bir kural uygulandı. Kapılar 09.45'te kapatıldı, sonradan gelenler içeri alınmadı. YGS'de (Yükseköğretime Geçiş sınavı) ilk kez uygulanan kural nedeniyle Kırşehir'de de birçok öğrenci dışarıda kaldı. YGS (Yükseköğretime Geçiş sınavı) bugün düzenleniyor. YSG saat 10.00'da başladı. ÖSYM tarafından bu sene ilk defa uygulanan sisteme göre YGS’ye 9:45’ten sonra öğrenci kabul edilmedi. Kurallar gereğince, sınavların yapıldığı salonların kapıları saat 09.45'te kapatıldı ve bu saatten sonra gelen adaylar sınava alınmadı.Sınavı son anda kaçıran adaylar gözyaşlarına boğuldu. VELİLER DE ISRAR ETTİ AMA... Sınava yetişen öğrenci velileri de görevlileri bir süre ikna etmeye çalıştı.Bazı öğrenci velileri kuralın ilk kez uygulandığını o yüzden 1-2 dakikalık gecikmelerde inisiyatif kullanılabileceğini belirttiler. FENELAŞAN ÖĞRENCİLER OLDU Öte yandan sınav esnasında fenalaşan öğrenciler de oldu.Baygınlık geçiren öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırıldı. YGS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? ÖSYM’den edinilen bilgiye göre, YGS soru ve cevapları için net bir saat yok ancak soru kitapçıkları ve cevapları gün içerisinde yalnızca sınava giren adayların erişimine açılacak. ÖSYM’nin resmi sitesine bağlı olan Aday İşlemleri Sistemi üzerinden T.C kimlik numaraları ve kendi belirledikleri şifreleri ile soru ve cevaplara ulaşabilecekler. YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Türkçe, sosyal bilgiler, temel matematik ve fen bilimleri olmak üzere dört testten oluşan YGS’de adaylara her testten 40’ar olmak üzere toplam 160 soru yöneltildi ve 160 dakika verildi. YGS sınav sonuçları 28 Mart’ta açıklanacak. İkinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) katılmak isteyenlerin ise YGS’de 180 baraj puanını geçmesi gerekiyor. YGS’den bu puanları elde edenler, LYS’lere katılmak için 4-17 Nisan arasında başvuru yapabilecek.
İki milyonu aşan adayın başvurduğu YGS sınavı bugün gerçekleşti. Sınavda adaylara 160 soru için 160 dakika verildi. Bugünkü sınavda ilk kez yeni bir kural uygulandı. Kapılar 09.45'te kapatıldı, sonradan gelenler içeri alınmadı. YGS'de (Yükseköğretime Geçiş sınavı) ilk kez uygulanan kural nedeniyle Kırşehir'de de birçok öğrenci dışarıda kaldı. YGS (Yükseköğretime Geçiş sınavı) bugün düzenleniyor. YSG saat 10.00'da başladı. ÖSYM tarafından bu sene ilk defa uygulanan sisteme göre YGS’ye 9:45’ten sonra öğrenci kabul edilmedi. Kurallar gereğince, sınavların yapıldığı salonların kapıları saat 09.45'te kapatıldı ve bu saatten sonra gelen adaylar sınava alınmadı.Sınavı son anda kaçıran adaylar gözyaşlarına boğuldu. VELİLER DE ISRAR ETTİ AMA... Sınava yetişen öğrenci velileri de görevlileri bir süre ikna etmeye çalıştı.Bazı öğrenci velileri kuralın ilk kez uygulandığını o yüzden 1-2 dakikalık gecikmelerde inisiyatif kullanılabileceğini belirttiler. FENELAŞAN ÖĞRENCİLER OLDU Öte yandan sınav esnasında fenalaşan öğrenciler de oldu.Baygınlık geçiren öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırıldı.

YGS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM’den edinilen bilgiye göre, YGS soru ve cevapları için net bir saat yok ancak soru kitapçıkları ve cevapları gün içerisinde yalnızca sınava giren adayların erişimine açılacak. ÖSYM’nin resmi sitesine bağlı olan Aday İşlemleri Sistemi üzerinden T.C kimlik numaraları ve kendi belirledikleri şifreleri ile soru ve cevaplara ulaşabilecekler.

YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkçe, sosyal bilgiler, temel matematik ve fen bilimleri olmak üzere dört testten oluşan YGS’de adaylara her testten 40’ar olmak üzere toplam 160 soru yöneltildi ve 160 dakika verildi. YGS sınav sonuçları 28 Mart’ta açıklanacak.

İkinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) katılmak isteyenlerin ise YGS’de 180 baraj puanını geçmesi gerekiyor. YGS’den bu puanları elde edenler, LYS’lere katılmak için 4-17 Nisan arasında başvuru yapabilecek.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.