Yeni Yol Demeye Bin Şahit İster

GÜNDEM 04.08.2021 - 20:31, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Yeni Yol Demeye Bin Şahit İster

Kırşehr ve Kaman arasını Savcılı ve Toklümen güzergahı üzerinden bağlayan yol çalışmasının tamamlanan kısımları ''eskisi daha iyiydi'' dedirtti.

Karayolları Müdürlüğü sınırları içerisinde, 2017 yılında Kaman'dan başlanarak Savcılı ve Toklümen güzergahı üzerinden Kırşehir'e ulaşacak şekilde yeni bir yol çalışmasına başlanmıştı.Daha önce özellikle Kırşehir ve Toklümen yolunun tek şeritli olması ve engebeli yapısı nedeniyle çok sayıda kaza yaşanması sonucu daha geniş ve görüş açısı da daha iyi olan yeni karayolu çalışmalarında sona gelindi.Ancak yolun tamamlanan kısımlarında yolun görüntüsü yeni bir asfalttan ziyade uzun yıllar boyunca kullanılmış ve bozulmaya uğramış asfalt görüntüsünü andırıyor.     'TOPRAK DOLGU VE ZİFTİ AZ İNCE ASFALT TABAKASI Mıcırlı ve neredeyse yok denecek kadar az olan ziftli yapısı nedeniyle bozuk görüntüsü ile  kazalara da adeta davetiye çıkaran yeni karayolu, ince ve baştan savma yapılmış görüntüsü ile de uzun ömürlü olacak şekilde hizmet veremeyecek gibi.Zira yolun dolgu kısmının neredeyse tamamen toprok ile yapıldığı çok ince olan üst kısmının ise içeriğinde çok az zift ve mıcır karışımından ibaret olduğu görülebiliyor.     ''ARAÇLARIN CAMINA TAŞ FIRLIYOR'' Yolun eski yola nazaran görüş açısı bakımında daha kullanışlı olduğunu belirten sürücüler ise yolun yapısından şikayetçi.Eski yolun kullanım açısından daha iyi olduğunu belirten sürücüler , ''En azından asfalt bir yolda gittiğinizi hissediyordunuz.Bu yolda sanki mıcır yolda gidiyor gibisiniz.Araçların kendisini mıcıra kaptırması kaçınılmaz olduğu gibi daha şimdideden tekerleklerden fırlayan taşlar diğer araçların camına fırlıyor.Yol adeta bozulmuş bir yolu andırıyor.Bştan savma yapılmış gibi duruyor.'' şeklinde yorumlarda bulunuyor.     Kaman-Kırşehir arasını Savcılı ve Toklümen Güzergahı üzerinden bağlayan yeni karayolu bozulmuş eski yolları andırıyor.
Kırşehr ve Kaman arasını Savcılı ve Toklümen güzergahı üzerinden bağlayan yol çalışmasının tamamlanan kısımları ''eskisi daha iyiydi'' dedirtti.

Karayolları Müdürlüğü sınırları içerisinde, 2017 yılında Kaman'dan başlanarak Savcılı ve Toklümen güzergahı üzerinden Kırşehir'e ulaşacak şekilde yeni bir yol çalışmasına başlanmıştı.Daha önce özellikle Kırşehir ve Toklümen yolunun tek şeritli olması ve engebeli yapısı nedeniyle çok sayıda kaza yaşanması sonucu daha geniş ve görüş açısı da daha iyi olan yeni karayolu çalışmalarında sona gelindi.Ancak yolun tamamlanan kısımlarında yolun görüntüsü yeni bir asfalttan ziyade uzun yıllar boyunca kullanılmış ve bozulmaya uğramış asfalt görüntüsünü andırıyor.

 

 

'TOPRAK DOLGU VE ZİFTİ AZ İNCE ASFALT TABAKASI

Mıcırlı ve neredeyse yok denecek kadar az olan ziftli yapısı nedeniyle bozuk görüntüsü ile  kazalara da adeta davetiye çıkaran yeni karayolu, ince ve baştan savma yapılmış görüntüsü ile de uzun ömürlü olacak şekilde hizmet veremeyecek gibi.Zira yolun dolgu kısmının neredeyse tamamen toprok ile yapıldığı çok ince olan üst kısmının ise içeriğinde çok az zift ve mıcır karışımından ibaret olduğu görülebiliyor.

 

 

''ARAÇLARIN CAMINA TAŞ FIRLIYOR''

Yolun eski yola nazaran görüş açısı bakımında daha kullanışlı olduğunu belirten sürücüler ise yolun yapısından şikayetçi.Eski yolun kullanım açısından daha iyi olduğunu belirten sürücüler , ''En azından asfalt bir yolda gittiğinizi hissediyordunuz.Bu yolda sanki mıcır yolda gidiyor gibisiniz.Araçların kendisini mıcıra kaptırması kaçınılmaz olduğu gibi daha şimdideden tekerleklerden fırlayan taşlar diğer araçların camına fırlıyor.Yol adeta bozulmuş bir yolu andırıyor.Bştan savma yapılmış gibi duruyor.'' şeklinde yorumlarda bulunuyor.

 

 

Kaman-Kırşehir arasını Savcılı ve Toklümen Güzergahı üzerinden bağlayan yeni karayolu bozulmuş eski yolları andırıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.