Yeni İl Başkanı Aslan Oldu , İşte Detaylar !

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.09.2017 - 10:25, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Yeni İl Başkanı Aslan Oldu , İşte Detaylar !

Ak Parti Kırşehir İl Başkanlığı için dün akşam saatlerinde genel merkezde yapılan değerlendirme sonrasında eski milletvekili Muzaffer Aslan yeni il başkanı seçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Metal Yorgunluğu'' ve ''Nöbet Değişimi'' talimatının ardından , art arda istifalar istenmeye başlamıştı.Bunlardan ilki Kırşehir İl Teşkilatı oldu.Mustafa Kendirli'nin istifasının istenmesinin ardından hızla yeni başkan için temayüle gidildi.Temayül yoklaması için Kırşehir’e gelen İl Koordinatörü Fahrettin Poyraz , burada bulunan partililerin ve teşkilatın öz eleştiri yapması gerektiğini belirterek , bir anlam da Kırşehir Teşkilatının başarısız olduğuna vurgu yapmıştı. Temayül yoklamasını değerlendiren genel merkez , şu üç ismi saat 16:00'da Cumhurbaşkanı ile görüşmek için Ankara'ya çağırdı;  Barbaros Dulkadiroğlu , Bilgehan Altaş ve Muzaffer Aslan ..Bu adaylardan sadece Bilgehan Altaş temayül yoklamasına katılmıştı.Temayül yoklamasında Bilgehan Altaş ismi ön plana çıkınca o da Ankara'ya çağrılan isimlerden olmuştu.Yani aslında parti tabanı temayül yoklamasına giren adaylar arasından Bilgehan Altaş'ı desteklemişti. Yapılan görüşmeler gece saatlerine kadar devam etti.Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan istişare sonrasında Muzaffer Aslan da karar kılındı.Bu karar aslında bekleniyordu.Çünkü özellikle parti çevrelerinden de edinilen bilgiler bu yöndeydi.Daha önce vekillik yapmış ve parti içerisinde önemli görev üstlenmiş kişilerin İl Başkanlığı görevine getirileceği, ilçe teşkilatları için de daha çok gençlik kolları başkanlarına yer verileceği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat talimatıydı.Muzaffer Aslan'ın seçilmesinde bir diğer önemli faktör de , daha önce birlikte görev yaptığı eski milletvekili Abdullah Çalışkan oldu. Bundan sonra ki süreçte Muzaffer Aslan'ı yoğun bir gündem bekliyor.İlçe kongreleri ve yapılanmalar İl Başkanlığı düzeyinde yeniden yapılanma gibi çalışmalar, Ak Parti'yi 2019 yerel ve genel seçimlerine hazırlayacak.Bunu ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle teşkilat yapılanmasında titiz ve dikkatli olunması konusunda yeni il başkanlarına talimat verdiği belirtiliyor.
Ak Parti Kırşehir İl Başkanlığı için dün akşam saatlerinde genel merkezde yapılan değerlendirme sonrasında eski milletvekili Muzaffer Aslan yeni il başkanı seçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Metal Yorgunluğu'' ve ''Nöbet Değişimi'' talimatının ardından , art arda istifalar istenmeye başlamıştı.Bunlardan ilki Kırşehir İl Teşkilatı oldu.Mustafa Kendirli'nin istifasının istenmesinin ardından hızla yeni başkan için temayüle gidildi.Temayül yoklaması için Kırşehir’e gelen İl Koordinatörü Fahrettin Poyraz , burada bulunan partililerin ve teşkilatın öz eleştiri yapması gerektiğini belirterek , bir anlam da Kırşehir Teşkilatının başarısız olduğuna vurgu yapmıştı. Temayül yoklamasını değerlendiren genel merkez , şu üç ismi saat 16:00'da Cumhurbaşkanı ile görüşmek için Ankara'ya çağırdı;  Barbaros Dulkadiroğlu , Bilgehan Altaş ve Muzaffer Aslan ..Bu adaylardan sadece Bilgehan Altaş temayül yoklamasına katılmıştı.Temayül yoklamasında Bilgehan Altaş ismi ön plana çıkınca o da Ankara'ya çağrılan isimlerden olmuştu.Yani aslında parti tabanı temayül yoklamasına giren adaylar arasından Bilgehan Altaş'ı desteklemişti. Yapılan görüşmeler gece saatlerine kadar devam etti.Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan istişare sonrasında Muzaffer Aslan da karar kılındı.Bu karar aslında bekleniyordu.Çünkü özellikle parti çevrelerinden de edinilen bilgiler bu yöndeydi.Daha önce vekillik yapmış ve parti içerisinde önemli görev üstlenmiş kişilerin İl Başkanlığı görevine getirileceği, ilçe teşkilatları için de daha çok gençlik kolları başkanlarına yer verileceği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat talimatıydı.Muzaffer Aslan'ın seçilmesinde bir diğer önemli faktör de , daha önce birlikte görev yaptığı eski milletvekili Abdullah Çalışkan oldu. Bundan sonra ki süreçte Muzaffer Aslan'ı yoğun bir gündem bekliyor.İlçe kongreleri ve yapılanmalar İl Başkanlığı düzeyinde yeniden yapılanma gibi çalışmalar, Ak Parti'yi 2019 yerel ve genel seçimlerine hazırlayacak.Bunu ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle teşkilat yapılanmasında titiz ve dikkatli olunması konusunda yeni il başkanlarına talimat verdiği belirtiliyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.