Yeni Doğan İkiz Çocuklarını Bırakıp Kırşehir'e Gelen Kadına Valilik El Uzattı

YAŞAM 10.04.2020 - 19:51, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Yeni Doğan İkiz Çocuklarını Bırakıp Kırşehir'e Gelen Kadına Valilik El Uzattı

Borçlarını ödeyebilmek için yeni doğan ikiz çocuklarını Şanlıurfa'da küvözde bırakarak Kırşehir'e gelen Halime Filiz'e Kırşehir Valiliği yardım eli uzattı.

    Halime Filiz, eşi ile birlikte çobanlık yapan 8 çocuklu bir anne. Borçlarını ödeyebilmek için memleketi Şanlıurfa’dan kalkıp Kırşehir’in Kartalkaya Köyü’nde iş buldu, bütün aile köyün çobanlık görevini üstlendi. Yeniden hamile kalınca, doğum sırasında memleketine, Şanlıurfa’ya gitti. Daha doğuma vakit olmasına rağmen sancılanınca hastaneye kaldırıldı. 4 Şubat’ta bu kez ikiz bebekleri oldu. Ama erken doğum olduğu için bebekler kuvöze alındı.   Halime, parasızlıktan bebeklerini hastanede bırakıp eşinin yanına Kırşehir’e dönmek zorunda kaldı.Kartalkaya köyünde çobanlık yapıp sığır güderken aklı Şanlıurfa’da, 600 kilometre uzakta hastanede bıraktığı kuvözdeki ikiz bebeklerindeydi. 10 gün önce beklediği müjdeli haber geldi. Bebeklerin sağlığı iyiydi, ikisi de 2.5 kiloya ulaşmış, kuvözden çıkarılmıştı. Ama bu haber Halime’yi çaresiz bıraktı. Doktorlar, hastane yöneticileri, “Gelin bebekleri alın” diyor ama Halime gidemiyordu. Koronavirüs salgını nedeniyle şehirler arası yolculuk yasaklanmıştı.     Hem izin alsa gidecek, geri dönecek parası yoktu.Bu sırada karşısına CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya çıktı.Kaya, koronavirüs yasakları sırasında şehirden uzaklaşmak için ailesiyle birlikte köyüne, Kartalkaya’ya gitmişti. Halime karşısında milletvekilini görünce derdini anlattı.Kaya, kendi köyünde çobanlık yapan Halime’nin dramını öğrenince harekete geçti. Şanlıurfa ve Kırşehir valilikleriyle konuştu. Valiliklerden gelen yanıt “Siz aracı ayarlayın, biz benzinini verelim” oldu. ÇOBAN HALİME İKİZLERİNE KAVUŞUYOR Kırşehir Valiliği,konu ile ilgili Halime Filiz’in çobanlık yaptığı Kartalkaya köyü muhtarı Ömer Kahraman'ı görevlendirdi. Valilik, geliş giriş ve kumanya ücretlerini sağlarken Şanlıurfa Valiliği de  ikiz bebeklerin hastaneden alınması sağladı. Şanlıurfa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde verilen ikizler annelerini bekliyorlar. Kaynak : ANKA
Borçlarını ödeyebilmek için yeni doğan ikiz çocuklarını Şanlıurfa'da küvözde bırakarak Kırşehir'e gelen Halime Filiz'e Kırşehir Valiliği yardım eli uzattı.

 

 

Halime Filiz, eşi ile birlikte çobanlık yapan 8 çocuklu bir anne. Borçlarını ödeyebilmek için memleketi Şanlıurfa’dan kalkıp Kırşehir’in Kartalkaya Köyü’nde iş buldu, bütün aile köyün çobanlık görevini üstlendi. Yeniden hamile kalınca, doğum sırasında memleketine, Şanlıurfa’ya gitti. Daha doğuma vakit olmasına rağmen sancılanınca hastaneye kaldırıldı. 4 Şubat’ta bu kez ikiz bebekleri oldu. Ama erken doğum olduğu için bebekler kuvöze alındı.

 

Halime, parasızlıktan bebeklerini hastanede bırakıp eşinin yanına Kırşehir’e dönmek zorunda kaldı.Kartalkaya köyünde çobanlık yapıp sığır güderken aklı Şanlıurfa’da, 600 kilometre uzakta hastanede bıraktığı kuvözdeki ikiz bebeklerindeydi. 10 gün önce beklediği müjdeli haber geldi. Bebeklerin sağlığı iyiydi, ikisi de 2.5 kiloya ulaşmış, kuvözden çıkarılmıştı. Ama bu haber Halime’yi çaresiz bıraktı. Doktorlar, hastane yöneticileri, “Gelin bebekleri alın” diyor ama Halime gidemiyordu. Koronavirüs salgını nedeniyle şehirler arası yolculuk yasaklanmıştı.  

 

Hem izin alsa gidecek, geri dönecek parası yoktu.Bu sırada karşısına CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya çıktı.Kaya, koronavirüs yasakları sırasında şehirden uzaklaşmak için ailesiyle birlikte köyüne, Kartalkaya’ya gitmişti. Halime karşısında milletvekilini görünce derdini anlattı.Kaya, kendi köyünde çobanlık yapan Halime’nin dramını öğrenince harekete geçti. Şanlıurfa ve Kırşehir valilikleriyle konuştu. Valiliklerden gelen yanıt “Siz aracı ayarlayın, biz benzinini verelim” oldu.

ÇOBAN HALİME İKİZLERİNE KAVUŞUYOR

Kırşehir Valiliği,konu ile ilgili Halime Filiz’in çobanlık yaptığı Kartalkaya köyü muhtarı Ömer Kahraman'ı görevlendirdi. Valilik, geliş giriş ve kumanya ücretlerini sağlarken Şanlıurfa Valiliği de  ikiz bebeklerin hastaneden alınması sağladı. Şanlıurfa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde verilen ikizler annelerini bekliyorlar.

Kaynak : ANKA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.