Yaşlı Çiftin Kefen Parası Diye Biriktirdiği Altınları Dolandırdılar

ASAYİŞ 10.12.2021 - 18:43, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Yaşlı Çiftin Kefen Parası Diye Biriktirdiği Altınları Dolandırdılar

Kırşehir'de telefonla aradığı yaşlı çiftin altınlarını dolandıran zanlı, yakalanarak cezaevine gönderildi.

Olay Ömerhacılı Köyü'nde meydana geldi.İddiaya göre 84 yaşında Hilmi Seyfi'yi telefonla arayarak kendisini astsubay olarak tanıtan bir kişi, yaşlı adamın eski kimliğinin dolandırıcıların eline geçtiğini ve onu bu durumdan kurtarması için yanına göndereceği S.M. isimli kişiye elindeki altın ve paralarını vermesini istedi.     Konuşma sürerken eve gelen S.M, Hilmi ve eşi Kadın Seyfi'den 9 çeyrek altın, bir yüzük ve 22'şer gramlık 3 bileziği alıp, 15 dakika sonra geleceğini söyleyerek evden ayrıldı.Hilmi Seyfi, S.M. geri dönmeyince dolandırıldığını anlayıp İlçe Jandarma Komutanlığına bilgi verdi. Jandarma ekipleri, S.M'yi Kırıkkale'de gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından Kaman Adliyesi'ne sevk edilen S.M, nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.S.M'nin, altınları teslim ettiğini öne sürdüğü diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.     Hilmi Seyfi,  "Başçavuşum diyerek arayan telefondaki kişi bizimle ilgili özel bilgileri söyleyince inandım. 'Ankara'dan arıyorum' dedi. Eski kimliğimle suç işlendiğini, dosyanın kabarık olduğunu söyledi." dedi.   ''KEFEN PARAMIZ DİYE BİRİKTİRDİK'' 82 yaşındaki Kadın Seyfi ise altınları ve ziynetleri köyde nohut tarlalarında çalışıp biriktirdiğini ifade ederek, "Hangimiz ölürsek cenaze ve kefenimiz için kullanalım diye biriktirdim. Bu altınları evlerde ekmek yaparak, nohut tarlalarında çalışarak biriktirdim. Çocuklarımız ve cenazelerimiz için biriktirdiğimiz altınlarımızı aldılar." diye konuştu.
Kırşehir'de telefonla aradığı yaşlı çiftin altınlarını dolandıran zanlı, yakalanarak cezaevine gönderildi.

Olay Ömerhacılı Köyü'nde meydana geldi.İddiaya göre 84 yaşında Hilmi Seyfi'yi telefonla arayarak kendisini astsubay olarak tanıtan bir kişi, yaşlı adamın eski kimliğinin dolandırıcıların eline geçtiğini ve onu bu durumdan kurtarması için yanına göndereceği S.M. isimli kişiye elindeki altın ve paralarını vermesini istedi.

 

 

Konuşma sürerken eve gelen S.M, Hilmi ve eşi Kadın Seyfi'den 9 çeyrek altın, bir yüzük ve 22'şer gramlık 3 bileziği alıp, 15 dakika sonra geleceğini söyleyerek evden ayrıldı.Hilmi Seyfi, S.M. geri dönmeyince dolandırıldığını anlayıp İlçe Jandarma Komutanlığına bilgi verdi. Jandarma ekipleri, S.M'yi Kırıkkale'de gözaltına aldı.

İşlemlerinin ardından Kaman Adliyesi'ne sevk edilen S.M, nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.S.M'nin, altınları teslim ettiğini öne sürdüğü diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

 

 

Hilmi Seyfi,  "Başçavuşum diyerek arayan telefondaki kişi bizimle ilgili özel bilgileri söyleyince inandım. 'Ankara'dan arıyorum' dedi. Eski kimliğimle suç işlendiğini, dosyanın kabarık olduğunu söyledi." dedi.

 

''KEFEN PARAMIZ DİYE BİRİKTİRDİK''

82 yaşındaki Kadın Seyfi ise altınları ve ziynetleri köyde nohut tarlalarında çalışıp biriktirdiğini ifade ederek, "Hangimiz ölürsek cenaze ve kefenimiz için kullanalım diye biriktirdim. Bu altınları evlerde ekmek yaparak, nohut tarlalarında çalışarak biriktirdim. Çocuklarımız ve cenazelerimiz için biriktirdiğimiz altınlarımızı aldılar." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.