Yaşlı Alman Kırşehir'de Müslüman Oldu

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.09.2019 - 17:04, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Yaşlı Alman Kırşehir'de Müslüman Oldu

Kırşehir İl Müftülüğüne dilekçe ile müracaat eden Alman Karl Heinz Ernst Schnee kelime-i şehadet getirerek müslüman oldu. 6 Eylül'de dilekçe ile Kırşehir İl Müftülüğüne dilekçe ile başvuran Alman uyruklu Karl Heinz Ernst Schnee müslüman olmak istediğini belirtti.Müftülükte düzenlenen törende Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi.Daha sonra İl Müftüsü Mehmet Yaman İslam dini hakkında bilgi verdi.Daha sonra yaşlı Alman İl Müftüsü Mehmet Yaman, İl Müftü yardımcısı Hasan Hüseyin Arslantürk ve Şube Müdürü Gazi Bektaş'ın şahitliğinde kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. İHTİDA BELGESİ VERİLDİ Karl Heinz Ernst Schnee'a Kuran-ı Kerim ve İslam dinini anlatan çeşitli kitaplar hediye eden ve 'ihtida' belgesini veren İl Müftüsü Mehmet Yaman yaptığı açıklamada,  “Hayırlı mübarek olsun, sizi tebrik ediyorum. Şimdi bu cümleyi söylemekle birlikte yeniden doğmuş gibi tertemiz oldunuz, geçmiş günahlardan arındınız.İslama giren insanın görevleri vardır. Biraz önce söylediğiniz Kelime-i Şehadetle birlikte günde beş vakit namaz kılmak, Ramazan ayında oruç tutmak, şartlarını taşıyorsa malının, kazancının zekatını her yıl vermek ve imkanı varsa ömürde bir defa hac yapmaktır. ” dedi.

Kırşehir İl Müftülüğüne dilekçe ile müracaat eden Alman Karl Heinz Ernst Schnee kelime-i şehadet getirerek müslüman oldu.

6 Eylül'de dilekçe ile Kırşehir İl Müftülüğüne dilekçe ile başvuran Alman uyruklu Karl Heinz Ernst Schnee müslüman olmak istediğini belirtti.Müftülükte düzenlenen törende Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi.Daha sonra İl Müftüsü Mehmet Yaman İslam dini hakkında bilgi verdi.Daha sonra yaşlı Alman İl Müftüsü Mehmet Yaman, İl Müftü yardımcısı Hasan Hüseyin Arslantürk ve Şube Müdürü Gazi Bektaş'ın şahitliğinde kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

İHTİDA BELGESİ VERİLDİ

Karl Heinz Ernst Schnee'a Kuran-ı Kerim ve İslam dinini anlatan çeşitli kitaplar hediye eden ve 'ihtida' belgesini veren İl Müftüsü Mehmet Yaman yaptığı açıklamada,  “Hayırlı mübarek olsun, sizi tebrik ediyorum. Şimdi bu cümleyi söylemekle birlikte yeniden doğmuş gibi tertemiz oldunuz, geçmiş günahlardan arındınız.İslama giren insanın görevleri vardır. Biraz önce söylediğiniz Kelime-i Şehadetle birlikte günde beş vakit namaz kılmak, Ramazan ayında oruç tutmak, şartlarını taşıyorsa malının, kazancının zekatını her yıl vermek ve imkanı varsa ömürde bir defa hac yapmaktır. ” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.