Vildan ve Osman'ın Katillerine Ağırlaştırılmış Müebbet

GÜNDEM 03.03.2023 - 16:25, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Vildan ve Osman'ın Katillerine Ağırlaştırılmış Müebbet

Kırşehir'de işlenen töre cinayetinde karar duruşmasaı gerçekleştirildi.Kaman'da Osman ve eşi Vildan Çelik cinayetine ilişkin Vildan Çelik'in imam nikahlı eşi , babası ve 3 kardeşine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Kaman'da Osman Çelik'ten (25) haber alamayan yakınları, jandarmayı arayarak ihbarda bulunmuş, ihbar üzerine çalışma başlatan jandarma ekipleri Osman Çelik'in en son Kaman ilçesine bağlı Bayramözü köyünde olduğunu tespit etmişti. Köyde geniş çapta arama yapan ekipler, Osman Çelik ve yeni evlendiği karısı Vildan Çelik'i (24) toprağa gömülmüş halde ölü olarak bulmuş, olayla ilgili gözaltına alınan 9 kişi tutuklanmıştı. 29 Ocak günü ise tutuklu sanıklardan M.S., adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 26 Temmuz günü ise Vildan Çelik'in annesi K.İ, ablası H.S. ve B.İ. suçun mahiyetinin değişme ihtimali ve tutukluluk sürelerini göz önünde bulundurarak adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.   ''HERKESİ ÖLDÜRMEDİĞİME ŞÜKRETSİNLER'' DEDİ Uşak 1. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda görülen davaya 5 tutuklu şahısla birlikte tutuksuz yargılanan 4 şahıs Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile davaya katıldı. Duruşmada savunmasını yapan baba Vildan Çelik'in babası Veysel İnce, cezayı hak ettiyse idam edilmesine de razı olduğunu, suçlamaları kabul etmediğini ve hakkındaki suçlamaların yalan olduğundan kaynaklı beraatini talep etti. Vildan'ın imam nikahlı eşi ve amcaoğlu olan Resul İnce ise Vildan ile 6 senelik imam nikahlı evli olduklarını, 6 senede her şeyini ona verdiğini, olay günü ise evde cinnet getirmesinden kaynaklı evdeki herkesi de öldürmediğine şükrettiğini söyledi.   5 KİŞİYE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET Savunmalar sonrasında açıklanan kararda Vildan'la imam nikahlı eşi olan, ve öncesinden kesinleşmiş 46 yıl hapis cezası bulunan Resul İnce'ye "Töre sakiyle öldürme" ve "Kişiye yönelik eziyet çektirerek töre sakiyle öldürme" suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet cezası ile "Cinsel saldırıya teşebbüs" suçundan 10 yıl 6 ay, Vildan'ın kardeşleri Resul İnce ve Ramazan İnce'ye "Kardeşe yönelik töre saikiyle öldürme" ve "Kişiye yönelik eziyet çektirerek töre sakiyle öldürme" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet cezası ile "Cinsel saldırıya teşebbüs" suçundan 10 yıl 6 ay, diğer kardeşi Recep İnce'ye "Kardeşe yönelik töre sakiyle öldürme" ve "Kişiye yönelik eziyet çektirerek töre saikiyle öldürme" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet cezası, Vildan'ın babası Veysel İnce'ye "Töre saikiyle kızını öldürme" ve "Damada yönelik eziyet" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verilerek takdir indirimi kullanılmazken Vildan'ın tutuksuz yargılanan eniştesi M.S. "Suç delillerini yok etme ve gizleme" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Vildan'ın annesi K.İ. ve kuzeni B.İ'nin ise beraatlerine karar verildi. -
Kırşehir'de işlenen töre cinayetinde karar duruşmasaı gerçekleştirildi.Kaman'da Osman ve eşi Vildan Çelik cinayetine ilişkin Vildan Çelik'in imam nikahlı eşi , babası ve 3 kardeşine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Kaman'da Osman Çelik'ten (25) haber alamayan yakınları, jandarmayı arayarak ihbarda bulunmuş, ihbar üzerine çalışma başlatan jandarma ekipleri Osman Çelik'in en son Kaman ilçesine bağlı Bayramözü köyünde olduğunu tespit etmişti. Köyde geniş çapta arama yapan ekipler, Osman Çelik ve yeni evlendiği karısı Vildan Çelik'i (24) toprağa gömülmüş halde ölü olarak bulmuş, olayla ilgili gözaltına alınan 9 kişi tutuklanmıştı.

29 Ocak günü ise tutuklu sanıklardan M.S., adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 26 Temmuz günü ise Vildan Çelik'in annesi K.İ, ablası H.S. ve B.İ. suçun mahiyetinin değişme ihtimali ve tutukluluk sürelerini göz önünde bulundurarak adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.

 

''HERKESİ ÖLDÜRMEDİĞİME ŞÜKRETSİNLER'' DEDİ

Uşak 1. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda görülen davaya 5 tutuklu şahısla birlikte tutuksuz yargılanan 4 şahıs Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile davaya katıldı. Duruşmada savunmasını yapan baba Vildan Çelik'in babası Veysel İnce, cezayı hak ettiyse idam edilmesine de razı olduğunu, suçlamaları kabul etmediğini ve hakkındaki suçlamaların yalan olduğundan kaynaklı beraatini talep etti. Vildan'ın imam nikahlı eşi ve amcaoğlu olan Resul İnce ise Vildan ile 6 senelik imam nikahlı evli olduklarını, 6 senede her şeyini ona verdiğini, olay günü ise evde cinnet getirmesinden kaynaklı evdeki herkesi de öldürmediğine şükrettiğini söyledi.

 

5 KİŞİYE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Savunmalar sonrasında açıklanan kararda Vildan'la imam nikahlı eşi olan, ve öncesinden kesinleşmiş 46 yıl hapis cezası bulunan Resul İnce'ye "Töre sakiyle öldürme" ve "Kişiye yönelik eziyet çektirerek töre sakiyle öldürme" suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet cezası ile "Cinsel saldırıya teşebbüs" suçundan 10 yıl 6 ay, Vildan'ın kardeşleri Resul İnce ve Ramazan İnce'ye "Kardeşe yönelik töre saikiyle öldürme" ve "Kişiye yönelik eziyet çektirerek töre sakiyle öldürme" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet cezası ile "Cinsel saldırıya teşebbüs" suçundan 10 yıl 6 ay, diğer kardeşi Recep İnce'ye "Kardeşe yönelik töre sakiyle öldürme" ve "Kişiye yönelik eziyet çektirerek töre saikiyle öldürme" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet cezası, Vildan'ın babası Veysel İnce'ye "Töre saikiyle kızını öldürme" ve "Damada yönelik eziyet" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verilerek takdir indirimi kullanılmazken Vildan'ın tutuksuz yargılanan eniştesi M.S. "Suç delillerini yok etme ve gizleme" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Vildan'ın annesi K.İ. ve kuzeni B.İ'nin ise beraatlerine karar verildi. -

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.