Velilerin '' Ek Kaynak'' Tepkisi : Alacak Durumumuz Yok

EĞİTİM 13.09.2022 - 22:38, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Velilerin '' Ek Kaynak'' Tepkisi : Alacak Durumumuz Yok

Kırtasiye masraflarına ve okul kıyafetlerine yapılan zamlar nedeniyle oldukça zorlanan veliler, Devletin dağıttığı ücretsiz kitaplara rağmen öğretmenlerin büyük bölümünün ek kaynak kitap dayatmasından şikayet ediyor.

Her eğitim-öğretim yılının en büyük tartışma konularından birisi de öğretmenlerin büyük bölümünün talep ettiği ek kaynak kitaplar.Velilerin bir kısmı ek kaynak kitapların gerekli olduğunu düşünerek söz konusu talebe destek verirken dar gelirli vatandaşlar ise kırtasiye ve okul kıyafetlerine ek olarak ''kaynak kitap'' talebi ile ilgili oldukça şikayetçi.   ''ALACAK DURUMUMUZ YOK'' Söz konusu kaynak kitap ya da set talebi ile ilgili gazetemize ulaşan bir öğrenci velisi, ''Eşim belediyede çalışıyor.Sağolsun Belediye Başkanı gerekli zammı yaptı ama çocuğumun okulu bize zorla kaynak dayatıyor.Alacak durumumuz dahi yok. Hükümet diyor ya ek kaynakları okula gönderdik diye.Bu gün müdür baş yardımcısına gittik oralı bile olmadı.İnanın defter kalem çanta 2000 tuttu. Şimdi de bu 1200'ü dayattılar.Tayyip Erdoğan'ın gönderdik dediği ek kaynak bu mu?Allah aşkına söyleyin. Sesimizi duyurun'' ifadelerini kullandı.   ''ÜCRETSİZ KİTAP DAĞITIYORUZ DİYE ÖVÜNÜYORLAR'' Bir başka öğrenci velisi ise '' Hükümet ücretsiz kitap dağıtıyoruz diye övünüyor ama okullardan haberleri bile yok.2 çocuğumun kırtasiye masrafları ile okul kıyafetleri 4 bin lirayı aştı.Kaynak kitapları 1000 TL'yi buluyor.Gitti maaşın yarısı eşim de çalışmıyor.Kira mı verelim çocuk okutalım bilemedik.Yetkililerin bu duruma bir an önce el atması lazım'' sözlerini kaydetti.   ÖĞRETMENLER KIRTASİYELERLE ANLAŞIYOR Öğretmenlerin ek kaynaklar ile ilgili kırtasiye sahipleriyle anlaşmalı şekilde hareket ettiklerini belirten bir başka veli de özellikle bir kırtasiye ile anlaşıp insanları oradan almaya zorladıklarını ileri sürerek söz konusu bağlantıların incelenmesini talep etti.
Kırtasiye masraflarına ve okul kıyafetlerine yapılan zamlar nedeniyle oldukça zorlanan veliler, Devletin dağıttığı ücretsiz kitaplara rağmen öğretmenlerin büyük bölümünün ek kaynak kitap dayatmasından şikayet ediyor.

Her eğitim-öğretim yılının en büyük tartışma konularından birisi de öğretmenlerin büyük bölümünün talep ettiği ek kaynak kitaplar.Velilerin bir kısmı ek kaynak kitapların gerekli olduğunu düşünerek söz konusu talebe destek verirken dar gelirli vatandaşlar ise kırtasiye ve okul kıyafetlerine ek olarak ''kaynak kitap'' talebi ile ilgili oldukça şikayetçi.

 

''ALACAK DURUMUMUZ YOK''

Söz konusu kaynak kitap ya da set talebi ile ilgili gazetemize ulaşan bir öğrenci velisi, ''Eşim belediyede çalışıyor.Sağolsun Belediye Başkanı gerekli zammı yaptı ama çocuğumun okulu bize zorla kaynak dayatıyor.Alacak durumumuz dahi yok. Hükümet diyor ya ek kaynakları okula gönderdik diye.Bu gün müdür baş yardımcısına gittik oralı bile olmadı.İnanın defter kalem çanta 2000 tuttu. Şimdi de bu 1200'ü dayattılar.Tayyip Erdoğan'ın gönderdik dediği ek kaynak bu mu?Allah aşkına söyleyin. Sesimizi duyurun'' ifadelerini kullandı.

 

''ÜCRETSİZ KİTAP DAĞITIYORUZ DİYE ÖVÜNÜYORLAR''

Bir başka öğrenci velisi ise '' Hükümet ücretsiz kitap dağıtıyoruz diye övünüyor ama okullardan haberleri bile yok.2 çocuğumun kırtasiye masrafları ile okul kıyafetleri 4 bin lirayı aştı.Kaynak kitapları 1000 TL'yi buluyor.Gitti maaşın yarısı eşim de çalışmıyor.Kira mı verelim çocuk okutalım bilemedik.Yetkililerin bu duruma bir an önce el atması lazım'' sözlerini kaydetti.

 

ÖĞRETMENLER KIRTASİYELERLE ANLAŞIYOR

Öğretmenlerin ek kaynaklar ile ilgili kırtasiye sahipleriyle anlaşmalı şekilde hareket ettiklerini belirten bir başka veli de özellikle bir kırtasiye ile anlaşıp insanları oradan almaya zorladıklarını ileri sürerek söz konusu bağlantıların incelenmesini talep etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.