''Varlık Fonuna Devredilecek 75 Milyon TL SMA Hastası Çocuklar İçin Kullanılsın''

ÇOCUK 03.01.2021 - 19:43, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

''Varlık Fonuna Devredilecek 75 Milyon TL SMA Hastası Çocuklar İçin Kullanılsın''

Milli Piyango yılbaşı çekilişinde satılmayan üç biletin ikramiye tutarı olan 75 milyon liranın SMA hastası çocuklar için kullanılmasına yönelik kampanya başlatıldı.

Milli Piyango'nun yılbaşı ikramiyesinde bu yıl büyük ikramiye “9-8-8-4-7-5-7” rakamlarının bulunduğu çeyrek bilete isabet etti. Ancak diğer üç çeyrek biletin satılmadığı bildirildi.Böylece 75 milyon liralık ikramiye tutarı Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) kaldı.Sosyal medyadan, Varlık Fonu'na kalan 75 milyon liralık ikramiye tutarının SMA hastası çocuklar için kullanılması için kampanya başlatıldı.   ALARA ŞAHBAZ TEDAVİSİ İÇİN DESTEK BEKLİYOR   Şanlıurfa'da yaşayan öğretmen Güler ile mühendis Ersel Şahbaz çifti de tek çocukları olan 1,5 yaşındaki Alara’nın, SMA hastalığından kurtulması için destek bekliyor. Çift, yurt dışında yapılacak tedavi için ihtiyaç duyulan parayı toplayabilmek için kampanya başlattı.   ‘ALARA'YI KAYBETMEK İSTEMİYORUM’ Ancak, kampanyada şu ana kadar ihtiyaç duyulan paranın yüzde 7’sini topladıklarını anlatan Alara’nın annesi Güler Şahbaz, “Kızımın rahatsızlığı ve başlattığımız kampanya için mesleğime ara verdim. Benim kızım SMA hastası ve tedavi olmazsa maalesef kaybedeceğiz” dedi. Tek çocuğu Alara’nın yaşaması için Amerika’da tedavi olması gerektiğini ve Nisan ayına kadar zamanları olduğunu ifade eden Şahbaz, “Alara, şu anda 18 aylık ve bizim Nisan ayına kadar süremiz var. Nisan ayına kadar yeterli parayı toplayamasak Amerika’daki tedavi şansımızı kaybedeceğiz. Şu anda tedavi için toplamamız gereken miktarın sadece yüzde 7’sini toplayabildik. Bunun için bütün hayırseverlerimize Alara’nın yaşaması için destek çağrısında bulunmak istiyorum. Çünkü çocuğumu kaybetmek istemiyorum” diye konuştu. 
Milli Piyango yılbaşı çekilişinde satılmayan üç biletin ikramiye tutarı olan 75 milyon liranın SMA hastası çocuklar için kullanılmasına yönelik kampanya başlatıldı.

Milli Piyango'nun yılbaşı ikramiyesinde bu yıl büyük ikramiye “9-8-8-4-7-5-7” rakamlarının bulunduğu çeyrek bilete isabet etti. Ancak diğer üç çeyrek biletin satılmadığı bildirildi.Böylece 75 milyon liralık ikramiye tutarı Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) kaldı.Sosyal medyadan, Varlık Fonu'na kalan 75 milyon liralık ikramiye tutarının SMA hastası çocuklar için kullanılması için kampanya başlatıldı.

 

ALARA ŞAHBAZ TEDAVİSİ İÇİN DESTEK BEKLİYOR

 

Şanlıurfa'da yaşayan öğretmen Güler ile mühendis Ersel Şahbaz çifti de tek çocukları olan 1,5 yaşındaki Alara’nın, SMA hastalığından kurtulması için destek bekliyor. Çift, yurt dışında yapılacak tedavi için ihtiyaç duyulan parayı toplayabilmek için kampanya başlattı.

 


‘ALARA'YI KAYBETMEK İSTEMİYORUM’

Ancak, kampanyada şu ana kadar ihtiyaç duyulan paranın yüzde 7’sini topladıklarını anlatan Alara’nın annesi Güler Şahbaz, “Kızımın rahatsızlığı ve başlattığımız kampanya için mesleğime ara verdim. Benim kızım SMA hastası ve tedavi olmazsa maalesef kaybedeceğiz” dedi.

Tek çocuğu Alara’nın yaşaması için Amerika’da tedavi olması gerektiğini ve Nisan ayına kadar zamanları olduğunu ifade eden Şahbaz, “Alara, şu anda 18 aylık ve bizim Nisan ayına kadar süremiz var. Nisan ayına kadar yeterli parayı toplayamasak Amerika’daki tedavi şansımızı kaybedeceğiz. Şu anda tedavi için toplamamız gereken miktarın sadece yüzde 7’sini toplayabildik. Bunun için bütün hayırseverlerimize Alara’nın yaşaması için destek çağrısında bulunmak istiyorum. Çünkü çocuğumu kaybetmek istemiyorum” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.