Varili 100 Dolardan Satılan Petrol Artık 1 Dolar Bile Etmiyor

EKONOMİ 20.04.2020 - 20:02, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Varili 100 Dolardan Satılan Petrol Artık 1 Dolar Bile Etmiyor

Covid-19 salgını ile birlikte araç yakıtı kullanımının azalması petrol piyasasını alt üst etti. Amerika'da petrol fiyatları 1 doların altını gördü.Petrol milyarderi Araplar kara kara düşünmeye başladı.

Çin'den dünyaya yayılan koronavirüs, dünya piyasalarını da alt üst etti.Üretim ve tüketimin bir anda neredeyse tüm dünyada tamamen durmasının ardından düşüşte olan petrol fiyatları, iyice dibi gördü. FİYATLAR DİP YAPTI Bir dönem 100 dolardan satılan petrolün varili 1 doların altına kadar indi.0,99 cent seviyesini gören petrolün varili 1,5 dolar seviyesine yükseldi.     PETROLÜ VERMEK İÇİN ÜSTE PARA ÖDEYENLER VAR Petrol fiyatlarıyla ilgili analiz yayınlayan Amerika merkezli ekonomi haber sitesi Bloomberg, yaşananları şu ifadelerle analiz etmişti: "Her yerde güçsüzlük işaretler var. Teksas'ta alıcılar bazı petrol kaynaklarının varili için 2 dolar kadar az bir para teklif etti, öyle ki, üreticilerin yakında ellerindeki ham petrolü vermek için üste para ödemek zorunda kalmaları ihtimali doğdu." Fiyatlardaki düşüş, petrole bağımlı ülkelerde büyük bir alarma neden oldu .
Covid-19 salgını ile birlikte araç yakıtı kullanımının azalması petrol piyasasını alt üst etti. Amerika'da petrol fiyatları 1 doların altını gördü.Petrol milyarderi Araplar kara kara düşünmeye başladı.

Çin'den dünyaya yayılan koronavirüs, dünya piyasalarını da alt üst etti.Üretim ve tüketimin bir anda neredeyse tüm dünyada tamamen durmasının ardından düşüşte olan petrol fiyatları, iyice dibi gördü.

FİYATLAR DİP YAPTI

Bir dönem 100 dolardan satılan petrolün varili 1 doların altına kadar indi.0,99 cent seviyesini gören petrolün varili 1,5 dolar seviyesine yükseldi.

 

 

PETROLÜ VERMEK İÇİN ÜSTE PARA ÖDEYENLER VAR

Petrol fiyatlarıyla ilgili analiz yayınlayan Amerika merkezli ekonomi haber sitesi Bloomberg, yaşananları şu ifadelerle analiz etmişti: "Her yerde güçsüzlük işaretler var. Teksas'ta alıcılar bazı petrol kaynaklarının varili için 2 dolar kadar az bir para teklif etti, öyle ki, üreticilerin yakında ellerindeki ham petrolü vermek için üste para ödemek zorunda kalmaları ihtimali doğdu."

Fiyatlardaki düşüş, petrole bağımlı ülkelerde büyük bir alarma neden oldu

.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.