Van'dan Çok Acı Haberler Geldi, Şehit Sayısı Arttı !

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.05.2016 - 19:51, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Van'dan Çok Acı Haberler Geldi, Şehit Sayısı Arttı !

Van’ın Çaldıran ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu birisi binbaşı 6 asker şehit olurken, 3 asker yaralandı.   Van’ın Çaldıran ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçeleri arasında bulunan ve Çaldıran’a yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Tendürek Dağı eteklerindeki Soğuksu bölgesinde PKK'lıların yol kapatması üzerine operasyona çıkan askerleri taşıyan araçların geçişi sırasında yola yerleştirilen patlayıcı infilak ettirilmesi sonucu Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur’un da aralarında bulunduğu 4 asker şehit olurken, 4 asker ise yaralanmıştı. Yaralı askerlerden durumu ağır olan birinin daha şehit olmasıyla şehit sayısı 6’ya yükselirken, yaralı 3 asker ise tedavi altına alındı. OPERASYON BAŞLATILDI Olayın haber alınması üzerine bölgeye takviye birlikler sevk edildi ve helikopter destekli operasyon başlatılırken, Çaldıran- Doğubayazıt kara yolu güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. Saat 17.00 sıralarında bölgeye giden zırhlı askeri araçların geçişi sırasında teröristler yola önceden tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı, uzaktan kumandayla infilak ettirdi, ardından da roketatarla ateş açtı. Askerler de karşılık verince çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 1'i binbaşı 5 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Yaralılar helikopterle Van'a getirilerek tedavi altına alındı. Olay üzerine bölgeye çok sayıda asker sevk edilerek, teröristlerin etkisizi hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı
Van’ın Çaldıran ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu birisi binbaşı 6 asker şehit olurken, 3 asker yaralandı.

  Van’ın Çaldıran ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçeleri arasında bulunan ve Çaldıran’a yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Tendürek Dağı eteklerindeki Soğuksu bölgesinde PKK'lıların yol kapatması üzerine operasyona çıkan askerleri taşıyan araçların geçişi sırasında yola yerleştirilen patlayıcı infilak ettirilmesi sonucu Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur’un da aralarında bulunduğu 4 asker şehit olurken, 4 asker ise yaralanmıştı. Yaralı askerlerden durumu ağır olan birinin daha şehit olmasıyla şehit sayısı 6’ya yükselirken, yaralı 3 asker ise tedavi altına alındı.

OPERASYON BAŞLATILDI Olayın haber alınması üzerine bölgeye takviye birlikler sevk edildi ve helikopter destekli operasyon başlatılırken, Çaldıran- Doğubayazıt kara yolu güvenlik gerekçesiyle kapatıldı.

Saat 17.00 sıralarında bölgeye giden zırhlı askeri araçların geçişi sırasında teröristler yola önceden tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı, uzaktan kumandayla infilak ettirdi, ardından da roketatarla ateş açtı. Askerler de karşılık verince çatışma çıktı.

Teröristlerin açtığı ilk ateşle 1'i binbaşı 5 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Yaralılar helikopterle Van'a getirilerek tedavi altına alındı. Olay üzerine bölgeye çok sayıda asker sevk edilerek, teröristlerin etkisizi hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.