Vali İbrahim Akın, ''Denetimler Artırılacak''

GÜNDEM 04.03.2021 - 09:39, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Vali İbrahim Akın, ''Denetimler Artırılacak''

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ''Dinamik Denetim Modeli'' çerçevesinde tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de denetimler yoğunlaştırılacak.

Valilikte düzenlenen “Dinamik Denetim Modeli” hazırlık toplantısının açılış konuşmasında  Vali İbrahim Akın, İçişleri Bakanlığının “Dinamik Denetim Süreci” konulu genelgesine göre ülkemiz genelinde Koronavirüsle mücadele kapsamında yoğun şekilde denetimler gerçekleştirileceğini söyledi.   Salgının bitmediğini, verilen mücadelenin tüm kararlılıkla devam edeceğini belirten Vali Akın, “Bilindiği gibi, 1 Martta başlayan Kontrollü Normalleşme Döneminde Sağlık Bakanlığımızca belirlenen risk grubuna göre Kırşehir sarı renkte yani orta riskli iller arasında yer almaktadır. İlimizde vaka sayısının artmaması ve toplum sağlığını korumak amacıyla denetimlerimizi artıracağız. Kontrollü Normalleşme Döneminde olduğumuz bu süreçte tedbiri elden bırakmayarak ilimizdeki vaka sayısının yükselmesini önlemek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gerçekleştireceğimiz Dinamik Denetim Modeli uygulamasının hazırlık toplantısında yerel yönetimlerimiz, meslek odalarımız ve kamu kurumlarımızla bir araya geldik. Toplantıda, denetim çalışmalarımızı değerlendireceğiz.” dedi.   Perşembe günü ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de denetim seferberliği başlatılacağını vurgulayan Vali Akın, “Denetim kapsamında konaklama merkezleri, marketler, pazarlar, cadde ve sokaklar, iş yerleri gibi vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alanlar denetlenecek. Denetim Ekipleri, tedbirlere uyulması konusunda bilinçlendirme faaliyetleri yürütecek. Ayrıca, Kontrollü Normalleşme Döneminde kurallara uymanın her zamankinden daha önemli olduğunun vatandaşlarımıza hatırlatılması için anons ve duyurular yapılacak. Kamu görevlilerinin yanı sıra tüm sivil toplum kuruluşları ve başta esnaflarımız olmak üzere tüm işyeri sahiplerinden tedbirlere uymalarını bekliyoruz. Vakaların artması durumunda yeniden kısıtlama kararları gündeme gelecektir. Bu nedenle vatandaşlarımızdan tedbirlere eksiksiz olarak uymalarını istiyoruz. Hepimizin birbirinin sağlığından sorumlu olduğu bu dönemde kendi tedbirimizi önce kendimiz almalıyız.” şeklinde konuştu.   Toplantının sonunda, denetim sürecine dair gerekli planlama ve koordinasyonun sağlanarak uygulamada herhangi bir aksamaya mahal verilmemesi için görüş alış-verişinde bulunuldu.
İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ''Dinamik Denetim Modeli'' çerçevesinde tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de denetimler yoğunlaştırılacak.

Valilikte düzenlenen “Dinamik Denetim Modeli” hazırlık toplantısının açılış konuşmasında  Vali İbrahim Akın, İçişleri Bakanlığının “Dinamik Denetim Süreci” konulu genelgesine göre ülkemiz genelinde Koronavirüsle mücadele kapsamında yoğun şekilde denetimler gerçekleştirileceğini söyledi.

 

Salgının bitmediğini, verilen mücadelenin tüm kararlılıkla devam edeceğini belirten Vali Akın, “Bilindiği gibi, 1 Martta başlayan Kontrollü Normalleşme Döneminde Sağlık Bakanlığımızca belirlenen risk grubuna göre Kırşehir sarı renkte yani orta riskli iller arasında yer almaktadır. İlimizde vaka sayısının artmaması ve toplum sağlığını korumak amacıyla denetimlerimizi artıracağız. Kontrollü Normalleşme Döneminde olduğumuz bu süreçte tedbiri elden bırakmayarak ilimizdeki vaka sayısının yükselmesini önlemek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gerçekleştireceğimiz Dinamik Denetim Modeli uygulamasının hazırlık toplantısında yerel yönetimlerimiz, meslek odalarımız ve kamu kurumlarımızla bir araya geldik. Toplantıda, denetim çalışmalarımızı değerlendireceğiz.” dedi.

 

Perşembe günü ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de denetim seferberliği başlatılacağını vurgulayan Vali Akın, “Denetim kapsamında konaklama merkezleri, marketler, pazarlar, cadde ve sokaklar, iş yerleri gibi vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alanlar denetlenecek. Denetim Ekipleri, tedbirlere uyulması konusunda bilinçlendirme faaliyetleri yürütecek. Ayrıca, Kontrollü Normalleşme Döneminde kurallara uymanın her zamankinden daha önemli olduğunun vatandaşlarımıza hatırlatılması için anons ve duyurular yapılacak. Kamu görevlilerinin yanı sıra tüm sivil toplum kuruluşları ve başta esnaflarımız olmak üzere tüm işyeri sahiplerinden tedbirlere uymalarını bekliyoruz. Vakaların artması durumunda yeniden kısıtlama kararları gündeme gelecektir. Bu nedenle vatandaşlarımızdan tedbirlere eksiksiz olarak uymalarını istiyoruz. Hepimizin birbirinin sağlığından sorumlu olduğu bu dönemde kendi tedbirimizi önce kendimiz almalıyız.” şeklinde konuştu.

 

Toplantının sonunda, denetim sürecine dair gerekli planlama ve koordinasyonun sağlanarak uygulamada herhangi bir aksamaya mahal verilmemesi için görüş alış-verişinde bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.