Vali Akın , ''Salgını Aile Ziyaretleri Artırıyor''

02.04.2021 - 10:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Vali Akın , ''Salgını Aile Ziyaretleri Artırıyor''

Vali İbrahim başkanlığında düzenlenen İl Pandemi Kurulu Toplantısında koronavirüs salgınının önlenmesi ile ilgili tedbirler değerlendirildi.

Valilikte binasında düzenlenen toplantıda açıklamada bulunan  İbrahim Akın, aile içi görüşmelerin salgının yayılmasında en büyük etken olduğunu vurguladı.Toplantıda, ilimizde salgınla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaları gözden geçireceklerini belirten Vali Akın, “Bilindiği gibi, ülkemiz genelinde 1 Mart tarihinden itibaren Kontrollü Normalleşme Sürecine geçildi. Bu tarih itibariyle orta riskli grupta olan Kırşehir’de yaptığımız tüm uyarılara ve denetimlere rağmen vaka sayıları yükselmeye başladı. Bunun neticesi olarak da turuncu kategoriye yükselen ilimizde yeni kısıtlamalar gündeme geldi. Ülkemiz genelinde birçok ile göre daha iyi durumda olmamız kesinlikle halkımız arasında rehavete yol açmamalıdır. İlin yöneticileri olarak salgınla mücadelemiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sıkı bir çalışma ve kararlılıkla devam edecektir.” dedi.     Her zaman dile getirdikleri gibi amaçlarının toplum sağlığını korumak olduğunu belirten Akın; “Hemşehrilerimizden aile içi görüşmelerden özellikle kaçınmalarını bekliyoruz. Çünkü aile içi görüşmeleri vakaların yükselmesindeki en büyük etken olarak değerlendiriyoruz. Esnaflarımızdan da HES Kodu, oturma düzeni, maske, hijyen gibi salgınla mücadelede önemli olan kurallara eksiksiz olarak uymalarını bekliyoruz. Bu süreçte tüm kamu kurum ve kuruluş yönetici ve çalışanlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte sahada olarak denetimlere ara vermeden devam edeceğiz. Denetimlerde amacımız ceza yazmak değil, vatandaşlarımızı uyarmaktır. Tüm hemşehrilerimizden kurallara hassasiyetle riayet etmelerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.   DENETİMLER DEVAM EDİYOR   Öte yandan Koronavirüsle mücadele kapsamında yürütülen denetimler Vali İbrahim Akın başkanlığında devam ediyor. Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu caddeler ve iş yerlerini ziyaret ederek salgınla mücadelede alınan kurallara uyulmasına dair uyarılarda bulunan Vali Akın’a İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı V. J. Bnb. Halil Keskin, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, İl Sağlık Müdürü Ali Bulut, İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, Kırşehir TSO Başkanı Mustafa Yılmaz ve genel kolluk görevlileri eşlik etti.     Denetim sırasında esnaflara çeşitli uyarılarda bulunan Vali Akın, “Son zamanlarda vaka sayılarının artmasıyla birçok kısıtlama yeniden gündeme geldi. Sizlerden isteğimiz salgınla mücadelede alınan kurallara hassasiyetle riayet etmenizdir. Vaka sayısının daha fazla artmaması, iş yerlerimizin ve okullarımızın normale dönmesi bizim elimizde. Toplum sağlığını korumaya yönelik olarak alınan tedbir kararlarına ne kadar uyarsak bu süreci o kadar çabuk atlatırız.” dedi.     Denetim, salgınla mücadelede çok önemli hususlar olan maske, mesafe, temizlik kurallarına uyulması konusunda vatandaşlarımıza hatırlatmalarda bulunulması ile sona erdi. 
Vali İbrahim başkanlığında düzenlenen İl Pandemi Kurulu Toplantısında koronavirüs salgınının önlenmesi ile ilgili tedbirler değerlendirildi.

Valilikte binasında düzenlenen toplantıda açıklamada bulunan  İbrahim Akın, aile içi görüşmelerin salgının yayılmasında en büyük etken olduğunu vurguladı.Toplantıda, ilimizde salgınla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaları gözden geçireceklerini belirten Vali Akın, “Bilindiği gibi, ülkemiz genelinde 1 Mart tarihinden itibaren Kontrollü Normalleşme Sürecine geçildi. Bu tarih itibariyle orta riskli grupta olan Kırşehir’de yaptığımız tüm uyarılara ve denetimlere rağmen vaka sayıları yükselmeye başladı. Bunun neticesi olarak da turuncu kategoriye yükselen ilimizde yeni kısıtlamalar gündeme geldi. Ülkemiz genelinde birçok ile göre daha iyi durumda olmamız kesinlikle halkımız arasında rehavete yol açmamalıdır. İlin yöneticileri olarak salgınla mücadelemiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sıkı bir çalışma ve kararlılıkla devam edecektir.” dedi.

 

 

Her zaman dile getirdikleri gibi amaçlarının toplum sağlığını korumak olduğunu belirten Akın; “Hemşehrilerimizden aile içi görüşmelerden özellikle kaçınmalarını bekliyoruz. Çünkü aile içi görüşmeleri vakaların yükselmesindeki en büyük etken olarak değerlendiriyoruz. Esnaflarımızdan da HES Kodu, oturma düzeni, maske, hijyen gibi salgınla mücadelede önemli olan kurallara eksiksiz olarak uymalarını bekliyoruz. Bu süreçte tüm kamu kurum ve kuruluş yönetici ve çalışanlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte sahada olarak denetimlere ara vermeden devam edeceğiz. Denetimlerde amacımız ceza yazmak değil, vatandaşlarımızı uyarmaktır. Tüm hemşehrilerimizden kurallara hassasiyetle riayet etmelerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

DENETİMLER DEVAM EDİYOR

 

Öte yandan Koronavirüsle mücadele kapsamında yürütülen denetimler Vali İbrahim Akın başkanlığında devam ediyor. Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu caddeler ve iş yerlerini ziyaret ederek salgınla mücadelede alınan kurallara uyulmasına dair uyarılarda bulunan Vali Akın’a İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı V. J. Bnb. Halil Keskin, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, İl Sağlık Müdürü Ali Bulut, İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, Kırşehir TSO Başkanı Mustafa Yılmaz ve genel kolluk görevlileri eşlik etti.

 

 

Denetim sırasında esnaflara çeşitli uyarılarda bulunan Vali Akın, “Son zamanlarda vaka sayılarının artmasıyla birçok kısıtlama yeniden gündeme geldi. Sizlerden isteğimiz salgınla mücadelede alınan kurallara hassasiyetle riayet etmenizdir. Vaka sayısının daha fazla artmaması, iş yerlerimizin ve okullarımızın normale dönmesi bizim elimizde. Toplum sağlığını korumaya yönelik olarak alınan tedbir kararlarına ne kadar uyarsak bu süreci o kadar çabuk atlatırız.” dedi.

 

 

Denetim, salgınla mücadelede çok önemli hususlar olan maske, mesafe, temizlik kurallarına uyulması konusunda vatandaşlarımıza hatırlatmalarda bulunulması ile sona erdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.