Vakıflar Genel Müdüründen Kırşehir Çıkarması

KÜLTÜR 06.03.2021 - 20:03, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Vakıflar Genel Müdüründen Kırşehir Çıkarması

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy Kırşehir'e gelerek restore edilen Cacabey Camii'ni ve diğer tarihi yapıları inceledi.

Kırşehir'de restorasyonun devam edilen Cacabey Camisi ile birlikte çok sayıda tarihi yapı bulunuyor.Bu tarihi yapılar ise Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından takip ve kontrol ediliyor.Bu tarihi yapıların restorasyonu, projelendirilmesi ve kiralanması gibi işlemler de yine Vakıflar Genel Müdürlüğü kanalıyla yapılıyor.     Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy Kırşehir'de Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait tarihi yapıları yerinde inceledi.Ersoy'a Vali İbrahim Akın ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Halil Çalışır da eşlik etti.Restore edilen Cacabey Camisi'nin ilk etabını teslim alan Ersoy , restorasyonun ikinci kısmı için ihalenin hemen yapılacağını ve restorasyonun bir an önce tamamlanacağını belirtti.     Ahi Evran Camii ve Küliiyesini de ziyaret eden Ersoy ardından Lale Camii ve Melikgazi Kümbetinde de incelemerde bulundu.Lale Camii önünde bulunan tuvaletlerin kaldırılacağını ve ön kısımda düzenleme yapılması için proje çalışmalarının devam ettiğini belirten Ersoy Melikgazi Kümbeti ve çevresi ile ilgili de yeni bir proje talimatı verdi.Kümbet çevresinde bir takım kamulaştırma çalışmalarının tamamlanması için talimat veren Ersoy , burada ahşap iş yerleri yapılarak bunların kiralanabileceğini ve Vakıflar için de gelir oluşturabileceğini belirterek projenin hızlandırılması konusunda talimat verdi.     Daha sonra Kesikköprü'de bulunan Cacabey Kervansarayı'nı da inceleyen Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, söz konusu Kervansarayın daha önce bir firmaya kiralandığını ancak şartlar yerine getirilmediği için sözleşmenin iptal edilerek başka bir firmaya kiralanacağını ve böylece tarihi kervansarayın turizme hizmet eder hale getirileceğini belirtti.
Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy Kırşehir'e gelerek restore edilen Cacabey Camii'ni ve diğer tarihi yapıları inceledi.

Kırşehir'de restorasyonun devam edilen Cacabey Camisi ile birlikte çok sayıda tarihi yapı bulunuyor.Bu tarihi yapılar ise Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından takip ve kontrol ediliyor.Bu tarihi yapıların restorasyonu, projelendirilmesi ve kiralanması gibi işlemler de yine Vakıflar Genel Müdürlüğü kanalıyla yapılıyor.

 

 

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy Kırşehir'de Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait tarihi yapıları yerinde inceledi.Ersoy'a Vali İbrahim Akın ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Halil Çalışır da eşlik etti.Restore edilen Cacabey Camisi'nin ilk etabını teslim alan Ersoy , restorasyonun ikinci kısmı için ihalenin hemen yapılacağını ve restorasyonun bir an önce tamamlanacağını belirtti.

 

 

Ahi Evran Camii ve Küliiyesini de ziyaret eden Ersoy ardından Lale Camii ve Melikgazi Kümbetinde de incelemerde bulundu.Lale Camii önünde bulunan tuvaletlerin kaldırılacağını ve ön kısımda düzenleme yapılması için proje çalışmalarının devam ettiğini belirten Ersoy Melikgazi Kümbeti ve çevresi ile ilgili de yeni bir proje talimatı verdi.Kümbet çevresinde bir takım kamulaştırma çalışmalarının tamamlanması için talimat veren Ersoy , burada ahşap iş yerleri yapılarak bunların kiralanabileceğini ve Vakıflar için de gelir oluşturabileceğini belirterek projenin hızlandırılması konusunda talimat verdi.

 

 

Daha sonra Kesikköprü'de bulunan Cacabey Kervansarayı'nı da inceleyen Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, söz konusu Kervansarayın daha önce bir firmaya kiralandığını ancak şartlar yerine getirilmediği için sözleşmenin iptal edilerek başka bir firmaya kiralanacağını ve böylece tarihi kervansarayın turizme hizmet eder hale getirileceğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.