Vahim Olay Sonrası Sağlık Çalışanları Tekrar Gündeme Getirdi

SAĞLIK 15.08.2020 - 12:47, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Vahim Olay Sonrası Sağlık Çalışanları Tekrar Gündeme Getirdi

Çorum'da meydana gelen vahim olay sonrasında sağlık çalışanları için kreş tekrar gündeme geldi.Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Yasin İlhan Yavuz Kırşehir'de daha önce kreş için ek hastane binasının alt kısmının ayarlandığı hatta eşya da alındığını ancak sık sık idare değişiklikleri nedeniyle açılamadığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çorum’un Bayat ilçesinde 4’ü çocuk 5 kişinin hayatını kaybettiği yangında, hemşire Fatma İçuz’un 4 yaşındaki kızı Elif ve oğlu Yusuf’u kaybettiğini belirterek, “Bu acıyı hafifletecek kelimeleri hiçbirimiz bulamayız” dedi.     Koca, “Çorum’da görev yapan hemşire arkadaşımız Fatma İçuz, dördü çocuk, beş kişinin can verdiği yangında, 4 yaşındaki kızı Elif ile 8 yaşındaki oğlu Yusuf’u kaybetti. Bu acıyı hafifletecek kelimeleri hiçbirimiz bulamayız. Sağlık çalışanları olarak acısını yüreğimizde hissediyoruz” ifadelerini kullandı.   KIRŞEHİR SAĞLIK ÇALIŞANLARI DERNEĞİ, '' YER VAR MALZEME VAR AMA AÇILMADI''   Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Yasin İlhan Yavuz ise , ''Dernek olarak Kamu Hastaneleri Birliği dönemindeki mücadelemiz ve girişimlerimiz neticesinde Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasi alt katında kreş için yer ayrılmış kreş malzemeleri alınmış ama maalesef sık idare değişiklikleri nedeni ile açılamamıştır.Kırşehir'de de çocukların ölmesi gerekmiyor. Sağlıkta hizmet veren sendikaların, idarecilerle birlikte çicek, böcek, yiyecekli fotolar paylaşmak yerine bu tür sağlık çalışanları için hayati sorunlara çözüm bulunması son dönemde tayin, emeklilik, istifa gibi marifetlerle ilimizi terk eden ve etmeye hazırlanan Kırşehir Sağlık Çalışanları için büyük önem arz etmektedir.'' dedi.       NE OLMUŞTU?   Bayat’ta ahşap bir evde iki gün önce meydana gelen yangın, ardından bitişikte bulunan 2 eve sıçramıştı ve 3 ev kül olmuştu. Yangında, Ömer Çetin ve torunları Elif Naz ile Ela Çetin, ilçede hemşire olan Fatma İçuz’un çocukları Yusuf ve Elif İçuz'un cansız bedenine ulaşılmıştı.
Çorum'da meydana gelen vahim olay sonrasında sağlık çalışanları için kreş tekrar gündeme geldi.Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Yasin İlhan Yavuz Kırşehir'de daha önce kreş için ek hastane binasının alt kısmının ayarlandığı hatta eşya da alındığını ancak sık sık idare değişiklikleri nedeniyle açılamadığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çorum’un Bayat ilçesinde 4’ü çocuk 5 kişinin hayatını kaybettiği yangında, hemşire Fatma İçuz’un 4 yaşındaki kızı Elif ve oğlu Yusuf’u kaybettiğini belirterek, “Bu acıyı hafifletecek kelimeleri hiçbirimiz bulamayız” dedi.

 

 

Koca, “Çorum’da görev yapan hemşire arkadaşımız Fatma İçuz, dördü çocuk, beş kişinin can verdiği yangında, 4 yaşındaki kızı Elif ile 8 yaşındaki oğlu Yusuf’u kaybetti. Bu acıyı hafifletecek kelimeleri hiçbirimiz bulamayız. Sağlık çalışanları olarak acısını yüreğimizde hissediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

KIRŞEHİR SAĞLIK ÇALIŞANLARI DERNEĞİ, '' YER VAR MALZEME VAR AMA AÇILMADI''

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Yasin İlhan Yavuz ise , ''Dernek olarak Kamu Hastaneleri Birliği dönemindeki mücadelemiz ve girişimlerimiz neticesinde Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasi alt katında kreş için yer ayrılmış kreş malzemeleri alınmış ama maalesef sık idare değişiklikleri nedeni ile açılamamıştır.Kırşehir'de de çocukların ölmesi gerekmiyor. Sağlıkta hizmet veren sendikaların, idarecilerle birlikte çicek, böcek, yiyecekli fotolar paylaşmak yerine bu tür sağlık çalışanları için hayati sorunlara çözüm bulunması son dönemde tayin, emeklilik, istifa gibi marifetlerle ilimizi terk eden ve etmeye hazırlanan Kırşehir Sağlık Çalışanları için büyük önem arz etmektedir.'' dedi.
 
 

 

NE OLMUŞTU?

 

Bayat’ta ahşap bir evde iki gün önce meydana gelen yangın, ardından bitişikte bulunan 2 eve sıçramıştı ve 3 ev kül olmuştu. Yangında, Ömer Çetin ve torunları Elif Naz ile Ela Çetin, ilçede hemşire olan Fatma İçuz’un çocukları Yusuf ve Elif İçuz'un cansız bedenine ulaşılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.