Usta Ozan Aramızdan Ayrılışının Yıldönümünde Kırşehir'de Anıldı

KÜLTÜR 26.09.2020 - 00:06, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Usta Ozan Aramızdan Ayrılışının Yıldönümünde Kırşehir'de Anıldı

Aramızdan ayrılışının 8. yıldönümünde Usta Ozan Neşet Ertaş Kırşehir'de kabri başında anıldı.Daha sonra Neşet Ertaş anısına Resim sergisi ve müzikli söyleşi düzenlendi.

Büyük üstadın kabri başındaki törene ; Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu, AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli, , Jandarma Komutanı Ferhat Kuran, Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Halil Çalışır ile birlikte Ertaş ailesi ve abdal geleneği temsilcileri katıldı.     "Son dönemde yetişen en önemli ve abdal geleneği temsilcisi şüphesiz Neşet Ertaş'tı. Ertaş, mütevazi kişiliği ile hayatıyla insan sevgisi ile örnek yaşamıyla her zaman insanlarımızın gönlünde yer bulmuş ve taht kurmuştur" dedi.   NEŞET ERTAŞ ANISINA RESİM SERGİSİ   Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen program öncesinde fuaye alanında "Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş" yağlı boya resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.     Sergide Kırşehir Belediyesi'ne bağlı Aile Yaşam Merkezi üyeleri tarafından yapılan Neşet Ertaş ve yaşamını anlatan tablolar sergilendi.   NEŞET ERTAŞ MÜZİKLİ SÖYLEŞİ İLE ANILDI   Ardından Muharrem Ertaş Salonu'nda müzikli söyleşi başladı.     Programın başında konuşan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Neşet Ertaş'ın babasından aldığı emaneti, kültürü, evrensel düzeye çıkarmayı başardığını belirtti.Kırşehir'in Anadolu abdallık geleneğinin merkezi olduğunu ifade eden Ekicioğlu, "Ustalarımız ile birlikte bu kültürü özünden hiç sapmadan geleceğe en iyi şekilde aktarmak için çalışacağız. Neşet Ertaş, sözleri, türküleri ve bozlaklarıyla sonsuza kadar yaşayacaktır." diye konuştu.     Konuşmalarına ardından Gürsel Seçilmiş'in sunumu ve Adnan Yılmaz'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşi de Ahi Evran Ünversitesi'nden Prof. Dr. Selahaddin Bekki, yazar Halit Mutlu, ozanlık, abdallık geleneği ile Neşet Ertaş'ın yaşantısından kesitler sundu.     Abdallık geleneğinden gelen Burhan ve Birol Ertaş, Adem Göçer ve Emre Altaş da Neşet Ertaş'a ait bozlakları ve türküleri seslendirdi.
Aramızdan ayrılışının 8. yıldönümünde Usta Ozan Neşet Ertaş Kırşehir'de kabri başında anıldı.Daha sonra Neşet Ertaş anısına Resim sergisi ve müzikli söyleşi düzenlendi.

Büyük üstadın kabri başındaki törene ; Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu, AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli, , Jandarma Komutanı Ferhat Kuran, Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Halil Çalışır ile birlikte Ertaş ailesi ve abdal geleneği temsilcileri katıldı.

 

 

"Son dönemde yetişen en önemli ve abdal geleneği temsilcisi şüphesiz Neşet Ertaş'tı. Ertaş, mütevazi kişiliği ile hayatıyla insan sevgisi ile örnek yaşamıyla her zaman insanlarımızın gönlünde yer bulmuş ve taht kurmuştur" dedi.

 

NEŞET ERTAŞ ANISINA RESİM SERGİSİ

 

Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen program öncesinde fuaye alanında "Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş" yağlı boya resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

 

 

Sergide Kırşehir Belediyesi'ne bağlı Aile Yaşam Merkezi üyeleri tarafından yapılan Neşet Ertaş ve yaşamını anlatan tablolar sergilendi.

 

NEŞET ERTAŞ MÜZİKLİ SÖYLEŞİ İLE ANILDI

 

Ardından Muharrem Ertaş Salonu'nda müzikli söyleşi başladı.

 

 

Programın başında konuşan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Neşet Ertaş'ın babasından aldığı emaneti, kültürü, evrensel düzeye çıkarmayı başardığını belirtti.Kırşehir'in Anadolu abdallık geleneğinin merkezi olduğunu ifade eden Ekicioğlu, "Ustalarımız ile birlikte bu kültürü özünden hiç sapmadan geleceğe en iyi şekilde aktarmak için çalışacağız. Neşet Ertaş, sözleri, türküleri ve bozlaklarıyla sonsuza kadar yaşayacaktır." diye konuştu.

 

 

Konuşmalarına ardından Gürsel Seçilmiş'in sunumu ve Adnan Yılmaz'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşi de Ahi Evran Ünversitesi'nden Prof. Dr. Selahaddin Bekki, yazar Halit Mutlu, ozanlık, abdallık geleneği ile Neşet Ertaş'ın yaşantısından kesitler sundu.

 

 

Abdallık geleneğinden gelen Burhan ve Birol Ertaş, Adem Göçer ve Emre Altaş da Neşet Ertaş'a ait bozlakları ve türküleri seslendirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.