Üretra Yaması artık Kırşehir'de de yapılıyor

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.07.2016 - 15:57, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Üretra Yaması artık Kırşehir'de de yapılıyor

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Prof. Dr. Mustafa Levent Emir, Türkiye’de sadece Ankara'da yapılan önemli bir ameliyatı Kırşehir’de yaptı. Sağ ve sol yanak içerisinden alınan parçalarla yapılan ameliyatta ağız mukozası ile Ömer Terazi adlı hastanın üretra bölgesine yama yapıldı. İdrar yolunu genişletme ameliyatının bir çok kere hastaya uygulandığını ifade eden Prof. Dr. Mustafa Levent Emir, “Bu tür rahatsızlıklarla genelde geçici yöntemler kullanılmakta idrar yolu genişletme yöntemleri de hastamızda 10 yıl boyunca uygulanmış, biz üretranın dar olduğunu gördük ve üretranın graft genişletilmesini yaptık.”dedi. “Hastanın bütün üretra bölgesine yama yapıldı” Hasta olan Ömer Terazi'ye yapılan ameliyat hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mustafa Levent Emir, hastanın idrar yaparken rahatlaması için sonda kullandığını ama bu çözümün geçici olduğunu belirtti. Hastanın üretra bölgesinin tamamını yamadıklarını anlatan Prof. Dr. Mustafa Levent Emir, “Şuan yüzde yüz konuşmak doğru değil, fakat bizler yapılan ameliyat sonrası hastanın bir an önce kendisini toparlaması ve gözlemlerimiz başarılı olduğumuz yönünde, hastamız iyileşme sürecinde. Bu rahatsızlıkla ilgili teknikler cerrahların kendi adları ile oluşturdukları teknikler.”diye konuştu. 10 yıl boyunca kapalı endoskopik yöntemlerle geçici tedaviler geçirdiğini söyleyen ve Kırşehir’de yeniden ameliyat masasına yatan Ömer Terazi (51), “Çok çeşitli müdahaleler olmasına rağmen iyileşemedim. Ankara’dan Kırşehir’i önerdiler. Üretral bölgede sürekli darlık oluyordu. Başarılı bir ameliyat geçirdim. Şuana kadar genişletme adına bir çok çalışma yapıldı. Ama sürekli tıkanmalar olmaktaydı. İleriye yönelik çalışmalar yapılmakta ama bir türlü sonuç alınamamaktaydı.”ifadelerini kullandı. 4 ay önce Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine müracaat eden Ömer Terazi'ye yapılan üretreskopide üretranın penis ucundan balboz üretraya kadar olunduğu görülerek ameliyatı 2 seans halinde gerçekleştirildi. Sağ yanak içerisine kadar uzanan bölgeden 1 santim eninde 8 santim uzunluğunda graft materyali elde edilerek elde edilen graft üretrayı genişletmek için ASOPA tekniğine uygun olarak kullanıldı. Sol yanak içerisinden alınan graft ile de dar olan üretrayı genişletmek için BARBAGLI yöntemi kullanıldı.
Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Prof. Dr. Mustafa Levent Emir, Türkiye’de sadece Ankara'da yapılan önemli bir ameliyatı Kırşehir’de yaptı.

Sağ ve sol yanak içerisinden alınan parçalarla yapılan ameliyatta ağız mukozası ile Ömer Terazi adlı hastanın üretra bölgesine yama yapıldı. İdrar yolunu genişletme ameliyatının bir çok kere hastaya uygulandığını ifade eden Prof. Dr. Mustafa Levent Emir, “Bu tür rahatsızlıklarla genelde geçici yöntemler kullanılmakta idrar yolu genişletme yöntemleri de hastamızda 10 yıl boyunca uygulanmış, biz üretranın dar olduğunu gördük ve üretranın graft genişletilmesini yaptık.”dedi. “Hastanın bütün üretra bölgesine yama yapıldı” Hasta olan Ömer Terazi'ye yapılan ameliyat hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mustafa Levent Emir, hastanın idrar yaparken rahatlaması için sonda kullandığını ama bu çözümün geçici olduğunu belirtti. Hastanın üretra bölgesinin tamamını yamadıklarını anlatan Prof. Dr. Mustafa Levent Emir, “Şuan yüzde yüz konuşmak doğru değil, fakat bizler yapılan ameliyat sonrası hastanın bir an önce kendisini toparlaması ve gözlemlerimiz başarılı olduğumuz yönünde, hastamız iyileşme sürecinde. Bu rahatsızlıkla ilgili teknikler cerrahların kendi adları ile oluşturdukları teknikler.”diye konuştu. 10 yıl boyunca kapalı endoskopik yöntemlerle geçici tedaviler geçirdiğini söyleyen ve Kırşehir’de yeniden ameliyat masasına yatan Ömer Terazi (51), “Çok çeşitli müdahaleler olmasına rağmen iyileşemedim. Ankara’dan Kırşehir’i önerdiler. Üretral bölgede sürekli darlık oluyordu. Başarılı bir ameliyat geçirdim. Şuana kadar genişletme adına bir çok çalışma yapıldı. Ama sürekli tıkanmalar olmaktaydı. İleriye yönelik çalışmalar yapılmakta ama bir türlü sonuç alınamamaktaydı.”ifadelerini kullandı. 4 ay önce Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine müracaat eden Ömer Terazi'ye yapılan üretreskopide üretranın penis ucundan balboz üretraya kadar olunduğu görülerek ameliyatı 2 seans halinde gerçekleştirildi. Sağ yanak içerisine kadar uzanan bölgeden 1 santim eninde 8 santim uzunluğunda graft materyali elde edilerek elde edilen graft üretrayı genişletmek için ASOPA tekniğine uygun olarak kullanıldı. Sol yanak içerisinden alınan graft ile de dar olan üretrayı genişletmek için BARBAGLI yöntemi kullanıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.