Üniversite Öğrencilerini PKK'nın Dağ Kadrosuna Teslim Etmişler

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.06.2017 - 13:02, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Üniversite Öğrencilerini PKK'nın Dağ Kadrosuna Teslim Etmişler

Kırşehir'de devam eden terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede HDP Kırşehir İl Başkanı Demet Resuloğlu'nun ,terör örgütünün dağ kadrosuna katılacak öğrencilerin teröristlere teslim edilmesinde rol aldığı bilgisine yer verildi. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, HDP İl Başkanı Demet Resuloğlu'nun da aralarında bulunduğu  14'ü tutuklu 23 sanık hakkında "silahlı  terör örgütü üyesi olma" suçlamasıyla 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası  istendi. Söz konusu iddianamede , terör örgütü PKK ile HDP'nin faaliyetlerine yönelik ilginç bilgiler verildi.Ünversite öğrencisi C.C'nin dağ kadrosuna teslim edilmesini HDP Kırşehir İl  Başkanı Demet Resuloğlu'nun bizzat organize ettiği ileri sürülen iddianamede, tanık  ifadelerine dayanılarak M.A.B'nin toplantılarını il binası ve farklı evlerde  yaptığı belirtildi.İddianamede, dağ kadrosuna gönderilen C.C. ve il başkanı D.R'nin cep  telefonu kayıtları da yer aldı. Ahi Evran Üniversitesinde okuyan C.C'nin  Konya'daki ailesinin yanından ayrılarak Ankara'ya gittiği, havaalanında il  başkanı D.R. ile buluştuğu ifade edilen iddianamede, aynı gün uçakla önce Mardin  daha sonra da Batman'a gittikleri bilgisine yer verildi. İl Başkanı D.R'nin öğrenciyi Batman Petrolkent Mahallesi'nde terör  örgütü PKK mensuplarına teslim ettiği ileri sürülen iddianamede, C.C'nin  kullandığı telefonun teslim tarihinden itibaren kullanıma kapatıldığı vurgulandı. İddianamede, HDP İl Başkanı Demet Resuloğlu'nun diğer üniversite öğrencisi K.K'nın  kandırılarak PKK'nın dağ kadrosuna katılmasında da etkili olduğu belirtildi. İddianamede, sözde İstanbul alan sorumlusu M.A.B'nin Kırşehir'deki  örgüt toplantılarında gençleri kandırarak dağ kadrosuna katmak için söylediği  yalan ve iftiralar da yer aldı.      
Kırşehir'de devam eden terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede HDP Kırşehir İl Başkanı Demet Resuloğlu'nun ,terör örgütünün dağ kadrosuna katılacak öğrencilerin teröristlere teslim edilmesinde rol aldığı bilgisine yer verildi.

Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, HDP İl Başkanı Demet Resuloğlu'nun da aralarında bulunduğu  14'ü tutuklu 23 sanık hakkında "silahlı  terör örgütü üyesi olma" suçlamasıyla 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası  istendi. Söz konusu iddianamede , terör örgütü PKK ile HDP'nin faaliyetlerine yönelik ilginç bilgiler verildi.Ünversite öğrencisi C.C'nin dağ kadrosuna teslim edilmesini HDP Kırşehir İl  Başkanı Demet Resuloğlu'nun bizzat organize ettiği ileri sürülen iddianamede, tanık  ifadelerine dayanılarak M.A.B'nin toplantılarını il binası ve farklı evlerde  yaptığı belirtildi.İddianamede, dağ kadrosuna gönderilen C.C. ve il başkanı D.R'nin cep  telefonu kayıtları da yer aldı. Ahi Evran Üniversitesinde okuyan C.C'nin  Konya'daki ailesinin yanından ayrılarak Ankara'ya gittiği, havaalanında il  başkanı D.R. ile buluştuğu ifade edilen iddianamede, aynı gün uçakla önce Mardin  daha sonra da Batman'a gittikleri bilgisine yer verildi. İl Başkanı D.R'nin öğrenciyi Batman Petrolkent Mahallesi'nde terör  örgütü PKK mensuplarına teslim ettiği ileri sürülen iddianamede, C.C'nin  kullandığı telefonun teslim tarihinden itibaren kullanıma kapatıldığı vurgulandı. İddianamede, HDP İl Başkanı Demet Resuloğlu'nun diğer üniversite öğrencisi K.K'nın  kandırılarak PKK'nın dağ kadrosuna katılmasında da etkili olduğu belirtildi. İddianamede, sözde İstanbul alan sorumlusu M.A.B'nin Kırşehir'deki  örgüt toplantılarında gençleri kandırarak dağ kadrosuna katmak için söylediği  yalan ve iftiralar da yer aldı.      
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.