Üniversite Öğrencileri Komando Tipi Havan Ürettiler

BİLİM 16.03.2022 - 20:28, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Üniversite Öğrencileri Komando Tipi Havan Ürettiler

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Serdar Sunay ve İbrahim Aydemir Komando Tipi Havan Topu üretti.

Savunma Sanayi ile ilgili çeşitli çalışmalarının devam ettiğini belirten Danışman Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Urtekin, proje ile öğrencilerin Havanın hem tasarımınını hem de imalatınını gerçekleştirildiğini belirtti. Urtekin, ilerleyen süreçte ‘Savuma Sanayi İçin Alternatif Malzeme ve İnsansız Hava Aracı’ ile ilgili iki farklı araştırma projesinin ise tasarım aşamasında olduğunu sözlerine ekledi.   ''ÜRETİM VE İNOVASYONA DEĞER VERİYORUZ'' Geliştirilen ‘havan’ ile ilgili kısa bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya şunları söyledi: ‘’Üretim ve inovasyona değer veren bir üniversiteyiz. Savunma sanayisinin ülkenin bilim, teknoloji ve sanayisinden bağımsız sayılamayacağı bu dönemde, dünyanın geldiği durum da düşünüldüğünde savunma sanayinin gelişimi çok önemli. Teknolojinin oluşturulması ve kullanılmasına yönelik olarak yaptığımız çalışmalar devam edecek. Türkiye’nin savunma sanayine araştırmacı yetiştirmek ve projeler geliştirmek için hazırız. Bu vesile ile Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerini ve öğrencilerini gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.’’      KOMANDO TİPİ HAVAN NEDİR? Komando birliklerimizin terörle mücadele, konvansiyonel ve müşterek harekâtlarında yakın mesafe havan desteği sağlayan  Komando Havanı, hafifliği ve kolay kurulumu sayesinde askerin süratli ve etkili atışlar yaparak hedef bölgesinde baskı kurmasını sağlamaktadır. Pratik nişangâh cetveli sayesine 100 metre ile 1400 metre aralığında ki hedeflere çabuk atış imkânı verir. Emsallerinden farklı olarak namlu ağzına takılan arpacık-gez nişangâhı ile gece ve gündüz hedef istikametinin daha doğru nişan alınmasını sağlar.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Serdar Sunay ve İbrahim Aydemir Komando Tipi Havan Topu üretti.

Savunma Sanayi ile ilgili çeşitli çalışmalarının devam ettiğini belirten Danışman Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Urtekin, proje ile öğrencilerin Havanın hem tasarımınını hem de imalatınını gerçekleştirildiğini belirtti. Urtekin, ilerleyen süreçte ‘Savuma Sanayi İçin Alternatif Malzeme ve İnsansız Hava Aracı’ ile ilgili iki farklı araştırma projesinin ise tasarım aşamasında olduğunu sözlerine ekledi.

 

''ÜRETİM VE İNOVASYONA DEĞER VERİYORUZ''
Geliştirilen ‘havan’ ile ilgili kısa bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya şunları söyledi: ‘’Üretim ve inovasyona değer veren bir üniversiteyiz. Savunma sanayisinin ülkenin bilim, teknoloji ve sanayisinden bağımsız sayılamayacağı bu dönemde, dünyanın geldiği durum da düşünüldüğünde savunma sanayinin gelişimi çok önemli. Teknolojinin oluşturulması ve kullanılmasına yönelik olarak yaptığımız çalışmalar devam edecek. Türkiye’nin savunma sanayine araştırmacı yetiştirmek ve projeler geliştirmek için hazırız. Bu vesile ile Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerini ve öğrencilerini gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.’’ 

 

 

KOMANDO TİPİ HAVAN NEDİR?

Komando birliklerimizin terörle mücadele, konvansiyonel ve müşterek harekâtlarında yakın mesafe havan desteği sağlayan  Komando Havanı, hafifliği ve kolay kurulumu sayesinde askerin süratli ve etkili atışlar yaparak hedef bölgesinde baskı kurmasını sağlamaktadır. Pratik nişangâh cetveli sayesine 100 metre ile 1400 metre aralığında ki hedeflere çabuk atış imkânı verir. Emsallerinden farklı olarak namlu ağzına takılan arpacık-gez nişangâhı ile gece ve gündüz hedef istikametinin daha doğru nişan alınmasını sağlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.