Unesco'dan Kırşehir'e Bir Onur Daha

KÜLTÜR 16.01.2021 - 15:56, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Unesco'dan Kırşehir'e Bir Onur Daha

Unesco Kırşehir'in 3 büyük şahsiyetinin ölüm yıldönümlerine atfen , 2021 yılını Ahi Evran-ı Veli, Hacı Bektaş-ı Veli ve Yunus Emre yılı ilan etti.

Yaratıcı şehirler ağına kabul edilerek Dünya müzik şehri ilan edilen Kırşehir'e UNESCO'dan bir onur daha.UNESCO,  Ahi Evran-ı Veli'nin 850. , Hacı Bektaş-ı Veli'nin 750. ve Yunus Emre'nin ise 700. ölüm yıldönümleri sebebiyle  yılı ilan etti 2021 yılını Ahi Evran-ı Veli, Hacı Bektaş-ı Veli ve Yunus Emre Yılı ilan etti.UNESCO'nun kararının ardından Kırşehir Belediyesi tarafından 2021 Ahi Evran-ı Veli, Hacı Bektaş-ı Veli ve Yunus Emre yılı için özel afişler tasarlandı.   ''HEMŞEHRİLERİ OLMAKTAN BÜYÜK GURUR DUYUYORUZ''   Kırşehir Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu, Hacı Bektaş Veli’nin Vefatının 750. Yıl Dönümü, Yunus Emre’nin Vefatının 700. Yıl Dönümü ve Ahi Evran’ın Doğumunun 850. Yıl Dönümü sebebiyle UNESCO tarafından Anma yılı ilan edilmesi konusunda bir açıklamada bulundu, Ekicioğlu açıklamasında şunları ifade etti; ”UNESCO, bu toprakların yetiştirdiği büyük erenlerimiz anısına, 2021 yılını Ahi Evran Veli, Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre yılı olarak ilan etti. Hemşehrisi olmaktan gurur duyduğumuz, bizlere kardeşliği, birlik, beraberlik, dostluk, paylaşmayı, barışı, sevgiyi ve hoşgörüyü öğütleyen Anadolu bilgelerinin ışığı, yüzyıllar geçse de insanlığın yolunu aydınlatmaya devam edecektir. Şimdiden afiş ve tanıtım çalışmalarına başladık. Bu yıl boyunca paneller, konferanslar, söyleşiler düzenleyeceğiz. Onların hayatları, yaşantısı ve öğretilerinin daha iyi anlaşılabilmesi için çeşitli araştırmaların yapılmasını ve insanımıza ulaşması için de hazırlıklarımız var. Kırşehir coğrafyasında yaşamış olan insani değerlerimizi anlatan, öğütleyen bilgelerimizi herkese daha fazla anlatmaya çalışacağız”  
Unesco Kırşehir'in 3 büyük şahsiyetinin ölüm yıldönümlerine atfen , 2021 yılını Ahi Evran-ı Veli, Hacı Bektaş-ı Veli ve Yunus Emre yılı ilan etti.

Yaratıcı şehirler ağına kabul edilerek Dünya müzik şehri ilan edilen Kırşehir'e UNESCO'dan bir onur daha.UNESCO,  Ahi Evran-ı Veli'nin 850. , Hacı Bektaş-ı Veli'nin 750. ve Yunus Emre'nin ise 700. ölüm yıldönümleri sebebiyle  yılı ilan etti 2021 yılını Ahi Evran-ı Veli, Hacı Bektaş-ı Veli ve Yunus Emre Yılı ilan etti.UNESCO'nun kararının ardından Kırşehir Belediyesi tarafından 2021 Ahi Evran-ı Veli, Hacı Bektaş-ı Veli ve Yunus Emre yılı için özel afişler tasarlandı.

 

''HEMŞEHRİLERİ OLMAKTAN BÜYÜK GURUR DUYUYORUZ''

 

Kırşehir Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu, Hacı Bektaş Veli’nin Vefatının 750. Yıl Dönümü, Yunus Emre’nin Vefatının 700. Yıl Dönümü ve Ahi Evran’ın Doğumunun 850. Yıl Dönümü sebebiyle UNESCO tarafından Anma yılı ilan edilmesi konusunda bir açıklamada bulundu, Ekicioğlu açıklamasında şunları ifade etti; ”UNESCO, bu toprakların yetiştirdiği büyük erenlerimiz anısına, 2021 yılını Ahi Evran Veli, Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre yılı olarak ilan etti. Hemşehrisi olmaktan gurur duyduğumuz, bizlere kardeşliği, birlik, beraberlik, dostluk, paylaşmayı, barışı, sevgiyi ve hoşgörüyü öğütleyen Anadolu bilgelerinin ışığı, yüzyıllar geçse de insanlığın yolunu aydınlatmaya devam edecektir. Şimdiden afiş ve tanıtım çalışmalarına başladık. Bu yıl boyunca paneller, konferanslar, söyleşiler düzenleyeceğiz. Onların hayatları, yaşantısı ve öğretilerinin daha iyi anlaşılabilmesi için çeşitli araştırmaların yapılmasını ve insanımıza ulaşması için de hazırlıklarımız var. Kırşehir coğrafyasında yaşamış olan insani değerlerimizi anlatan, öğütleyen bilgelerimizi herkese daha fazla anlatmaya çalışacağız”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.