Ümitcan Uygun'un Tahliyesine Aleyna Çakır'ın Babasından Tepki

GÜNDEM 18.07.2021 - 10:15, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ümitcan Uygun'un Tahliyesine Aleyna Çakır'ın Babasından Tepki

Kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen 21 yaşındaki Sema Esen'in Babası Memet Esen, kızının ölümünün baş şüphelisi tutuklu Ümitcan Uygun'un tahliye edilmesine tepki gösterdi.

Geçtiğimiz yıl 3 Haziran tarihinde Keçiören'deki evinde ölü olarak bulunan ve kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'in ölümü ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında sevgilisi olduğu iddia edilen Ümitcan Uygun gözaltına alınmış daha sonra ise serbest bırakılmıştı.     Kızlarının katili olarak Ümitcan Uygun'u işaret eden Esen ailesi ise televizyon ekranlarında yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında Uygun'un tutuklanmasını ve cezasını çekmesini talep etmişlerdi.Daha sonra ise Ümitcan Uygun Kırşehir'e kadar gelerek aileyi tehdit etmişti.Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde ise Uygun, uyuşturucuyu özendirmek suçundan tutuklandu ancak dün tahliye edildi.   ''FAKİR OLDUĞUMUZ İÇİN ÖRTBAS EDİLİYOR'' Ümitcan Uygun'un tahliye edilmesine Sema Esen'in Babası Mehmet Esen büyük tepki gösterdi.Ümitcan Uygun'un Devlet Erkanı ile boy boy resimleri çekildiğini belirten Esen , '' Bir fakir çocuğu olsa en az 50 sene alırdı, şöyle adalet olur mu? Bizim çocuğumuzu delilleri ile birlikte katilini serbest bırakıyorlar. Bu yapılan gariban çocuğuna değil de zengin çocuğuna yapılsaydı şimdiye ülkeyi ayağı kaldırırlardı. Ama bizim paramız olmadığı için örtbas ediliyor. Artık Allah'a havale ediyorum.'' ifadelerini kullandı.   SAVCILIKTAN TAHLİYE AÇIKLAMASI Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Aleyna Çakır'ın ölümünün baş şüphelisi olan ve uyuşturucu madde kullandığı görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından tutuklanan ve  tahliye edilen Ümitcan Uygun ile ilgili yaptığı açıklamada , "Soruşturma evresinde tutukluluk süresi, ağır ceza mahkemesinin görevine girmeyen işler bakımından 6 ayı geçemez' hükmü karşısında, şüpheli Ümit Uygun hakkında 'Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanılmasını Özendirme' suçundan verilen tutuklama kararının kaldırılması ve adli kontrol altına alınmasına karar verildiği anlaşıldı" denildi.
Kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen 21 yaşındaki Sema Esen'in Babası Memet Esen, kızının ölümünün baş şüphelisi tutuklu Ümitcan Uygun'un tahliye edilmesine tepki gösterdi.

Geçtiğimiz yıl 3 Haziran tarihinde Keçiören'deki evinde ölü olarak bulunan ve kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'in ölümü ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında sevgilisi olduğu iddia edilen Ümitcan Uygun gözaltına alınmış daha sonra ise serbest bırakılmıştı.

 

 

Kızlarının katili olarak Ümitcan Uygun'u işaret eden Esen ailesi ise televizyon ekranlarında yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında Uygun'un tutuklanmasını ve cezasını çekmesini talep etmişlerdi.Daha sonra ise Ümitcan Uygun Kırşehir'e kadar gelerek aileyi tehdit etmişti.Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde ise Uygun, uyuşturucuyu özendirmek suçundan tutuklandu ancak dün tahliye edildi.

 

''FAKİR OLDUĞUMUZ İÇİN ÖRTBAS EDİLİYOR''

Ümitcan Uygun'un tahliye edilmesine Sema Esen'in Babası Mehmet Esen büyük tepki gösterdi.Ümitcan Uygun'un Devlet Erkanı ile boy boy resimleri çekildiğini belirten Esen , '' Bir fakir çocuğu olsa en az 50 sene alırdı, şöyle adalet olur mu? Bizim çocuğumuzu delilleri ile birlikte katilini serbest bırakıyorlar. Bu yapılan gariban çocuğuna değil de zengin çocuğuna yapılsaydı şimdiye ülkeyi ayağı kaldırırlardı. Ama bizim paramız olmadığı için örtbas ediliyor. Artık Allah'a havale ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

 

SAVCILIKTAN TAHLİYE AÇIKLAMASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Aleyna Çakır'ın ölümünün baş şüphelisi olan ve uyuşturucu madde kullandığı görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından tutuklanan ve  tahliye edilen Ümitcan Uygun ile ilgili yaptığı açıklamada , "Soruşturma evresinde tutukluluk süresi, ağır ceza mahkemesinin görevine girmeyen işler bakımından 6 ayı geçemez' hükmü karşısında, şüpheli Ümit Uygun hakkında 'Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanılmasını Özendirme' suçundan verilen tutuklama kararının kaldırılması ve adli kontrol altına alınmasına karar verildiği anlaşıldı" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.