Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışması

EĞİTİM 20.11.2021 - 21:17, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışması

Türk Dünyası Vakfı tarafından Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışması düzenlenecek.

Türk Dünyası Vakfı Başkanı Abdullah Çalışkan tarafından yapılan yazılı açıklamada yarışma ile ilgili detaylar şu şekilde paylaşıldı : ''Vakfımızın hazırladığı Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışması projesi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kısmen mali destek almaya hak kazanmıştır. Projemizin genel amacı Ahilik ve kurucusu Ahi Evran’ın tanıtılmasına, yaşattığı evrensel değerlerin hatırlatılmasına ve bu değerlerin günümüz hayatına ve iş dünyasına ışık tutmasına katkı sağlamaktır. Projemiz kapsamında 5 farklı yaş ve eğitim grubuna (ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve profesyonel) yönelik 8 kategoride toplam 13 farklı uluslararası yarışma açılacaktır. Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Bosna Hersek, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya, Kosova, Özbekistan, Romanya ve Türkmenistan’dan her yaş grubundan kişiler şiir, resim, masal/öykü, deneme, makale, senaryo, kısa film ve Ahi Baba çizgi karakter kategorilerinde eserleri ile yarışmalara başvurabileceklerdir. Yarışmaların 10 Aralık 2021 tarihinde ilan edilmesi planlanmaktadır. Tüm yarışma süreci www.ahievran.org dijital platformu üzerinden yürütülecek ve hazırlanan kapsamlı veri tabanı sayesinde isteyenler yarışmaya katılmadan önce Ahilik ve Ahi Evran ile ilgili bilimsel makale, kitap, dergi yazısı, sempozyum bildirisi, araştırma tezi, belge, resim ve videolara erişme imkânı bulabilecektir. Bu veri tabanı yarışma süreci bittikten sonra da hizmet vermeye devam edecektir. Yarışmaların bundan sonra geleneksel olarak her yıl düzenlenmesi ve ödül töreninin de üst düzey devlet protokolünün katılımları ile Eylül ayında merkezi olarak Kırşehir’de kutlanan Ahilik Haftası programları kapsamında yapılması düşünülmektedir. Proje kapsamında verilecek ödüller için sponsorlara ihtiyacımız bulunmaktadır. Sponsorluk şartlarını ve taslak sponsorluk sözleşmesini www.ahievran.org adresinde bulabilirsiniz.''
Türk Dünyası Vakfı tarafından Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışması düzenlenecek.

Türk Dünyası Vakfı Başkanı Abdullah Çalışkan tarafından yapılan yazılı açıklamada yarışma ile ilgili detaylar şu şekilde paylaşıldı :

''Vakfımızın hazırladığı Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışması projesi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kısmen mali destek almaya hak kazanmıştır. Projemizin genel amacı Ahilik ve kurucusu Ahi Evran’ın tanıtılmasına, yaşattığı evrensel değerlerin hatırlatılmasına ve bu değerlerin günümüz hayatına ve iş dünyasına ışık tutmasına katkı sağlamaktır. Projemiz kapsamında 5 farklı yaş ve eğitim grubuna (ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve profesyonel) yönelik 8 kategoride toplam 13 farklı uluslararası yarışma açılacaktır. Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Bosna Hersek, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya, Kosova, Özbekistan, Romanya ve Türkmenistan’dan her yaş grubundan kişiler şiir, resim, masal/öykü, deneme, makale, senaryo, kısa film ve Ahi Baba çizgi karakter kategorilerinde eserleri ile yarışmalara başvurabileceklerdir.

Yarışmaların 10 Aralık 2021 tarihinde ilan edilmesi planlanmaktadır. Tüm yarışma süreci www.ahievran.org dijital platformu üzerinden yürütülecek ve hazırlanan kapsamlı veri tabanı sayesinde isteyenler yarışmaya katılmadan önce Ahilik ve Ahi Evran ile ilgili bilimsel makale, kitap, dergi yazısı, sempozyum bildirisi, araştırma tezi, belge, resim ve videolara erişme imkânı bulabilecektir. Bu veri tabanı yarışma süreci bittikten sonra da hizmet vermeye devam edecektir. Yarışmaların bundan sonra geleneksel olarak her yıl düzenlenmesi ve ödül töreninin de üst düzey devlet protokolünün katılımları ile Eylül ayında merkezi olarak Kırşehir’de kutlanan Ahilik Haftası programları kapsamında yapılması düşünülmektedir.

Proje kapsamında verilecek ödüller için sponsorlara ihtiyacımız bulunmaktadır. Sponsorluk şartlarını ve taslak sponsorluk sözleşmesini www.ahievran.org adresinde bulabilirsiniz.''

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.