Ulu Önder Atatürk Vefatının 84. Yıldönümünde Kırşehir'de Anıldı

GÜNDEM 10.11.2022 - 13:47, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ulu Önder Atatürk Vefatının 84. Yıldönümünde Kırşehir'de Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84'üncü yılı dolayısıyla saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte Kırşehir'de vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu.Ulu Önder için Cacabey Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde anma töreni düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yıldönümünde Kırşehir'de düzenlenen program, 10 Kasım 2022 Perşembe günü saat 09.00’da Cacabey Meydanında Atatürk Anıtına Çelenklerin Sunulmasıyla başladı. Saat 09.05’te yapılan 2 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Bayraklar yarıya indirildi.     Programa Vali H. Mete Buhara,Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekili Metin İlhan,  Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Sadık Gülecen, protokol üyeleri, şehit aileleri ve gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.     Çelenk Sunma programının ardından Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesinde devam eden Anma programında “Doğumundan Ölümüne Atatürk” konulu film gösterimi yapıldı, ardından Ahi Evran Anadolu Lisesi öğrencisi Sıla Köksal tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.     Yine, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ile devam eden Anma Programı kapsamında hafta içerisinde tüm okullarda ve kurumlarda haftanın anlam ve önemine uygun olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek ve okullar arası ‘Atatürk’ konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek.      Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde saat 19:00'da Kırşehir Belediyesi'nin düzenlendiği organizasyonda, Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirilecek.Kırşehir Belediyesi Öğretmenler Korosu tarafından seslendirilecek şarkılar ile birlikte Kırşehir Belediyesi Oratoryo ve Zeybek Gösterisi de düzenlenecek.    
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84'üncü yılı dolayısıyla saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte Kırşehir'de vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu.Ulu Önder için Cacabey Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde anma töreni düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yıldönümünde Kırşehir'de düzenlenen program, 10 Kasım 2022 Perşembe günü saat 09.00’da Cacabey Meydanında Atatürk Anıtına Çelenklerin Sunulmasıyla başladı. Saat 09.05’te yapılan 2 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Bayraklar yarıya indirildi.

 

 

Programa Vali H. Mete Buhara,Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekili Metin İlhan,  Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Sadık Gülecen, protokol üyeleri, şehit aileleri ve gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

 

Çelenk Sunma programının ardından Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesinde devam eden Anma programında “Doğumundan Ölümüne Atatürk” konulu film gösterimi yapıldı, ardından Ahi Evran Anadolu Lisesi öğrencisi Sıla Köksal tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

 

 

Yine, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ile devam eden Anma Programı kapsamında hafta içerisinde tüm okullarda ve kurumlarda haftanın anlam ve önemine uygun olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek ve okullar arası ‘Atatürk’ konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek.

 

 

 Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde saat 19:00'da Kırşehir Belediyesi'nin düzenlendiği organizasyonda, Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirilecek.Kırşehir Belediyesi Öğretmenler Korosu tarafından seslendirilecek şarkılar ile birlikte Kırşehir Belediyesi Oratoryo ve Zeybek Gösterisi de düzenlenecek.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.