Uğur Mumcu Gibi Cesur ve Araştırmacı Gazeteciler Artmalı
Uğur Mumcu Gibi Cesur ve Araştırmacı Gazeteciler Artmalı
Başkan Selahattin Ekicioğlu, 24 Ocak 1993 yılında hain saldırı sonucu kaybettiğimiz Gazeteci Uğur Mumcu'yu andığı bir mesaj yayınladı.
Başkan Selahattin Ekicioğlu, 24 Ocak 1993 yılında hain saldırı sonucu kaybettiğimiz Gazeteci Uğur Mumcu'yu andığı bir mesaj yayınladı.
22 Ağustos 1942'de, Tapu Kadastro memuru Hakkı Şinasi ile Nadire Mumcu'nun dört çocuğundan biri olarak Kırşehir'de dünyaya gelen Mumcu, ailesinin Ankara'ya taşınması üzerine ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı.Mumcu, 24 Ocak 1993'te arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Suikastı, İBDA-C ve Hizbullah gibi örgütler üstlense de aradan geçen 30 yıla rağmen cinayetin üzerindeki sis perdesi aralanamadı.Türkiye'yi sarsan suikasta ilişkin ilk yargılamalar, Mumcu'nun ölümünden 7 yıl sonra başladı. Mumcu suikastı ile Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Prof. Dr. Muammer Aksoy ve Doç. Dr. Bahriye Üçok cinayetlerini de kapsayan davanın adı "Umut" oldu.Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava, cinayetlerin ardındaki sırrı tam olarak ortadan kaldıramadı.
''ONUN GİBİ CESUR VE ARAŞTIRMACI GAZETECİLERİN SAYILARI ARTMALI''
24 Ocak 1993’te hain bir saldırı sonucu katledilen gazeteci yazar hemşehrimiz Uğur Mumcu’yu anma açıklaması yayınlayan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, mesajında şunları ifade etti:
“24 Ocak 1993’te katledilen demokrasi savunucusu gazeteci yazar hemşehrimiz Uğur Mumcu hümanist; eşit, özgür ve insanca bir yaşamı savunuyordu. Uğur Mumcu, gazetecilik meslek ilkeleri doğrultusunda nasıl gazetecilik yapılacağının en iyi örneklerinden biri olarak kalplerimizdeki yerini korumaya devam ediyor.
Uğur Mumcu, halktan ve demokrasiden yana gerçek bir gazeteciydi. Onun “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.” sözünü bugün çok daha iyi anlıyoruz. Bugün ülkemizde, her alanda olduğu gibi gazetecilik mesleği de zor bir sınavdan geçiyor. Görevi gerçekleri aktarmak olan gazetecilik; yalanı, iftirayı iş edinmiş görünüyor. Demokrasimizin gelişmesi için bugün ihtiyacımız olan şey, Uğur Mumcu gibi cesur ve araştırmacı gazetecilerin sayısının artmasıdır.
Gazeteciler bağımsız, cesur olsunlar ki hukuksuzlukları, adaletsizlikleri, yolsuzlukları yazabilsinler. Bugün, bağımsız gazeteciliğe her zamankinden çok ihtiyacımız var.
Hepinizin bildiği üzere Uğur Mumcu, Kırşehir’de dünyaya geldi. Bu da bizler için büyük bir onur kaynağıdır. Uğur Mumcu, ülkemizin çok önemli bir aydınıydı. Aydınların en önemli özelliği öngörülü olmalarıdır. O, yıllar öncesinden birçok konuda uyardı herkesi. Sadece onun yazdıkları okunsa ve uyarıları dikkate alınsaydı ülkemizde yaşanan birçok sıkıntı ve felaket yaşanmazdı.
Uğur Mumcu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini” meslek ilkeleri doğrultusunda ve halktan yana her zaman samimiyetle yazdı. İnsanca yaşamın savunucusu, büyük gazeteci Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 31’inci yılında bir kez daha saygıyla ve özlemle anıyorum.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.