Uğur Işılak Adam mıdır ?

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.05.2016 - 10:04, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Uğur Işılak Adam mıdır ?

Uğur Işılak denen zat, Neşet Ertaş hakkında sarfettiği, ''Halk Ozanı değil, Mahalli sanatçı'' , sözlerinden ötürü, kendisinin Kırşehir'de konser vermesini istemeyen ve Ahi Evran Üniversitesi'ne bu yönde baskı yapan Kırşehir Halkı için ''cahil ve çapulcu'' ifadelerini kullandı. Öncelikle, Söylenene değil , söyleyene bakalım ! Uğur Işılak'ın ne düşündüğü ne söylediği bizi ilgilendirmez ! Bizi asıl rahatsız eden ve kendisinin bir türlü idrak edemediği mesele: Uğur Işılak'ın Usta Ozanımızı yorumlaması ve Neşet Ertaş hakkında bir tanımlamada bulunmasıdır.Yani kendisinin haddi değil , harcı değil Neşet Ertaş'ı yorumlamak , kaldı ki kimsenin değil ! Binlerce yıllık Türk Ozanlık Geleneğinin en son ve en büyük temsilcisi olan Neşet Ertaş'ı bu saatten sonra yorumlamak ahmaklıktır. Uğur Işılak şunu bilmelidir ki ; Neşet Ertaş sadece türkü söyleyen bir adam değildir.Neşet Ertaş türküleri söylenen bir adamdır ! Senin türkülerini hangi Allah'ın kulu söylemiş yorumlamış Uğur Işılak ! Senin en büyük başarın: Sahibinden izin dahi almadığın Dombrayı uyarlamaktı şimdiye kadar ! Kırşehir Halkı için söylediklerine gelince...Kırşehir Ahiliğin başkentidir.''Pabucu dama atılmak'' deyimi buradan çıkmıştır.Kırşehir Halkı kime ne yapacağını bilir, bilinçlidir.Kim ne derse desin , Kırşehir Halkı Uğur Işılak'ın ''Pabucunu dama atmıştır.'' Hiç kusura bakma sevgili Uğur Işılak , sen de iyi biliyorsun ki ; bu gelinen nokta ne senin siyasi görüşünle ne de Kırşehir Halkının siyasi görüşüyle ilgili bir durum değildir.Senin Kırşehir'e gelmeni Ak Partilisi de , MHP' lisi de , CHP'lisi de istememiştir. İnsanları yargılamaktan öte, hatayı kendinde aramak bir erdemdir.Bu erdemi özümseyememiş bir bünyenin de Neşet Ertaş hakkında saçma sapan konuşması da normaldir.Herşeyden öte adam olmak daha büyük bir erdemdir.Umarım Uğur Işılak o mertebeye erişir. Son olarak Kırşehir Halkı'nı paralelci,gezici, çapulcu olmakla suçlayan Uğur Işılak'a küçük bir sürpriz...   İŞTE UĞUR IŞILAK'IN USTAMIZ HAKKINDA SARFETTİĞİ İĞRENÇ SÖZLER !  
Uğur Işılak denen zat, Neşet Ertaş hakkında sarfettiği, ''Halk Ozanı değil, Mahalli sanatçı'' , sözlerinden ötürü, kendisinin Kırşehir'de konser vermesini istemeyen ve Ahi Evran Üniversitesi'ne bu yönde baskı yapan Kırşehir Halkı için ''cahil ve çapulcu'' ifadelerini kullandı. Öncelikle, Söylenene değil , söyleyene bakalım ! Uğur Işılak'ın ne düşündüğü ne söylediği bizi ilgilendirmez ! Bizi asıl rahatsız eden ve kendisinin bir türlü idrak edemediği mesele: Uğur Işılak'ın Usta Ozanımızı yorumlaması ve Neşet Ertaş hakkında bir tanımlamada bulunmasıdır.Yani kendisinin haddi değil , harcı değil Neşet Ertaş'ı yorumlamak , kaldı ki kimsenin değil ! Binlerce yıllık Türk Ozanlık Geleneğinin en son ve en büyük temsilcisi olan Neşet Ertaş'ı bu saatten sonra yorumlamak ahmaklıktır. Uğur Işılak şunu bilmelidir ki ; Neşet Ertaş sadece türkü söyleyen bir adam değildir.Neşet Ertaş türküleri söylenen bir adamdır ! Senin türkülerini hangi Allah'ın kulu söylemiş yorumlamış Uğur Işılak ! Senin en büyük başarın: Sahibinden izin dahi almadığın Dombrayı uyarlamaktı şimdiye kadar ! Kırşehir Halkı için söylediklerine gelince...Kırşehir Ahiliğin başkentidir.''Pabucu dama atılmak'' deyimi buradan çıkmıştır.Kırşehir Halkı kime ne yapacağını bilir, bilinçlidir.Kim ne derse desin , Kırşehir Halkı Uğur Işılak'ın ''Pabucunu dama atmıştır.'' Hiç kusura bakma sevgili Uğur Işılak , sen de iyi biliyorsun ki ; bu gelinen nokta ne senin siyasi görüşünle ne de Kırşehir Halkının siyasi görüşüyle ilgili bir durum değildir.Senin Kırşehir'e gelmeni Ak Partilisi de , MHP' lisi de , CHP'lisi de istememiştir. İnsanları yargılamaktan öte, hatayı kendinde aramak bir erdemdir.Bu erdemi özümseyememiş bir bünyenin de Neşet Ertaş hakkında saçma sapan konuşması da normaldir.Herşeyden öte adam olmak daha büyük bir erdemdir.Umarım Uğur Işılak o mertebeye erişir. Son olarak Kırşehir Halkı'nı paralelci,gezici, çapulcu olmakla suçlayan Uğur Işılak'a küçük bir sürpriz...

  İŞTE UĞUR IŞILAK'IN USTAMIZ HAKKINDA SARFETTİĞİ İĞRENÇ SÖZLER !  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.