Bu Şartları Sağlayan Dar Gelirliye Ücretsiz Elektrik

EKONOMİ 28.06.2020 - 14:38, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Bu Şartları Sağlayan Dar Gelirliye Ücretsiz Elektrik

1 Mart 2019'da başlayan ''Dar gelirliye elektrik tüketim desteği'' uygulaması bu yıl da devam ediyor.Peki bu destekten hangi şartları sağlayan aileler faydalanabilir ?

Elektrik tüketim desteği kapsamında yapılan ödemeler, diğer sosyal yardımlar için yapılan muhtaçlık hesabında ve gelir tespitinde dikkate alınmıyor. ‘Dar gelirliye elektrik tüketim desteği’ uygulaması 1 Mart 2019’da başlamıştı. Destek, bu yıl da devam ediyor. Uygulama kapsamında 2 milyon 22 bin hanede, her ay ortalama 106 liraya kadar olan elektrik faturasını devlet ödüyor. Düzenlemeden, 10 milyon muhtaç aile yararlanıyor.   ŞARTLARI NELER?    Hanedeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3’te 1’inden az olması gerekiyor. 2020 itibarıyla bu tutar 701 lira. Dört kişilik ailede gelir 2.804 liranın altındaysa, bu haktan yararlanabilir. Başvurular ilçelerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılıyor. Sosyal yardım alanlar da bu haktan yararlanıyor.   ÖDEMELER NEREDEN ALINIYOR?    Ödemeler düzenli olarak PTT aracılığıyla yapılıyor. Devletten düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahipleri, PTT’ye geçerli kimlik belgesi ve mesken elektrik faturası ibraz ederek söz konusu yardımdan faydalanıyor. Elektrik tüketim desteğinden yararlanacak hak sahibinin Türk vatandaşı olması şartı aranıyor.   ÖDEME MİKTARI    Destek miktarı, evde yaşayan kişi sayısına göre değişiyor.  Buna göre;  1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (53.27 TL).  3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (71.02 TL).  4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (88.78 TL).  5 ve daha fazla kişilik haneye aylık 150 kilovatsaat (106.53 TL).  
1 Mart 2019'da başlayan ''Dar gelirliye elektrik tüketim desteği'' uygulaması bu yıl da devam ediyor.Peki bu destekten hangi şartları sağlayan aileler faydalanabilir ?

Elektrik tüketim desteği kapsamında yapılan ödemeler, diğer sosyal yardımlar için yapılan muhtaçlık hesabında ve gelir tespitinde dikkate alınmıyor. ‘Dar gelirliye elektrik tüketim desteği’ uygulaması 1 Mart 2019’da başlamıştı. Destek, bu yıl da devam ediyor. Uygulama kapsamında 2 milyon 22 bin hanede, her ay ortalama 106 liraya kadar olan elektrik faturasını devlet ödüyor. Düzenlemeden, 10 milyon muhtaç aile yararlanıyor.

 

ŞARTLARI NELER? 

 

Hanedeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3’te 1’inden az olması gerekiyor. 2020 itibarıyla bu tutar 701 lira. Dört kişilik ailede gelir 2.804 liranın altındaysa, bu haktan yararlanabilir. Başvurular ilçelerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılıyor. Sosyal yardım alanlar da bu haktan yararlanıyor.

 

ÖDEMELER NEREDEN ALINIYOR? 

 

Ödemeler düzenli olarak PTT aracılığıyla yapılıyor. Devletten düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahipleri, PTT’ye geçerli kimlik belgesi ve mesken elektrik faturası ibraz ederek söz konusu yardımdan faydalanıyor. Elektrik tüketim desteğinden yararlanacak hak sahibinin Türk vatandaşı olması şartı aranıyor.

 

ÖDEME MİKTARI 

 

Destek miktarı, evde yaşayan kişi sayısına göre değişiyor. 

Buna göre;

 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (53.27 TL). 

3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (71.02 TL). 

4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (88.78 TL). 

5 ve daha fazla kişilik haneye aylık 150 kilovatsaat (106.53 TL).

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.