Tutuklu HDP Yöneticilerinden 7'si Serbest

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.07.2017 - 12:13, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Tutuklu HDP Yöneticilerinden 7'si Serbest

Aralık ayında Kayseri Komando Tugayına yönelik saldırının ardından başlatılan operasyonlar kapsamında tutuklu 14 HDP yöneticisinden 7'si daha serbest bırakıldı. Kayseri Komando Tugayına yönelik hain saldırısı sonrasında 14 askerimiz şehit olmuştu.Şehit olan 14 askerden üçü Kırşehirliydi ; Muhammet Ali Ocak , Ahmet Taş , Yunus Emre Duran ... Aynı gün HDP'ye yönelik operasyon başlatıldı.Aralarında HDP il başkanının da olduğu 21 HDP'li gözaltına alındı.Gözaltına alınan HDP'lilerden 14'ü tutuklandı.7'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada , terör örgütü PKK'nın suriye uzantısı olan YPG militanı Seran Altunkılıç'ın cenaze törenine katılmakla ve PKK'ya eleman kazandırmakla suçlanan tutuklulardan Sevgi Tekten, Yüksel Han, Mesut Özbek, Sevgi Çankaya, Osman Kurt, Ahmet Çiçek ve Emre Karakılıç’ın adli kontrol şartıyla bırakılmasına, diğer tutuklu 7 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.  
Aralık ayında Kayseri Komando Tugayına yönelik saldırının ardından başlatılan operasyonlar kapsamında tutuklu 14 HDP yöneticisinden 7'si daha serbest bırakıldı.

Kayseri Komando Tugayına yönelik hain saldırısı sonrasında 14 askerimiz şehit olmuştu.Şehit olan 14 askerden üçü Kırşehirliydi ; Muhammet Ali Ocak , Ahmet Taş , Yunus Emre Duran ... Aynı gün HDP'ye yönelik operasyon başlatıldı.Aralarında HDP il başkanının da olduğu 21 HDP'li gözaltına alındı.Gözaltına alınan HDP'lilerden 14'ü tutuklandı.7'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada , terör örgütü PKK'nın suriye uzantısı olan YPG militanı Seran Altunkılıç'ın cenaze törenine katılmakla ve PKK'ya eleman kazandırmakla suçlanan tutuklulardan Sevgi Tekten, Yüksel Han, Mesut Özbek, Sevgi Çankaya, Osman Kurt, Ahmet Çiçek ve Emre Karakılıç’ın adli kontrol şartıyla bırakılmasına, diğer tutuklu 7 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.