Türkmen Sığınmacıdan Kuran-ı Kerim ve Türkmen Bayrağı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.06.2016 - 12:38, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Türkmen Sığınmacıdan Kuran-ı Kerim ve Türkmen Bayrağı

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, ilimizde yaşayan Türkmen sığınmacılarla iftar yemeğinde bir araya geldi. Kırşehir Valiliği tarafından Grand Terme Otel'de verilen iftar yemeğine Vali Necati Şentürk'ün yanı sıra Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Vali Yardımcılarımız, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül,  ile çok sayıda sığınmacı katıldı. Vali Necati Şentürk, iftar sonrasında yaptığı konuşmasında, Türk Milletinin tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de zorda kalan mağdurlara vatanını, kapısını ve gönlünü açtığını söyledi. Türkiye'nin islam coğrafyasına ümit olduğunu belirten Valimiz Sayın Necati Şentürk, "Ülkelerinde yaşanan olaylardan dolayı ülkemize sığınan mağdurlara, hiçbir milletin yapmadığı insanî yardımları Türk milleti yapmıştır. Özellikle Kırşehir halkı, Valiliğimizce başlattığımız Yardım Kampanyasına karşı duyarsız kalmamış ve mağdurlara yardım elini uzatmıştır. Üç milyon civarında insan ülkemize sığındı. Biz de onlara kapımızı açtık. Ülkemize geldikleri günden bugüne kadar ilimizin asayişini etkileyecek hiçbir sorun yaşanmamıştır. Bütün müslümanlar kardeştir. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin." dedi. Türkmen sığınmacı İlyas Emin de, yaptığı konuşmada, dünyadaki bütün mağdurların ümitlerinin Türkiye olduğunu söyledi ve  Vali Necati Şentürk'e Kuran-ı Kerim ile Türkmen bayrağı hediye etti. Program, İl Müftüsü Mehmet Şahin'in yaptığı dua ile sona erdi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, ilimizde yaşayan Türkmen sığınmacılarla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Kırşehir Valiliği tarafından Grand Terme Otel'de verilen iftar yemeğine Vali Necati Şentürk'ün yanı sıra Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Vali Yardımcılarımız, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül,  ile çok sayıda sığınmacı katıldı.

Vali Necati Şentürk, iftar sonrasında yaptığı konuşmasında, Türk Milletinin tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de zorda kalan mağdurlara vatanını, kapısını ve gönlünü açtığını söyledi.

Türkiye'nin islam coğrafyasına ümit olduğunu belirten Valimiz Sayın Necati Şentürk, "Ülkelerinde yaşanan olaylardan dolayı ülkemize sığınan mağdurlara, hiçbir milletin yapmadığı insanî yardımları Türk milleti yapmıştır. Özellikle Kırşehir halkı, Valiliğimizce başlattığımız Yardım Kampanyasına karşı duyarsız kalmamış ve mağdurlara yardım elini uzatmıştır. Üç milyon civarında insan ülkemize sığındı. Biz de onlara kapımızı açtık. Ülkemize geldikleri günden bugüne kadar ilimizin asayişini etkileyecek hiçbir sorun yaşanmamıştır. Bütün müslümanlar kardeştir. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin." dedi.

Türkmen sığınmacı İlyas Emin de, yaptığı konuşmada, dünyadaki bütün mağdurların ümitlerinin Türkiye olduğunu söyledi ve  Vali Necati Şentürk'e Kuran-ı Kerim ile Türkmen bayrağı hediye etti.

Program, İl Müftüsü Mehmet Şahin'in yaptığı dua ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.