Türkmen Derneklerinden Kanal D'ye Tepki

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.10.2016 - 18:49, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Türkmen Derneklerinden Kanal D'ye Tepki

Yörük Türkmen dernekleri Kanal D'de yayınlanan Arka Sokaklar dizisinde kendilerini hain FETÖ terör örgütü ile ilişkilendirilmesine tepki gösterdiler.   Kırşehir Karacakurt Köyleri Türkmenler Derneği ve Konya Anadolu Yörük Türkmenler Derneği durumu protesto için ortak bir bildiri de, '' Kanal D Televizyonunda yayınlanan Arka Sokaklar dizisinin 30.09.2016 günü yayınlanan bölümünde Fetö terör örgütünü anlatırken “Yörük Albay” ifadesi kullanılmıştır. Bu ifade Yörük ve Türkmenler için onur kırıcı bir anlatımdır. Bu ifadeyi şiddetle kınıyoruz. Çünkü Yörük Türkmenler Asya bozkırlarından Anadolu’ya gelirken hainlik ve ihanet gibi kavramları Çin Seddi’nin temellerine gömerek yola çıkmışlardır. O nedenle Yörük Türkmenler tarihin hiçbir döneminde vatanına, milletine, bayrağına ve dinine ihanet etmemiştir. Sözünü ettiğimiz dizide onurlu Yörük kelimesini asker kıyafeti giymiş bir haine atfedilerek “Yörük Albay” denilmesini asla ve asla kabul etmiyoruz. Oğuz Atanın torunlarından hain çıkmamıştır ve de çıkmaz. Yörük Türkmenleri hain FETÖ terör örgütü ile ilişkilendirerek bir algı operasyonuna girişmek açık bir ifade ile alçaklık ve ihanet içinde bulunmaktır. “Yörük Albay” ifadesi kasıtlı olarak yapılıyorsa Yörük Türkmenler bunu asla affetmeyecektir. Doğan Medya grubundan ve Kanal d yönetiminden diziye müdahale edip senarist ve yapımcıları uyararak diziden “Yörük Albay” karakterinin çıkarılmasını, Yörük Türkmenlerden özür dilenmesini istiyoruz. Doğan gurubu yetkilerine Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözünü hatırlatmak isteriz; AĞALAR BEYLER TOROS DAĞLARINA ÇIKIP BİR BAKIN, ORADA BİR YÖRÜK ÇADIRI VARSA VE DUMANI DA TÜTÜYORSA BİZİ HİÇ BİR GÜÇ YENEMEZ.'' ifadelerine yer verdiler.
Yörük Türkmen dernekleri Kanal D'de yayınlanan Arka Sokaklar dizisinde kendilerini hain FETÖ terör örgütü ile ilişkilendirilmesine tepki gösterdiler.

  Kırşehir Karacakurt Köyleri Türkmenler Derneği ve Konya Anadolu Yörük Türkmenler Derneği durumu protesto için ortak bir bildiri de, '' Kanal D Televizyonunda yayınlanan Arka Sokaklar dizisinin 30.09.2016 günü yayınlanan bölümünde Fetö terör örgütünü anlatırken “Yörük Albay” ifadesi kullanılmıştır. Bu ifade Yörük ve Türkmenler için onur kırıcı bir anlatımdır. Bu ifadeyi şiddetle kınıyoruz. Çünkü Yörük Türkmenler Asya bozkırlarından Anadolu’ya gelirken hainlik ve ihanet gibi kavramları Çin Seddi’nin temellerine gömerek yola çıkmışlardır. O nedenle Yörük Türkmenler tarihin hiçbir döneminde vatanına, milletine, bayrağına ve dinine ihanet etmemiştir. Sözünü ettiğimiz dizide onurlu Yörük kelimesini asker kıyafeti giymiş bir haine atfedilerek “Yörük Albay” denilmesini asla ve asla kabul etmiyoruz. Oğuz Atanın torunlarından hain çıkmamıştır ve de çıkmaz. Yörük Türkmenleri hain FETÖ terör örgütü ile ilişkilendirerek bir algı operasyonuna girişmek açık bir ifade ile alçaklık ve ihanet içinde bulunmaktır. “Yörük Albay” ifadesi kasıtlı olarak yapılıyorsa Yörük Türkmenler bunu asla affetmeyecektir. Doğan Medya grubundan ve Kanal d yönetiminden diziye müdahale edip senarist ve yapımcıları uyararak diziden “Yörük Albay” karakterinin çıkarılmasını, Yörük Türkmenlerden özür dilenmesini istiyoruz. Doğan gurubu yetkilerine Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözünü hatırlatmak isteriz; AĞALAR BEYLER TOROS DAĞLARINA ÇIKIP BİR BAKIN, ORADA BİR YÖRÜK ÇADIRI VARSA VE DUMANI DA TÜTÜYORSA BİZİ HİÇ BİR GÜÇ YENEMEZ.'' ifadelerine yer verdiler.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.