Türkler Ne Zamandan Beri Irzını Namusunu Canını Para İle Aynı Kefeye Koyar Oldu

DÜNYA 18.04.2021 - 15:38, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Türkler Ne Zamandan Beri Irzını Namusunu Canını Para İle Aynı Kefeye Koyar Oldu

İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu iktidarın Doğu Türkistan tutumuna tepki gösterdi.Ağıralioğlu ,'' Yok efendim luslararası hukuk kuralları kaidesi, bir takım finansman imkanları , yatırım yapacak Çin yatırımcılarını ürkütmemek gibi bir hevesi ırzımız , namusumuz, canımızla aynı kefeye koyamayız asla !'' dedi.

Sosyal medya üzerinden yayın yapan bir kanala konuk olan İYİ Parti TBMM Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı  ;  ''Dünyanın çeşitli yerlerinde insanlara reva görülen zulme ses verirken niçin Doğu Türkistan'a sessiz kaldığımızın cevabını arıyorum.Niçin sessiz kalıyoruz biz, ne karşılığında sessiz kalıyoruz, niçin lal olduk biz ?  Çin'den korkuyor muyuz ? Eskiden de kalabalıktı bunlar , biz bunların sayısından mı korkuyoruz ? Biz bunlara karşı çıktığımız zaman çok mu paramız vardı , ne zamandan beri Türkler ırzlarını iffetlerini , canlarını , vatanlarını , bayraklarını korurken sayı hesabı , para hesabı yapıyorlar, ne zamandan beri böyle bir hastalık bulaştı bize ? Türkiye'den çıkacak bir gür seda Doğu Türkistan'a yeter.Doğu Türkistan'a para gitmeyebilir , Doğu Türkistan'a mühimmat gitmeyebilir , erzak gitmeyebilir ama Doğu Türkistan'a buradan bir çığlık gitsin ; ''Biz sizin kardeşleriniziz , arkanızda duracağız.Yaşadıklarınızı dünyaya duyuracağız.'' sesine ihtiyaçları var. Gönül umduğuna darılır.Bu işler gelir geçer, yarın hafızalarda kalacak şey dostların, kardeşlerin sessizliğidir.Çin'in Türklere zulmetmesi yeni değil ki.Tarih sahnesine çıktıklarınından beri bizler de tarih sahnesinde varolduğumuz günden beri Çin böyleydi biz de aynı Türkleriz. Yok efendim luslararası hukuk kuralları kaidesi, bir takım finansman imkanları , yatırım yapacak Çin yatırımcılarını ürkütmemek gibi bir hevesi ırzımız , namusumuz, canımızla aynı kefeye koyamayız asla ! Bizim hissemize o yüzden bu bir zillet olarak düşer.Doğu Türkistan'da 35 Milyon Türk var.Binlerce yıllık Türk yurdudur orası.Dilleri , dinleri mezhepleri , meşrepleri herşeyi bizdendir.Onlar neyse biz de o'yuz. Ona rağmen ''Dünya beşten büyüktür'' diyen Sayın Cumhurbaşkanı bu ''beş''e Çin'in de dahil olduğunu niçin hatırlamaz bilmiyorum.Birleşmiş milletlerdeki konuşmasını ben çok beğendim.Çok veciz bir konuşmadır, iftihar edilecek bir konupşmadır.Ama içinde Doğu Türkistan yoktur.''  
İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu iktidarın Doğu Türkistan tutumuna tepki gösterdi.Ağıralioğlu ,'' Yok efendim luslararası hukuk kuralları kaidesi, bir takım finansman imkanları , yatırım yapacak Çin yatırımcılarını ürkütmemek gibi bir hevesi ırzımız , namusumuz, canımızla aynı kefeye koyamayız asla !'' dedi.

Sosyal medya üzerinden yayın yapan bir kanala konuk olan İYİ Parti TBMM Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı  ; 

''Dünyanın çeşitli yerlerinde insanlara reva görülen zulme ses verirken niçin Doğu Türkistan'a sessiz kaldığımızın cevabını arıyorum.Niçin sessiz kalıyoruz biz, ne karşılığında sessiz kalıyoruz, niçin lal olduk biz ? 

Çin'den korkuyor muyuz ? Eskiden de kalabalıktı bunlar , biz bunların sayısından mı korkuyoruz ? Biz bunlara karşı çıktığımız zaman çok mu paramız vardı , ne zamandan beri Türkler ırzlarını iffetlerini , canlarını , vatanlarını , bayraklarını korurken sayı hesabı , para hesabı yapıyorlar, ne zamandan beri böyle bir hastalık bulaştı bize ?

Türkiye'den çıkacak bir gür seda Doğu Türkistan'a yeter.Doğu Türkistan'a para gitmeyebilir , Doğu Türkistan'a mühimmat gitmeyebilir , erzak gitmeyebilir ama Doğu Türkistan'a buradan bir çığlık gitsin ; ''Biz sizin kardeşleriniziz , arkanızda duracağız.Yaşadıklarınızı dünyaya duyuracağız.'' sesine ihtiyaçları var.

Gönül umduğuna darılır.Bu işler gelir geçer, yarın hafızalarda kalacak şey dostların, kardeşlerin sessizliğidir.Çin'in Türklere zulmetmesi yeni değil ki.Tarih sahnesine çıktıklarınından beri bizler de tarih sahnesinde varolduğumuz günden beri Çin böyleydi biz de aynı Türkleriz.

Yok efendim luslararası hukuk kuralları kaidesi, bir takım finansman imkanları , yatırım yapacak Çin yatırımcılarını ürkütmemek gibi bir hevesi ırzımız , namusumuz, canımızla aynı kefeye koyamayız asla ! Bizim hissemize o yüzden bu bir zillet olarak düşer.Doğu Türkistan'da 35 Milyon Türk var.Binlerce yıllık Türk yurdudur orası.Dilleri , dinleri mezhepleri , meşrepleri herşeyi bizdendir.Onlar neyse biz de o'yuz.

Ona rağmen ''Dünya beşten büyüktür'' diyen Sayın Cumhurbaşkanı bu ''beş''e Çin'in de dahil olduğunu niçin hatırlamaz bilmiyorum.Birleşmiş milletlerdeki konuşmasını ben çok beğendim.Çok veciz bir konuşmadır, iftihar edilecek bir konupşmadır.Ama içinde Doğu Türkistan yoktur.''

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.