Türkiye'nin Kuraklık Haritasında Büyük Değişim

BİLİM 21.12.2020 - 13:05, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Türkiye'nin Kuraklık Haritasında Büyük Değişim

Türkiye'de son dönemde had safhaya ulaşan kuraklığın 24 ay içindeki değişimi gözler önüne serildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin 24 aylık kuraklık haritalarını çıkardı.Buna göre özellikle son 9 ayın sonunda bazı bölgeler ''olağanüstü kurak'' alarmı verdi. 3’er aylık periyotların yansıtıldığı haritalarda durumun aciliyeti daha da gözler önüne serilmiş oldu.   KIRŞEHİR KURAKLIK TEHLİKESİ ALTINDA   Haritalar incelendiğinde Kırşehir bölgesinin ciddi anlamda kuraklı tehlikesi ile karşı karşıya olduğu görüldü.24 ay öncesine ait haritaya bakıldığında Sadece Kaman bölgesinde şiddetli derecede kuraklık görülürken , diğer bölgelerde ise kuraklığın normal düzeyde olduğu görülebiliyor.Güncel haritada ise Kaman bölgesinin olağanüstü kuraklık geçirdiği gözlenirken kuraklığın da Kırşehir geneline giderek yayıldığı ve olağanüstü kuraklı tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı ifade edildi.   DOĞU VE ORTA ANADOLU'DA KURAKLI HAD SAFHADA   Diğer bölgeler incelendiğinde ise özellikle Doğu Anadolu Bölgesindeki değişim göze çarpıyor.Mart ayında orta kuraklı düzeyinde bulunan bölge son 6 ay içerisinde ''olağanüstü kurak'' olduğu görülebiliyor.Benzer durum İç Anadolu ve Ege Bölgesi’nde de yaşandı.9 ay önce “normal civarı”nda seyreden kuraklık, geçen ay haritaya “çok şiddetli kuraklık” olarak yansıdı.   İŞTE 24 AY ÖNCESİNDEN BAŞLAYARAK TÜRKİYE'DE KURAKLI DEĞİŞİMİ            
Türkiye'de son dönemde had safhaya ulaşan kuraklığın 24 ay içindeki değişimi gözler önüne serildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin 24 aylık kuraklık haritalarını çıkardı.Buna göre özellikle son 9 ayın sonunda bazı bölgeler ''olağanüstü kurak'' alarmı verdi. 3’er aylık periyotların yansıtıldığı haritalarda durumun aciliyeti daha da gözler önüne serilmiş oldu.

 

KIRŞEHİR KURAKLIK TEHLİKESİ ALTINDA

 

Haritalar incelendiğinde Kırşehir bölgesinin ciddi anlamda kuraklı tehlikesi ile karşı karşıya olduğu görüldü.24 ay öncesine ait haritaya bakıldığında Sadece Kaman bölgesinde şiddetli derecede kuraklık görülürken , diğer bölgelerde ise kuraklığın normal düzeyde olduğu görülebiliyor.Güncel haritada ise Kaman bölgesinin olağanüstü kuraklık geçirdiği gözlenirken kuraklığın da Kırşehir geneline giderek yayıldığı ve olağanüstü kuraklı tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı ifade edildi.

 

DOĞU VE ORTA ANADOLU'DA KURAKLI HAD SAFHADA

 

Diğer bölgeler incelendiğinde ise özellikle Doğu Anadolu Bölgesindeki değişim göze çarpıyor.Mart ayında orta kuraklı düzeyinde bulunan bölge son 6 ay içerisinde ''olağanüstü kurak'' olduğu görülebiliyor.Benzer durum İç Anadolu ve Ege Bölgesi’nde de yaşandı.9 ay önce “normal civarı”nda seyreden kuraklık, geçen ay haritaya “çok şiddetli kuraklık” olarak yansıdı.

 

İŞTE 24 AY ÖNCESİNDEN BAŞLAYARAK TÜRKİYE'DE KURAKLI DEĞİŞİMİ

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.