Türkiye'nin İlk Lityum Tesisi Açıldı

TEKNOLOJİ 26.12.2020 - 14:55, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Türkiye'nin İlk Lityum Tesisi Açıldı

Eskişehir'de Eti Maden Tesisleri'ndeki lityum karbonat üretimine tesisi bugün düzenlenen törenle açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan törene video konferans yöntemiyle katılacak.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) başta olmak üzere tüm elektrikli otomobillerin, mobil telefonların, elektrikli araçların bataryalarında ve elektrikle çalışan aletlerin pillerinde kullanılan lityum, Türkiye’de ilk defa yerli olarak bordan üretilecek.     İşlenen borun sıvı atığının içinde bulunan Lityum madeni özel bir teknoloji ile ayıklanarak ekonomiye kazandırılacak.     İlk etapta yıllık 10 ton lityum üretilecek tesisin resmi açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı.Tesisin kapasitesi daha sonra yıllık 600 tona ulaştırılması planlanıyor.    
Eskişehir'de Eti Maden Tesisleri'ndeki lityum karbonat üretimine tesisi bugün düzenlenen törenle açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan törene video konferans yöntemiyle katılacak.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) başta olmak üzere tüm elektrikli otomobillerin, mobil telefonların, elektrikli araçların bataryalarında ve elektrikle çalışan aletlerin pillerinde kullanılan lityum, Türkiye’de ilk defa yerli olarak bordan üretilecek.

 

 

İşlenen borun sıvı atığının içinde bulunan Lityum madeni özel bir teknoloji ile ayıklanarak ekonomiye kazandırılacak.

 

 

İlk etapta yıllık 10 ton lityum üretilecek tesisin resmi açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı.Tesisin kapasitesi daha sonra yıllık 600 tona ulaştırılması planlanıyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.