Türkiye'de ki Amerika Üsleri Kapatılsın Kampanyası

GÜNDEM 25.04.2021 - 23:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Türkiye'de ki Amerika Üsleri Kapatılsın Kampanyası

Amerikan Başkanı Joe Biden'ın sözde Ermeni soykırımını tanımasının ardından sosyal medyadan ''Amerikan üsleri'' kapatılsın kampanyası başlatıldı.

24 Nisan öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştiren yeni Amerikan Başkanı Joe Biden , 24 nisan 2021 tarihinde sözde Ermeni soykırımını tanıdığını açıklamıştı.Açıklamanın ardından Türkiye'den çok sayıda tepki ve kınama yapılmıştı.Amerikan basını ise açıklamayı  , ''ikili ilişkileri gerecek açıklama'' şeklinde değerlendirdi.   AMERİKAN ÜSLERİ KAPATILSIN   Öte yandan sosyal medya üzerinden de skandal açıklamaya tepki olarak bir kampanya başlatıldı.Sosyal Medya kullanıcıları , ''İncirlik üssü kapatılsın ya da Türkiye'deki Amerikan üsleri kapatılsın'' şeklinde çok sayıda paylaşımda bulundular.Kampanya ile ilgili AK Parti hükümetinin tavrı ne olur bilinmez ancak ilerleyen günlerde bu tartışma uzun süre devam edeceğe benziyor.   BÜLENT ECEVİT KAPATMIŞTI    1975 yılında Türkiye ,  Başbakan Bülent Ecevit döneminde  Kıbrıs Barış Harekatı nedeniyle uygulanan Amerikan ambargosuna tepki olarak tüm Amerikan üslerini kapattı ve ABD'nin imtiyazlarına son vermişti.    
Amerikan Başkanı Joe Biden'ın sözde Ermeni soykırımını tanımasının ardından sosyal medyadan ''Amerikan üsleri'' kapatılsın kampanyası başlatıldı.

24 Nisan öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştiren yeni Amerikan Başkanı Joe Biden , 24 nisan 2021 tarihinde sözde Ermeni soykırımını tanıdığını açıklamıştı.Açıklamanın ardından Türkiye'den çok sayıda tepki ve kınama yapılmıştı.Amerikan basını ise açıklamayı  , ''ikili ilişkileri gerecek açıklama'' şeklinde değerlendirdi.

 

AMERİKAN ÜSLERİ KAPATILSIN

 

Öte yandan sosyal medya üzerinden de skandal açıklamaya tepki olarak bir kampanya başlatıldı.Sosyal Medya kullanıcıları , ''İncirlik üssü kapatılsın ya da Türkiye'deki Amerikan üsleri kapatılsın'' şeklinde çok sayıda paylaşımda bulundular.Kampanya ile ilgili AK Parti hükümetinin tavrı ne olur bilinmez ancak ilerleyen günlerde bu tartışma uzun süre devam edeceğe benziyor.

 

BÜLENT ECEVİT KAPATMIŞTI

 

 1975 yılında Türkiye ,  Başbakan Bülent Ecevit döneminde  Kıbrıs Barış Harekatı nedeniyle uygulanan Amerikan ambargosuna tepki olarak tüm Amerikan üslerini kapattı ve ABD'nin imtiyazlarına son vermişti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.