Türkçeyi Atatürk Uydurmadı !

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.09.2016 - 11:16, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Türkçeyi Atatürk Uydurmadı !

Türkçeyi Atatürk uydurmuş (!) Bunu iddia eden kişi Aşıkpaşa'nın memleketinde yaşıyor ve üniversite diploması var. Güya 100 yıl önce Türkiye'de herkes Arapça konuşuyormuş.Atatürk Arapçayı kaldırıp yerine Türkçeyi uydurmuş.Bu adamları yabana atmayın, bunlardan oldukça fazla var bu ülkede.Adam Göktürk Kitabelerini biliyor ama ne yazdığını bilmiyor.Divan-ı Lügatit Türk diyorum aval aval bakıyor.Yunus Emre'yi tanıyor ama Yunus Emre, Allah'a olan aşkını nasıl dile getirmiş hangi dili kullanmış bundan da haberi yok. Atatürk'ün Türkçeyi uydurması için 5000 yıl önce yaşaması gerekiyordu.700'lü yıllarda Göktürk kitabeleri yazılırken Atatürk orada olmalıydı ki şöyle bir metin uydursun ; Veya, 1000 sene önce Kaşgarlı Mahmut ile beraber olmalıydı ki şöyle bir metin uydursun ;   Ya da 700 sene önce Anadolu'da yaşamalıydı ki Yunus Emre'ye şu sözleri fısıldasın ; Bunu bu şekilde izah etmekten gerçekten utanıyorum.Çünkü her Türk'ün zaten bunları bilmesi gerekiyor. Türkçeyi Atatürk uydurmamıştır.Türkçe 5000 yıldır Türk coğrafyasında zaten konuşulan bir dildir.Bu bilinen tarihi, daha öncesi de var elbette. Atatürk Türkçeyi yabancı kelimelerden kurtarıp Türkçeyi  özüne döndürmeye çalışmıştır.Bunu anlayamayan bünyeler varsa, bu yazıyı tekrar okuyup verdiğim örnekleri anlamaya çalışsın.
Türkçeyi Atatürk uydurmuş (!) Bunu iddia eden kişi Aşıkpaşa'nın memleketinde yaşıyor ve üniversite diploması var. Güya 100 yıl önce Türkiye'de herkes Arapça konuşuyormuş.Atatürk Arapçayı kaldırıp yerine Türkçeyi uydurmuş.Bu adamları yabana atmayın, bunlardan oldukça fazla var bu ülkede.Adam Göktürk Kitabelerini biliyor ama ne yazdığını bilmiyor.Divan-ı Lügatit Türk diyorum aval aval bakıyor.Yunus Emre'yi tanıyor ama Yunus Emre, Allah'a olan aşkını nasıl dile getirmiş hangi dili kullanmış bundan da haberi yok. Atatürk'ün Türkçeyi uydurması için 5000 yıl önce yaşaması gerekiyordu.700'lü yıllarda Göktürk kitabeleri yazılırken Atatürk orada olmalıydı ki şöyle bir metin uydursun ;

Veya, 1000 sene önce Kaşgarlı Mahmut ile beraber olmalıydı ki şöyle bir metin uydursun ;

  Ya da 700 sene önce Anadolu'da yaşamalıydı ki Yunus Emre'ye şu sözleri fısıldasın ;

Bunu bu şekilde izah etmekten gerçekten utanıyorum.Çünkü her Türk'ün zaten bunları bilmesi gerekiyor. Türkçeyi Atatürk uydurmamıştır.Türkçe 5000 yıldır Türk coğrafyasında zaten konuşulan bir dildir.Bu bilinen tarihi, daha öncesi de var elbette. Atatürk Türkçeyi yabancı kelimelerden kurtarıp Türkçeyi  özüne döndürmeye çalışmıştır.Bunu anlayamayan bünyeler varsa, bu yazıyı tekrar okuyup verdiğim örnekleri anlamaya çalışsın.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.